Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@JancaS84 píše:
Tak určitě bych to nenechala být. Buď ho dala na operaci a nebo teda nechala uspat. Sáhni si sama do svědomí. Peníze za veškerou léčbu bych vyzadovala po hotelu, klidně soudní cestou.
Nechci ho nechat uspat. Když já se bojím, že by tu operaci ani nepřežil. Nemá už zuby, neujde procházku (hned za rohem začne kulhat), je to už děda.
@Niki.J.B. píše:
Nechci ho nechat uspat. Když já se bojím, že by tu operaci ani nepřežil. Nemá už zuby, neujde procházku (hned za rohem začne kulhat), je to už děda.
Tak chybějící zuby a kulhání nejsou na překážku operaci. Pokud tvoje veterinářka za něco stojí, udělá mu pořádné předoperační vyšetření (krev, srdce…) a podle toho se rozhodne, zda by při operaci hrozilo zvýšené riziko, použije se šetrnější narkóza atd. Ale nemůžeš ho proboha přeci nechat být, ať si buď poradí sám a nebo umře ![]()
OPEROVAT A VYČISTIT, IHNED!!!
fakt nechceš vidět 13letou šíleně hodnou zlatou retrívku od sousedky, která ji ránu taky čistila vším možným i nemožným (včetně 2× atb) tak dlouho
až jsme ji v květnu vezli v „nosítkách“ z deky na veterinu a tam v bolestech umřela, protože celková sepse organismu.. fakt trpěla „jak pes“, je to hnusná, pomalá a velmi bolestivá smrt!
Takže rozhodně nelze bez léčby čekat na bolestivou smrt.. to přece nemyslíš vůbec vážně…
to už je pak lepší psa bezbolestně utratit, než mu „dopřát“ kvůli své únavě tento typ smrti..
@Niki.J.B. píše:
Příspěvek upraven 13.06.22 v 10:53
@liptom prej „nechat tak, ať si tělo poradí“
![]()
se mi úplně zježily chlupy…
třeba zakladatelku při vážném zánětu taky někdo „nechá tak?“
@liptom píše:
Fakt, ale fakt že nechápu. Takoví by neměli mít zvířata
Můžeš si o mě myslet co chceš. Dělám pro nej první poslední ani nepracuju a pečuju o něj 24 hodin denně. To, že mám strach, že na tom bude ještě hůř, je prostě fakt. Otevřené a čištěné to měl už v den kdy se to stalo, je pokousaný fakt hodně a na veterině byl i hospitalizovaný. Je to pes, který má už nejlepší roky za sebou a vážně mám strach, že ve stavu v jakém je a po všech těch lécích které bere, buď narkózu nepřežije nebo přijde o nohu. Nejspíš netuším jak vypadá taková sepse, ale nechci ho odvézt na veterinu a za hodinu mít telefon, že mi pes umřel.
@Niki.J.B. píše:
@liptom není mi líto peněz, ale toho psa. Týdny koukám jak se trápí a je mi z toho smutno.
tak když víš že pomůže operace tak není co řešit. je vidět e jen léky nepomůžou ![]()
@Niki.J.B. Aha, a proto ho raději necháš dny nebo týdny v bolestech. Bezvadný ![]()
Jdi se bodnout. Debatu s tebou končím.
Sama mám dva psy, kterým je, jen, 7 let, ale okamžitě jdu na veterinu, ikdyz vidím, že to bude ani zákrok a ne na mastičky.
@liptom ty jdi někam. Nevím jestli vůbec čteš co píšu. Na veterinu jezdím 2× týdně, pokaždé v den kdy mi veterinářka řekne. Na operaci mi řekla ať přijedeme ve čtvrtek tak nevím co bych tam dělala dneska.
@Niki.J.B. Já mám jít někam?
Nevim, kdo tu píše zda vůbec na tu operaci má jít
a nechat to na řeku, aby se s problémem vypořádalo samo / přitom psaní jsi měla doufám zatmění mozku
/. ![]()
@Niki.J.B. ale já vím, že na to nekašleš,
jenže „nechat to na těle“ fakt nemůžeš
můj muž je vet. technik (vet. sestra pokud chceš - vzděláním i dost let praxe) a zásadně často radí utracení ( v případě bolestí, vysokého věku, vysokých rizik), protože ví, že veterina je - mimo jiné - bohužel také byznys a ví, jaké zvířata a v jakých bolestech jsou veti schopni udžovat pod opiáty a analgetiky ![]()
je mi to opravdu líto, ale tyto věci fakt znám a volila bych Operaci
a pokud ne, tak injekci
vím, že to strašně bolí a jak dlouho to bolí (x let klidně)
ALE nechat psa trápit v sepsi by nenechal nikdo, kdo tomu aspoň zbla rozumí
držím mu palce
@liptom píše:
@Niki.J.B. Já mám jít někam?![]()
![]()
Nevim, kdo tu píše zda vůbec na tu operaci má jít
![]()
![]()
a nechat to na řeku, aby se s problémem vypořádalo samo / přitom psaní jsi měla doufám zatmění mozku
/.
Víš, když je starý a nemocný člověk, taky se často neoperuje jenom proto, že by s velkou pravděpodobností operaci nepřežil. Mojí babičce takto neoperovali operovatelný nádor. Žila pak dva měsíce, kdy jsme se s ní rozloučili. Nevím jak vypadá sepse, slyším o tom poprvé, ale jestli má ten pes umřít, tak chci aby umřel semnou doma, třeba pod nějakými léky, aby neměl bolesti a ne někde sám na stole. To je vše.
@liptom píše:
@Niki.J.B.Srovnávas rakovinu s otravou krve?Ach jo.
Srovnávám operaci s operací. Zvažuju rizika, proste mám strach a jestli je tady někdo bezcitný, tak já to v této diskuzi určitě nejsem. Kopeš do člověka, který pro to zvíře dělá poslední. Spím s ním, nosím ho po domě, jídlo mu dávám až do pusy, celé dny ho drbu za ušima, protože on přes ten límec nemůže. Už semnou vůbec nekomunikuj, jestli se neumíš bavit s lidmi slušně.