Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Evčátko píše:kasyjopea píše:Tenhle olejíček z konopí je to nejlepší co jsem na opary zkusilalenina28 píše:Je to ono?
Ahoj já na opary trpím kolikrát do roka a nejvíc zabere olejíček z konopí,prodává ho firma Cannadent za 100kč.Tím že je to olej tak kůže zůstává pružná a nepraská a není vidět na první pohled jako jiný mastiU nás ho prodávají v bazalce-obchod s bio potravinama
![]()
![]()
A že toho bylo
Když se to zachytí včas, tak ani stroupek pořádně nevyleze.
Je to výborné a dá se použít nejenom na oparyPoužívá ho i syn na popraskané koutky.
Děkuji moc. Pořídím si ho.
Ahoj, trpím na ně taky jako pes, pokud se mi vyskočí, tak nikdy ne jen jeden, ale vždy třeba 4 nebo 5 a klidně i na bradě, tváři, pod nosem, na rtu… no děs… Jediné co mi opravdu pomáhá jsou tablety HERPESIN, jsou jen na předpis, pokud si s tím byla u doktorky, tak by neměl být problém, aby Ti je napsala. Je ale nutné si je nasadit hned jak cítíš tlak ve rtu, je to antivirotikum, takže zabije celý virus a ne jen to co vyrazí na povrch, já pak tak půl roku opar nemám. Žádné mastičky, ani náplasti, nic takového mi nezabírá!
cervena_karkulka píše:Červená karkulko, díky za tip. Určitě to MUDr. řeknu. Děkuji.
Ahoj, trpím na ně taky jako pes, pokud se mi vyskočí, tak nikdy ne jen jeden, ale vždy třeba 4 nebo 5 a klidně i na bradě, tváři, pod nosem, na rtu… no děs… Jediné co mi opravdu pomáhá jsou tablety HERPESIN, jsou jen na předpis, pokud si s tím byla u doktorky, tak by neměl být problém, aby Ti je napsala. Je ale nutné si je nasadit hned jak cítíš tlak ve rtu, je to antivirotikum, takže zabije celý virus a ne jen to co vyrazí na povrch, já pak tak půl roku opar nemám. Žádné mastičky, ani náplasti, nic takového mi nezabírá!
Ahojky,
ja na opary netrpim, ale mamka docela dost a posledni dobou je oooc spokojena s tema naplastema…hned jak citi tlak na rtu nalepi a posledni dobou se ji to ani nerozjede..zrovna dneska jsem ji je kupovala od firmy Hartmann za 39kc(byla naka akce)…na netu jsou kolem 200kc..kdybys je chtela koupit a meli je jeste za tuto cenu, tak neni problem…staci napsat do SZ ![]()
cervena_karkulka píše:
O těch tabletách jsem neslyšela. Řeknu o nich ségře. Je pravda, že ten virus, co způsobí opar je v těle a pokud se nám sníží imunita, tak vyleze napovrch ve formě oparu, jinak ten vir v tom těle je pořád. Je dobrý, že se to těma práškama dá utlumit.
Ahoj,
taky dost trpím na opary, zkoušela jsem taky kde co,ale bohužel nic nepomohlo. Poslední dobou když mam opar ( třeba jako teď tři ) hned jak ho cítím dávam náplast Compeed, řekla bych že mi tolik nevyběhne úplně do extrému ( mívam cca otok 1 cm, ret oteklý jako blázen ) ale po náplastích nemam tak velký. Také jsem se na internetu dočetla, že pomáhá když si to potíráte octem, upřímně to pálí jako čert,ale když se to vydrží, tak mi to pomáhá. Mam opar míň dní. Dávám na vatový tampón a potíram. Včera mi v lékárně paní dala homeopatika, že je to prý ověřené, tak od včerejška beru tak jsem zvědavá na výsledky…
pokud budete mít někdo zájem klidně napíšu názvy homeopatik. Vím jak opary potrápí zkoušim už taky vše ![]()
To bych potřebovala vědět,dcerka 5 let má opar alespoň dvakrát do měsíce a nic nepomáhá.
Tak jedny jsou NATRUM MURIATICUM 15CH ty beru 1× týdně po 5ti granulích a druhý je RHUS TOXICODENDRON 9CH ty beru 3× denně po 5ti granulkách. Je to jako prevence, ty co beru jednou týdně mam brát celou zimu a ty jak 3krát denně tak v době kdy cítím opar nebo mam. Na létou jsou prej zase jiné takže mi je pak paní zase dá. Noo a nejsou tak drahé stojí jedny kolem 80Kč. Sama nevím jaký bude účinek,ale snad dobrý.
Já už opakovaně brala Herpesin i Valtrex a stejně se mi dělají pořád. Ve středu jsem se vrátila z hor a do rána opar přes půl kolene, bolí mě celá noha. Homeopatika jsem zatím neměla,ale zřejmě zkusím..naděje umírá poslední
Díky za tip.
Tak Natálce jsme nasadili homeopatické kapičky Vironal a zatím neměla žádný opar.Je to už měsíc,co je bere,tak uvidíme.Jinak je měla každých 14 dnů.
Na opary jedině herpesin nebo zovirax. A mimochodem našla sjem doma mastičku snad z první republiky, taková ta míchaná v kelímku s červenou cedulkou na kterí je napsané na opary. A ta funguje líp než cokoliv jinýho ![]()
Já už jsem z nich také zoufalá, teď v zimě je mám doslova každou chvíli, navíc to po mě zdědil i můj 5ti letý syn. Bohužel mi na to nezabírá skoro nic než pravidelně brát vitaminy řady B nebo Pangamin + přelepit hydrokoloidní náplastí…aplikuji i synovi, je super, že přes náplast si na opar nesahá, když jsem mu zkoušela dávat jakýkoli krém, hned si jej setřel o oblečení nebo olíznul
![]()
Tak se k vám přidávám devčata. Včera se mi o5 udělal opar!!! Furt dokola a nevím už jak se toho zbavit ![]()
Sedla jsem ted na net a hledám co komu pomáhá, pročítám, ted jsem četla o nějaké laserové léčbě. To mě přijde celkem zajímavé. Nezkoušeli jste to někdo?
Já jsem vyzkoušela snad už všechno, mastičky miliony druhů, vodičky prostě všechno. A stejně to stále mám ![]()
Ahoj, já taky na ně trpím, ale většinou už jsou jen prťavé, nebo ani nevylezou. Jím už od září kolostrum a když začne lízt opar, normálně rozdělám tu kapsli a nasypu to na něj. No a když už hajzlík vyleze, tak používám grepové kapky a to je za chvilinku pryč. ![]()
GabrielaNak: Ahoj. Myslíš Biostimulační laser? Já jsem také o tom slyšela. Dostala jsem doporučení do Prahy do jednoho centra, tak až budu mít cestu tam, tak se tam objednám a půjdu na to. Prý to opravdu pomáhá.