Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Necti blbosti na netu. Bude ti líp. Nemusíš vědět o těhotenství první poslední. Někdy je míň víc.
Hele, jestli plod odejde po orgasmu, tak s velkou pravdepodobnosti by odesel stejne treba pri zavazovani bot. Ty diskuze o potratech po sexu nejsou u beznych prosperujicich tehotenstvi, to jsou od zacatku plody, ktere jsou urceny k zaniku. Hysterceni je skodlivejsi.
No já teda nevím, ale pokud bych měla takovej strach jestli to ublíží nebo ne tak to ani nedělám abych se pak nemusela ptát.. ![]()
@Anonymní píše:
@Nickjmeno mě by to fakt normálně ani nenapadlo, ještě jsem si zkoušela googlit a všude píšou jak je to naopak prospěšné a i i pro ten plod dobrý když jsou stahy delohy apod, jen mi bylo divny ze mi zmizely ty priznaky. Když jsem do te doby měla zaludek na houpacce a po něm najednou ne. To stejné prsa..
No, jo i ne.
V situaci, kdy nemáš žádné problémy (ZT za problém nepovažuju), je Tvůj přístup poněkud neurotický a předpodělaný. Vymýšlíte problém tam, kde není, zatímco byste si mohli krásně užívat
Na druhou stranu, kdybys problémy měla (typicky tzv. tvrdnutí břicha a zkracování čípku, což bývá typické pro druhý trimestr a výše), tak pak by v principu vadil i ten orgasmus, bez ohledu na to, jak by ho bylo dosaženo. Sama bys to cítila.
Máš větší šanci že potratíš ze stresu, který máš evidentně i ze silnějšího prdnutí, než z orgasmu
My do toho normálně bušili v obou těhotenstvích a děti mám překvapivě naprosto normální, dokonce ani nemají placaté hlavičky ![]()
Mě se třeba po orgasmu v 8tt spustilo celkem silný spineni na cca tři dny ![]()
Zakladatelko, my sex máme pravidelně minimálně jednou za týden. A dokonce někdy mám i dva az tři orgasmy za večer a ne potratila jsem ani nezačala rodit předčasné jsem teď 32tt.
Nechápu proč takové útoky na tazatelku. Orgasmus= stahy dělohy, ten dotaz tedy není úplně mimo. zdravému těhotenství neškodí, nicméně pokud má někdo za sebou potrat atd tak se i tomu orgasmu asi raději vyhne.
Po pohlavním styku jsem začala špinit, doktor říkal, že chvíli bez pohlavního styku. Takže bych se zeptala doktora, pokud je vše v pořádku, tak se nic nestane. Ale jsou případy, kdy se to nedoporučuje. Strach chápu, taky se bojím.
@Anonymní píše:
Nechápu proč takové útoky na tazatelku. Orgasmus= stahy dělohy, ten dotaz tedy není úplně mimo. zdravému těhotenství neškodí, nicméně pokud má někdo za sebou potrat atd tak se i tomu orgasmu asi raději vyhne.
Tak já toho nechápu víc - například proč jsi anonymní? ![]()
@unuděná tak to byl omyl, klidně to napíšu pod svou přezdívkou.
Takže teď se to už dozvím? Nebo bude jen další rejpanec bez významu?
@eleVant píše:
@unuděná tak to byl omyl, klidně to napíšu pod svou přezdívkou.Takže teď se to už dozvím? Nebo bude jen další rejpanec bez významu?
Já zakladatelce odpověděla
Hele, mnohem větší stahy zažívá to mimino když jde máma třeba na velkou nebo když se zvedá z lehu z postele
Navíc nevím, jestli to běžně holky umíte „vyhnout se orgasmu“. Ale já třeba, když ho delší dobu nemám během sexu, tak ho mám pravidelně ve spánku ![]()
@unuděná Taky si nemyslím, že by orgasmus byl sám o sobě problém, ale je fakt, že třeba u toho tvrdnutí břicha (dráždivost dělohy, např. kvůli nedostatku Mg) to není zrovna žádoucí. Ale jak jsem psala, to by zakladatelka sama na sobě poznala.
Každopádně u ní žádný problém není, spíš si ho tak trochu sama konstruuje. Pokud nebudou s otcem dítěte vyvádět bůhvíjaké orgie
, nevím, proč by něco mělo stát.
@unuděná tak jasně, že se to stane i samovolně… Ale zase pokud to chce minimalizovat… a vstávání z postele je spíše na břišní svaly, to bych nesrovnavala.
@Janli děkuji moc za odpoved. Také mě napadlo, ze se mi ulevilo tím “lepším” pocitem
doufám, ze te nebolí často?