Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máme Stelu, reakce byly rozpačité jen ze začátku a jen od tchánovců. Občas jí teda někdo řekne Stelčo, což je příšerná zprzněnina, ale naštěstí už dorůstá do věku, kdy se umí sama ohradit
nikdy jsme nelitovali..=)
v rodině máme ještě Babetu, Hermínu a Leontýnu ![]()
@adeeelia píše:
Máme Stelu, reakce byly rozpačité jen ze začátku a jen od tchánovců. Občas jí teda někdo řekne Stelčo, což je příšerná zprzněnina, ale naštěstí už dorůstá do věku, kdy se umí sama ohraditnikdy jsme nelitovali..=)v rodině máme ještě Babetu, Hermínu a Leontýnu
Stela je pěkné jméno, přípona - ča se dává skoro ke každému jménu, /Anča, Janča, Nikča, Hanča, Monča/ takže Stelča mi nepřijde nijak příšerné…
@mamoch vidíš a mě to vyloženě tahá za uši. Stela je pro mě elegantní jméno a Stelča ho degraduje, to si představím nějakou selku, nebo tak něco ![]()
Tak my budeme mít v červenci Vítka nebo Zorku
K typicky českému příjmení jsme chtěli české jméno, ale v kalendáři je pouze Vít a Zora, tak jsme je malinko upravili.
Okolí reagovalo rozpačitě
Ale nějak nás neláká představa „Charlotta Pospíšilová“ nebo „Sebastian Pospíšil“ - kterého by si moc přála moje babička.
Mno.. jsme prý tvrdohlaví, mladí a nemáme rozum ![]()
@maminka0713 Taky máme Vítka, teda Víta a Václava, ale okolí to přijalo tak nějak normálně
Kdyby se nekdy podarila holcicka a mela bych volnou ruku, byla by to Jiřinka po me mamince ![]()
@adeeelia mně zase vadí koncovka -ička, za -ča jsem ještě ráda
Ale u nás na holku asi nedojde, tak jsem v klidu ![]()
Budoucího Jonáše taky mají problém prodýchat. A s prvním Vinckem byl ještě větší problém.
Líbí se mi treba Dorothea, Evelina, Terezie, Madlen a Magdalena ta byla u nás v úzkém výběru, vypadla kvuli osloveni Magdo což už se nám tolik nelibilo, ale jinak je to jmeno krásné.
@adeeelia tak to jsme dvě! Stelca je fakt des a pritom jsme ji dali tak krásné jméno ![]()
@maminka0713 píše:
Tak my budeme mít v červenci Vítka nebo ZorkuK typicky českému příjmení jsme chtěli české jméno, ale v kalendáři je pouze Vít a Zora, tak jsme je malinko upravili.
Okolí reagovalo rozpačitěAle nějak nás neláká představa „Charlotta Pospíšilová“ nebo „Sebastian Pospíšil“ - kterého by si moc přála moje babička.
Mno.. jsme prý tvrdohlaví, mladí a nemáme rozum
Takže to bude „Vítězslav Pospíšil“ či „Vitoslav Pospíšil“?
@maminka0713 píše:
Tak my budeme mít v červenci Vítka nebo ZorkuK typicky českému příjmení jsme chtěli české jméno, ale v kalendáři je pouze Vít a Zora, tak jsme je malinko upravili.
Vít i Zora jsou krásná jména
. A jak jste je upravili? Jakože chcete dát Vítek a Zorka?
@Morrígan Ní_Boii píše:
Takže to bude „Vítězslav Pospíšil“ či „Vitoslav Pospíšil“?
@123straka321 píše:
Vít i Zora jsou krásná jména. A jak jste je upravili? Jakože chcete dát Vítek a Zorka?
V dokladech bude „Vítek Pospíšil“ nebo „Zorka Pospíšilová“
Snad nám jednou nevynadá ![]()