Ošetření řezné rány

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
47759
22.5.17 19:34

Osetreni rezne rany

Ahoj všem :mavam:
Potřebuji poradit čím ošetřit řeznou ránu. Včera jsem si odkrojila kousek bříška na prstu levého ukazováčku rána je max. 4 mm hluboká asi 5×5 mm. Mám doma desinfekci, už jsem se dočetla, že je lepší čistá voda. Dále sterilní polštářky, obvaz a takový blbinec, který se natáhne přes obvaz na prstu a drží. Jenomže při každém převazu odtrhávám sterilní polštářek z rány, takže to začne vždy lehce krvácet. Můžu to něčím namazat? Popřípadě čím mám doma jen krém 90% aloe vera a bílou vazelínu. Jak zabránit tomu, aby se polštářek přilepit k ráně? Nijak extra rána nebolí, nehnisá, lehce mi cuká v prstu, když se do toho bouchnu. Potřebuji to mít v práci i doma zavázané, k lékaři se mi s takovou prkotinou jít nechce, není co šít, doslova jsem si nožem ufikla kousek bříška :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101534
22.5.17 19:43

@Ivaneska Zajdi do lékárny a kup si nepřilnavé krytí, dělají různé, já mám ráda Inadine, je s jodem, takže to rovnou i desinfikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
22.5.17 19:43

Já bych doporučila investovat do Hemagelu - manžel si to takhle taky odřízl a díky němu mu přirostl nazpátek a dokonce se mu tam vrátil i cit;-) Jinak aloe můžeš určitě namazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.5.17 19:45

@j.a.n.i1 ono je i neprilnave kryti? 8) Tak zitra hned skocim do lekarny a koupim si ho, dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.5.17 19:46

@Sashie ja ten kousek toho briska ale nemam, ten jsem vubec nehledala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
22.5.17 19:48

@Ivaneska Tak to už nehledej;-) Jinak - i tak si na to dávám Hemagel, známá vše matlá Aloe a je taky spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.5.17 19:49

@Sashie ten uz ani nenajdu, ten je s kurecim masem nekde v popelnici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
22.5.17 19:51

Ja si takle v praci odkrojila kazdou chvili neco :D nejdriv jsem dlouho macela pod ledovou vodou (stahuje cevy tak to tolik nekrvacelo) pak sem tam dala sterilni ctverecek a zavazala, v praci sem pres to mela gumovou rukavici (ale spis kuli hygiene) doma sem to nechala co nejodkrytejsi vetrat. Nemenila sem prvni ctverecek hned, prave aby to nezaclo zas krvacet, ale treba za 2 dny kdy uz se to trochu stahlo, pak sem mazala framykoinem a mela na tom vetsi naplast. 2 roky sem doma a prsty mam zaceleny a nikdo nepozna, ze bych nekdy mela neco ukrojenyho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
22.5.17 19:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
22.5.17 19:58

Ja bych doporucila na to nacurat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.5.17 20:09

@Kriss Tina Kdyz ja mam ten obvaz po praci jako prase, takze me to donuti vymenit si ho a kdybych to mela volne doma, tak se o to budou zajimat deti a porad mi na to sahat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
22.5.17 20:12

Já bych na to dala bepanthen, epitelizuje, takže do rana bys mohla mít ránu už zataženou, či potaženou či jak to říct. Pokud by to bylo jen trochu možné, nechala bych to volně bez zakrytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.5.17 20:16

@Helileli v praci nemohu, musim mit pracovni rukavice, ve stredu uz budu mit volno, tak do patku do vecera se to pokusim nechat volne dychat, snad se to do te doby trosku zatahne a v pqtek v praci mi bude stacit jen polstarek a naplast :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
22.5.17 20:24

@Ivaneska namaž si ten polštářek tou aloe mastí a budeš mít nepřilnavé krytí hned ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
22.5.17 20:31
@AnastazieB píše:
@Ivaneska namaž si ten polštářek tou aloe mastí a budeš mít nepřilnavé krytí hned ;-).

To mrcha nefunguje, taky jsem to tu tvořila, když jsem krytí nemohla najít a přilepilo se to i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák