Orgasmický porod, jak na něj?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
22.10.13 18:33

Ale ono je to o ničem jiném, přirozený porod, porod v klidu sama se svou hlavou, nerušený, naladěný na dítě, jistě, to ale není orgastický porod. A tvrzení, že 30% žen je schopno mít při porodu orgasmus je zase jen tvzení z říše snů. A ono video o orgasmickém porodu je jen blbé chvástání se, jen pokus, jak být důležitá, lidi, co natočí takové video a pak ho šíří x-let po internetu, tak o jejich pravdivosti se dá pochybovat.
Kdyby byla diskuze položena jinak, můžeme si povídat o porodu snů. Porod s orgasmama při kontrakcích je…nezním správné slovo, nicméně směšně neuvěřitelný je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
22.10.13 19:02

Holandsko, no tak to máš dobrý. ;)
Tam je porod doma jako automatická věc první volby. Musela bys mít v průběhu těhotenství nějaké komplikace, aby ti doporučili porodnici.
Porodní asistentku seženeš bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
22.10.13 19:29

@Kachna666 aha, tak to jo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
22.10.13 19:50

Doma bych se asi bála. Je to tady sice normální, ale pro mě to riziko absence doktorů by mě znervózňovalo. Spíš nějaký porodní dům, hezké prostředí. Uvidíme, ještě zvážíme všechny možnosti. Vana by byla super a tak nějak trochu „nesterilní“, ale domácí prostředí. Po porodu se tady vždy hned jde domu, třeba už dvě hodiny poté, pokud nejsou komplikace. V rámci pojištění pak do domu maminky dochází 10 dní zdravotní sestra a učí ji koupat, kojit atd… Domácí péče, přijde mi to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
22.10.13 20:07

Jasně, vybereš, jak se cítíš ;)
Ale myslím, že v porodních domech lékaři nejsou :think:
Ta poporodní péče by se mi také libila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AYZ
22.10.13 22:31

Tak raději velice anonymně :oops: Jak známo, orgasmus vyvolá oxytocin. Oxytocin vyvolá porod. Takže při svém 2. porodu jsem si v soukromí ve sprše tak trochu pomohla, abych porod urychlila, každá snad zná svoje tělo, aby věděla, jak si orgasmus přivodit. Porod jsem do té doby měla takový, že bych to popsala jako slabé kontrakce po 3 - 5 min. Ještě jsem vyhnala manžela na nákup jídla. Po orgasmu nastoupily nekončící kontrakce s pauzou pár sekund, za chvíli jsem volala manžela a porodní asistentky… a za 20 minut bylo dítě na světě. Že by orgasmus přišel sám od sebe, tak tomu vůbec nevěřím to naprosto vylučuji. Ale když už jsem tomu pomohla, zafungoval perfektně na rozjetí porodu. Že by to ovšem působilo jako anestetikum proti bolesti, tak to v žádném případě, po pár sekundách blaženého pocitu nastoupily bolesti, které mě srazily doslova k zemi na všechny 4 a skončila legrace. Další nádherný pocit úlevy byl, až když dítě bylo venku.

• Citovat
  • Upravit
22
23.10.13 13:59

Taky hezké a netradiční pojetí porodu! :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
23.10.13 16:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
23.10.13 16:17

Ja verim ze to jde.To, ze vetsina zen vnima porod jako bolestivy, strasny a neprijemny, neznamena, ze to musi byt u vsech.ale bohuzel verim i tomu, ze v klasicky cesky porodnici toho asi nedosahnete, jak uz nekdo psal vyse :roll: Orgasmus to teda nebyl, ale asi nejlepsi pocit a nejvetsi uleva u me nastala, kdyz jsem to dite konecne vytlacila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
23.10.13 16:19

@ksafnika já ho tak nevnímala, dokonce jsem jela do porodnice totálně beze strachu a upřímně věřila, že to bude minimálně bolestné a krásné, věřím totiž, že psychika dkáže nejvíc, ten pocit jsem si vsugerovala, ne, prostě mě to bolet nebude a bude to krátký. První silnější kontrakce a na všechno jsem zapomněla. Jak tu někdo psal - srazila mě k zemi. a vrátila zpět na zem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
23.10.13 16:21

@Kachna666 porodni dum je fajn, doma jsem se taky bala, i kdyz jsem mela tu moznosti, ale nakonec fin. situace nas donutila zvolit porodnici. Ale i tak to bylo dobry, ale mohlo to byt lepsi.

ja si myslim, ze to mozny je, prave diky tomu oxytocinu, ale podle me toho dosahne jem velmi male procento zen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
23.10.13 16:23

@dani24687 ja se o svem radsi nebudu rozepisovat, strasny, strasny, strasny :cert: (navic vyvolavany).taky jsem do toho sla s ocekavanim cehokoli a cistou hlavou, dokonce beze strachu..a podobne..uz po prvni pulhodine to se mnou mlatilo o zem taky :mrgreen: ale myslim, ze ty zenske co ho zazily a obcas o tom nekde muzeme cist, si to nevymysleji, proc by to delaly.ten zmeneny stav vedomi ale k tomu je podminkou, podle me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
23.10.13 16:27

@ksafnika asi jo. U nás na oddělení rodila 2 dny přede mnou holka a říkalo se, že prej naprosto bezbolestně. Prej ji to vůbec nebolelo. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
26.10.13 21:07

@Kachna666
Ahoj, dokument jsem taky viděla, věřím tomu že toho dosáhnout jde, asi se nejedná o orgasmus, jako při sexu, ale příjemný zážitek srovnatelný s orgasmem to být může, ale musíš se to asi naučit, vím že tady nedávno někdo o takovém porodu psal, že ho prožil, ale bohužel už si nepamatuji, v kterém tématu :(.
Já si taky plánovala co nejpřirozenější porod, nakonec mi ho dva dny vyvolávali, kontrakce byly tím pádem horší, takže jsem skončila s epiduralem, který mi naštěstí skvěle zabral, ale v druhé době porodní jsem se také dostala do stavu, který jsem ještě nezažila, i přes to že jsem dostala ke konci koňskou dávku oxitocinu na zintenzivnění kontrakcí (malá musela rychle ven, horšily se ozvy) a kontrakce mě kopaly řádně, vůbec jsem necítila bolest, jako bych se oprostila od svého těla a dívala se na celou situaci jakoby shora, ono se to špatně popisuje, ale byl to neskutečný zážitek, do reality jsem se vrátila, až jsem uslyšela malou plakat. I přes všechny ty peripetie s vyvoláváním porodu, byl můj porod neskutečně krásný zážitek od začátku až do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
26.10.13 21:21

@Kachna666
Jo a ještě dodám trošku mimo, když tady holky psaly o epinu, taky jsem s ním cvičila a můžu ho jen doporučit, na 4 zatlačení byla malá venku, já jako prvorodička jsem byla bez jakéhokoliv zranění a to šla malá ještě nějak blbě s ramínkem napřed a další věc která mi pomohla byl balon, hopsala jsem na něm celou první dobu porodní a díky tomu malá krásně a rychle sestoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí