Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Megg deekuji uz se tesim az to budu mit za sebou protoze mi neni zrovne dobre citim se porad unavena na krku ta struma se mi se mizda zvetila a v krku citim takovy kndlik dneska mne i bolik krk.
@hanka1120 píše:
Holky po operaci jste ten den prospaly nebo jak je to?
Ja sla rano prvni-cca v 7:30, stitnice byla vrostla blbe, takze na sale jsem byla pres 2 hodiny. Coz bohuzel znamenalo cely den a noc na JIPce. Vzbudila jsem se v poledne, zdesena-hadicku u nosu s kyslikem, nafukujici se rukav na ruce na tlak, kolicek na prstu u ruky, elektrody na hrudniku, 2 kapacky, pipajici monitory-myslela jsem si, ze se operace nepovedla a vzbudila jsem se po nekolika mesicich komatu na ARU
Nikdy jsem totiz pred tim na JIPce nelezela a pripadalo mi to jak z americkeho serialu Pohotovost
Po vyzkouseni pohybu vsech koncetin, me nenapadlo nic lepsiho, nez si prudce sednout, nacez se rozervaly vsechny ty serepeticky a pribehl pocetny tym zdravotniku
Omluvila jsem se, byly mi sdeleny informace ohledne zakroku, uklidnila jsem se, ze souhlasi nejen rok, ale i mesic a den
a ja se dozadovala odchodu na WC, sestricka mi s usmevem podala misu, s usmevem jsem ji vratila a rekla, ze nohy operovane nemam a ze chci proste na zachod. Nastesti tam byli moc mili a v doprovodu 2 sester jsem si mohla dojit na WC. Pak nastala nejhorsi cast pobytu-nuda, pipani, jakmile jsem se pohla, zacaly pristroje rvat-jak mi popadaly nektera cidla. Volala jsem vsem a mela jsem radost, ze mluvim. Zkousela jsem spat, ale to pipani mi vadilo (pipali jsme tam ve 4 lidech). Co 30 minut se nafukoval rukav… Otrava. Vecer se na me prisel podivat muj doktor, uprosila jsem ho, aby mi cast tech serepeticek sundali. Sestricky kdyz videly, ze jsem ok, tak mi dovolily se umyt u umyvadla, chodit na WC, ale ta noc tam byla udesna. Na normalnim pokoji uz pak pohodicka-dreny jsem nasoulala do kapes zupanu a hura na kaficko do kavarny ![]()
Doporucuju si do tasky na JIP dat knizku a telefon na ukraceni dlouhe chvile a snazit se spat. Po operaci je vzdy noc na JIPce, tak je podle me lepsi jit na radu pozdeji, nez hned rano-cim pozdejsi odchod na zakrok, tim kratsi pobyt na JIPce.
Ahoj holky, také mě čeká operace štítky letos na podzim. Mají mi vyndat půlku kvůli uzlíku. Na punkci jsem byla vloni v létě a vše OK. Spíš se chci zeptat kde si nechat štítnou žlázu odoperovat.Jsem totiž z Třebíče tak jsem myslela někde poblíž. Nemáte někdo zkušenosti? Malé v té době bude rok a 8 měsíců. A rekonvalescence s takhle starým děckem jak? Předem dík za postřehy a názory. ![]()
@Ter85 celkem jsi mne pobavila jak jsi tam psala ze jsi si myslela ze se se oprace nepovedla a ty jsi se vzdula na aru po nekolikati mesici, ale zcela te chapu taky mam strach a celkem dost ale co uz musim to vydrzet.
@jollynys ja na to pujdu v brne bohunicich. a bude mne operovat doktorka matulova pry je dobra.
Mohlo za to casgecne oblbnuti z narkozy, takovy zatemneni mozku, jinak vse bylo ok. Nic me nebolelo, zadny problem, byla to moje nejlepsi operace-krcni mandle a cisar byly horsi
Neboj, bude to dobry, hlavne pozitivne myslet
Uz mas termin?
@Ter85 v pondeli ho dostanu, a bojim se drenu.ja mela jednu poraci a to slepaku vsichny rikali ze se to dela na vratnici, ale na nohy jsem se postavala 5 dnu a porad me bollo bricho snad jeste dalsi 14 dnu.
Ahojky, operace se vůbec nebojte. Já ji prodělala v dubnu a docela"ráda"na to vzpomínám. Operovali mne ve čtvrtek dopoledne, trn den i celý následující jsem prospala. Vyjímkou byla procházka na WC a druhý den oběd. Trochu jsem sice po narkoze zvracela, ale jen když jsem se postavila. Jinak to bylo fajn, další dny mi nic nebylo a vyprosila jsem si odchod domů o den dřív. Opravdu se není čeho bát. Žádnou bolest jsem neměla, jen bezprostředně po operaci pocit, jako při slabší angíně. Jizva nebolela vůbec a hlasivky druhý den v pohodě.
Ahojky
Mám za sebou dvě operace štítky. Po první 5/2013 jsem byla na JIP, s kyslíkem u nosu, kapačkou v ruce, tlakoměrem na ruce a kolíkem na prstě. Na záchod jsem chdila normálně, jen jsem si cinkla na sestru, ať mi odpojí všechny ty cancourky a pak mi je zas musela připojit ![]()
Po druhé operaci 7/2013 jsem se vzbudila přímo na pokoji, takže jsem hned napsala našim, ať za mnou přijdou na návštěvu. V leže mi to bylo nepříjemnější než v sedě na židli nebo při procházení. Sestra se nejdřív plašila, ale když jsem byla s návštěvou, tak řekla, že klíďo můžu s nima do vestibulu nemocnice (cca 4h po operaci
). V půl páté mě opustili a pak véča a spánek.
Tím, že jsem se pohybovala, jak na JIP, tak na normálním odd, bylo mi rychleji lépe, v leže to stálo za prd a hrozně mě tlačil krk. Asi tři dny jsem nemohla spát na boku, pro mě hrozné utrpení, ale přežila jsem to, takže jsem se soustředila jen na to, jít co nejdřív domů ![]()
Ahoj, děkuji za reakci, už jsem klidnější
Kde tě operovali? A co potom ta rekonvalescence? Můžu hned dělat domácí práce a tak?
Nemám totiž vůbec žádné hlídání a manžel musí do práce tak doufám že budu hned po příchodu z nemocnice schopná.
Pár operací jsem už prodělala a musím říct že se zotavuju celkem rychle tak doufám že ani štítka nebude výjímkou. ![]()
@jollynys Mě operovali v Praze ve FN Motol, jako byla jsem unavenější, ale jinak v pohodě. Jestli máš malé dítě, musí ti umožnit jít co nejdříve domů (to jsem věděla až u druhé operace), partner má nárok na 9 dní ošetřovného pokud jsi na rodičáku a platí to asi i pro děti do 10 let, ale jistá si tím nejsem. V nemocnici nebo u obvoďáka ti vypíšou nemocenský lístek a na první straně se zaškrtne, že pečuješ o dítě a na té druhé stránce se vyplní údaje o dítěti, na kterého se ošetřovné vztahuje
Taky jsem neměla hlídání, jediné co mi zakázali bylo zvedání těžkých břemen, i dítěte, abych neměla ošklivou jizvu a aby se to dobře hojilo. Dcerka už lezla, takže jsem ji ke všemu přišoupla židli a bylo to
Do postýlky taky vlezla sama. Jo a jizva by pak asi rok neměla přijít na sluníčko, takže doporučuju hezký šátek na krk ![]()
@Marťule2005 mam nastup do nemocnice 20.1 pokud tda budou vysledky endokrynologie v poradku.
Ahoj.Nema tady nekdo zkusenostis Batovou nemocnici ve Zlině? Jdu na operaci cele ŠŽ kvuli uzlum 3cm. Jinak mi ŠŽ funguje jak ma, jen ten jeden velky uzel a dva mensi na druhe strane. Nastup mam 22.1 a jsem docela nervozni
nevim jak jsou na tom Zlinští chirurgove
dik.
@dagyy ahoj ale neboj urcite to zvladnes ja nastupuji 20.1 do brna do bohunic tak jsem nervozni ale urcite to dame ja mam hrcu na prave strane a uz pomerne velikou mas i nejake problemy vadi ti to?