Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj chci si koupit nový mobilní telefon, ten který jsem si vybrala ma operační systém win. 8.1 momentálně jsem zvyklá na android. Chci se zeptat jestli je tento operační systém podobný androidu, kvůli stahování aplikací?
Ne. Je to uplne jiné. Já bych do Windows v mobilu nesla ani kdyby mi platili. Pomáhala jsem kolegyni nastavovat mobil s win a tak neintuitivní a spatne ovládatelný systém jsem dlouho neviděla.
@Jana.49 jde o zvyk, jen android má jiné aplikace než windows…
Taky se mi s windows pracuje mnohem líp než s androidem. Android se strašně seká. Ale souhlasím, že je to o zvyku
Já jsem s Windows 8,1 v mobilu maximálně spokojená
S Androidem jsem se nikdy moc nenaučila dělat. Chvíli to trvá, ale je to jen o zvyku. ![]()
Kamarádka má telefon s win. a nekomunikuje s Androidama a je dost nespokojená, takže by do toho znovu už nešla
taky jsem měla vybraném telefon s win. a byl mi velice nedoporučen ![]()
@Jana.49 Tak záleží, co od telefonu chceš. Pokud chceš hrát hry nebo spíše potřebuješ telefon na volání, sms, aby byl tzv. trochu pracovní stroj. Pokud na hry, tak Android. Pokud chceš plynulý systém bez sekání a stále stejně svižný tak Windows. Ono Androidy jako takové se vcelku sekají. U androidu nemá smysl kupovat nic pod cca 6000. Za to i levnější windows telefony jsou krásně plynulé. U Androidu plátí, čím víc aplikací nainstalovaných, tím pomalejší. U windows můžeš mít kolik chceš aplikací a telefon je stále stejně rychlý. Můžu se zeptat jaký by to měl být telefon s Windows?
@Verunecka289 píše:
Kamarádka má telefon s win. a nekomunikuje s Androidama a je dost nespokojená, takže by do toho znovu už nešlataky jsem měla vybraném telefon s win. a byl mi velice nedoporučen
V jakém smyslu nekomunikuje?
@purcel jeee, a já si zrovna chtěla koupit nový tel za 5 tisíc, tak to mám asi našetřit na lepší, co? ![]()
@Saaliyah Tak záleží na parametrech toho telefonu. Ale pro android minimálně 1GB RAM a aspoň 4jádro. Čím vyšší RAM, tím líp (Záleží i jaký typ procesoru je použit). U windows tak vysoké parametry být nemusí, protože jsou plynulejší.
@Jana.49 já jen doplním odpověď na otazku, jestli je podobný kvůli stahování aplikací. Tak ANO, aplikace lze také stahovat ze storu a jsou tam skoro všechny jako na androidu. A NE, aplikace nelze krást a instalovat z neznámých zdrojů jako na androidu.
@purcel píše:
V jakém smyslu nekomunikuje?
Nejdou otevřít fotky poslané mezi sebou atd
celkově je to divnej OS ![]()
@Verunecka289 píše:
Nejdou otevřít fotky poslané mezi sebou atdcelkově je to divnej OS
Tak nevím jak jste je přetahovali/y, ale když jsem si ze starého telefonu (android) přetahovala fotky a ostatní věci do nového (windows), tak úplně v pohodě. Dělala jsem to přes aplikaci přenos mých dat pomocí bluetooth.