Oprašujeme stará jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
84
9.1.17 09:20

My jsme dali Helenku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
9.1.17 09:26

Máme Stelu, reakce byly rozpačité jen ze začátku a jen od tchánovců. Občas jí teda někdo řekne Stelčo, což je příšerná zprzněnina, ale naštěstí už dorůstá do věku, kdy se umí sama ohradit :mrgreen: nikdy jsme nelitovali..=)

v rodině máme ještě Babetu, Hermínu a Leontýnu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
9.1.17 09:44
@adeeelia píše:
Máme Stelu, reakce byly rozpačité jen ze začátku a jen od tchánovců. Občas jí teda někdo řekne Stelčo, což je příšerná zprzněnina, ale naštěstí už dorůstá do věku, kdy se umí sama ohradit :mrgreen: nikdy jsme nelitovali..=)v rodině máme ještě Babetu, Hermínu a Leontýnu ;)

Stela je pěkné jméno, přípona - ča se dává skoro ke každému jménu, /Anča, Janča, Nikča, Hanča, Monča/ takže Stelča mi nepřijde nijak příšerné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
9.1.17 11:11

@mamoch vidíš a mě to vyloženě tahá za uši. Stela je pro mě elegantní jméno a Stelča ho degraduje, to si představím nějakou selku, nebo tak něco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.17 21:07

Tak my budeme mít v červenci Vítka nebo Zorku :) K typicky českému příjmení jsme chtěli české jméno, ale v kalendáři je pouze Vít a Zora, tak jsme je malinko upravili.
Okolí reagovalo rozpačitě :? Ale nějak nás neláká představa „Charlotta Pospíšilová“ nebo „Sebastian Pospíšil“ - kterého by si moc přála moje babička. :lol: Mno.. jsme prý tvrdohlaví, mladí a nemáme rozum :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
9.1.17 21:09

@maminka0713 Taky máme Vítka, teda Víta a Václava, ale okolí to přijalo tak nějak normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
9.1.17 21:20

Kdyby se nekdy podarila holcicka a mela bych volnou ruku, byla by to Jiřinka po me mamince :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
9.1.17 21:28

@adeeelia mně zase vadí koncovka -ička, za -ča jsem ještě ráda ;) Ale u nás na holku asi nedojde, tak jsem v klidu :)

Budoucího Jonáše taky mají problém prodýchat. A s prvním Vinckem byl ještě větší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
10.1.17 23:11

Líbí se mi treba Dorothea, Evelina, Terezie, Madlen a Magdalena ta byla u nás v úzkém výběru, vypadla kvuli osloveni Magdo což už se nám tolik nelibilo, ale jinak je to jmeno krásné.

@adeeelia tak to jsme dvě! Stelca je fakt des a pritom jsme ji dali tak krásné jméno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
10.1.17 23:47

Máme doma Theodoru a Mariannu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.17 09:25
@maminka0713 píše:
Tak my budeme mít v červenci Vítka nebo Zorku :) K typicky českému příjmení jsme chtěli české jméno, ale v kalendáři je pouze Vít a Zora, tak jsme je malinko upravili.
Okolí reagovalo rozpačitě :? Ale nějak nás neláká představa „Charlotta Pospíšilová“ nebo „Sebastian Pospíšil“ - kterého by si moc přála moje babička. :lol: Mno.. jsme prý tvrdohlaví, mladí a nemáme rozum :mrgreen:

Takže to bude „Vítězslav Pospíšil“ či „Vitoslav Pospíšil“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
11.1.17 18:48
@maminka0713 píše:

Vít i Zora jsou krásná jména :palec:. A jak jste je upravili? Jakože chcete dát Vítek a Zorka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.17 23:34
@Morrígan Ní_Boii píše:
Takže to bude „Vítězslav Pospíšil“ či „Vitoslav Pospíšil“?
@123straka321 píše:
Vít i Zora jsou krásná jména :palec:. A jak jste je upravili? Jakože chcete dát Vítek a Zorka?

V dokladech bude „Vítek Pospíšil“ nebo „Zorka Pospíšilová“ ;) Snad nám jednou nevynadá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.1.17 20:13

Jak si nejlépe vyberu jméno pro dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.1.17 20:14

Neví si rady pomožte