Ošetřovné na manžela, když já jsem na RD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
234
20.3.20 08:01

@Ms.Ragdoll tak já nevim, zakladatelka se na něco ptala a k tomu dostala i pár rad, jak řídit svůj život. Přišlo mi to úsměvné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
20.3.20 08:02
@Ms.Ragdoll píše:
Já chapu, že se bojíš, já se taky bojím, ale kdy lidi pochopí, že opravu nemůže být celá republika na OCR??? Víš, že tohle může trvat měsíce? Máte tři děti, OCR není bůhví co. Z čeho si lidi myslíte, že se to OCR lidem bude asi tak platit…

A jen tak k zamyšlení, kdyby si OCR vzali všichni zdravotníci, policisti, hasiči, řidiči, pracovnici v potravinářství, lékárníci, skladníci, řídiči, prodavaci, urednici, popeláři, a mnoho, mnoho dalších, co jsou potřeba, protože se boji jako všichni, kam si zajdeš nakoupit jídlo atd., kdo tě ošetří když si zlomíš nohu, nebo nedej bože něco horšího, atd. atd. Jak to tady bude vypadat, řekni? Sakra lidi myslete trochu! Už mi to nepřijde normální. Všechno zavřeme, doma budeme chcipat hlady, doktor nikde, policajt nikde, odpadky všude, dávky za chvíli taky nikde…no krása to bude, fakt. :zed:

Kvůli takovým jako vy (chlap/žena půjde na OCR přestože je doma někdo jiný, kdo už pečovat může), to budou muset urychleně osekat, nebo se celý systém a společnost, začne hroutit…

Závist je ošklivá vlastnost. Doufám, že jsi tak statotvorne uvedomela ve všech směrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
20.3.20 08:10
@edding400 píše:
Závist je ošklivá vlastnost. Doufám, že jsi tak statotvorne uvedomela ve všech směrech.

Na tebe samozřejmě nemám, jsi prostě nej. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.3.20 08:13

@Toluma
Ano máš pravdu, ale ten kdo pobírá RP se stará o konkrétní dítě, na které RP pobírá, a druhý rodič se stará o dítě na které pobírá OČR. Je to jednoduše nastavené, pro někoho to možná vypadá zneužitelné, ale těžko nastavovat všechna pravidla a výjimky zvlášť. Některé děti potřebují výhradní péči, někdo brigádničí, bude určitě víc situací, které nás ani nenapadnou.
A k té práci, spousta firem omezuje výrobu, nechává lidi doma…
Průšvih pro ekonomiku to bude tak jako tak obrovský.
Myslím každý se snaží podle své situace a možnosti uživit se a nenakazit. Soudy, myslím, nejsou na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.20 08:13
@Anonymní píše:
@cecetka
Myslím, že kdyby se zavřeli obchody, fabriky, mhd, pošta. Tak se nic nestane.Ostatní pro život důležité, se dá dělat chvíli v omezeném počtu lidí.

Jsem z Motola (anonym, diky ;) ) Co myslis, kolik sester a mediku potkavam v mhd a kolik jezdi vlastnim autem nebo chodi pesky?

• Citovat
  • Upravit
588
20.3.20 08:15

No jestli se takhle bude zneužívat OCR, tak nás ta ekonomika, kterou tím krásně pohnojime, zničí dřív a rychleji než nějaký koronavirus :zed: zvláštní, že normálně se lidi virů nebojí, tím nechci zlehcovat nynější situaci, ale prostě pracovat se musí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.3.20 08:16

Je to prasarna. U nas vsichni do prace chodi. Uz ted pisi kamaradky, ze jejich partnery vykopli z prace, nebo jsou doma za 60%, pro spoustu lidi to bude likvidacni. Strach mame vsichni a co jako?! Babis vsechny rezervy rozpustil a budeme se jeste hodne divit, aby vam ty ocr nekdo vubec vyplatil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
20.3.20 08:19
@Anonymní píše:
@Gumidci
To je zas druhá stránka věci. Říká se jí fin. gramotnost - Já vím, že my bez příjmu vydržíme rok. Takže mne to nestresuje.

Tak proč si manžel nevzal neplacené volno? Když 60 % od státu nepotřebujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.3.20 08:21
@AnnieTRoj píše:
Tak proč si manžel nevzal neplacené volno? Když 60 % od státu nepotřebujete.

Zas tolik se lidi nebojej vis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
20.3.20 08:25
@Šarlota4 píše:
Je to prasarna. U nas vsichni do prace chodi. Uz ted pisi kamaradky, ze jejich partnery vykopli z prace, nebo jsou doma za 60%, pro spoustu lidi to bude likvidacni. Strach mame vsichni a co jako?! Babis vsechny rezervy rozpustil a budeme se jeste hodne divit, aby vam ty ocr nekdo vubec vyplatil.

No u nás to kamarádkám v práci v podstatě nařizují. Jsou tam ty bezdětné a nebo ty, co mají velké děti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
20.3.20 08:26
@edding400 píše:

Prosím označ mi, kde v textu čteš o závisti. Snažím se, ale nevidím to tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
20.3.20 08:28
@Cuddy píše:
ale ma, nema jen na to dite, na ktere se pobira rp, na zbyle ano. Bohuzel. Opravdu doufam, ze to zmeni, je to ted houfne vyuzivano, alespon dle mistniho serveru.

ale ti lidi si neuvědomují, že to může být dlouho a že by měli být rádi ti, co můžou chodit do práce. Anebo mají všichni ty stotisícové platy a stačí jim být doma se 60%, i to je možné. I když nevím, z čeho se to očr bude vyplácet, když nikdo nebude pracovat, asi je z daní prodavaček v potravinách, zdravotníků a řidičů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
20.3.20 08:34
@luci13 píše:
@Toluma
Ano máš pravdu, ale ten kdo pobírá RP se stará o konkrétní dítě, na které RP pobírá, a druhý rodič se stará o dítě na které pobírá OČR. Je to jednoduše nastavené, pro někoho to možná vypadá zneužitelné, ale těžko nastavovat všechna pravidla a výjimky zvlášť. Některé děti potřebují výhradní péči, někdo brigádničí, bude určitě víc situací, které nás ani nenapadnou.
A k té práci, spousta firem omezuje výrobu, nechává lidi doma…
Průšvih pro ekonomiku to bude tak jako tak obrovský.
Myslím každý se snaží podle své situace a možnosti uživit se a nenakazit. Soudy, myslím, nejsou na místě.

Jenže kolik lidí v ČR je v této situaci? Nebudou to desítky ani stovky. Kdyby si všichni otcové vzali OČR na starší dítě a matka byla na RD s mladším, nebude se mít z čeho OČR vyplácet. Dávka je od toho, aby děti nebyly bezprizorní, než se rodiče vrátí z práce. Chápu, že se všichni bojí, ale ve státní kase peníze nerostou ani se sami nevyrábí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
20.3.20 08:37
@AnnieTRoj píše:
Jenže kolik lidí v ČR je v této situaci? Nebudou to desítky ani stovky. Kdyby si všichni otcové vzali OČR na starší dítě a matka byla na RD s mladším, nebude se mít z čeho OČR vyplácet. Dávka je od toho, aby děti nebyly bezprizorní, než se rodiče vrátí z práce. Chápu, že se všichni bojí, ale ve státní kase peníze nerostou ani se sami nevyrábí.

Přesně tak. Tolik lidí přišli o práci- číšníci, zaměstnanci cestovek, dá se říci ze dne na den a ti, co tu práci mají i ve stavu státní nouze, koukají jak se z ní vyvlíknout :zed: vždyť do prd…někdo ty daně odvádět musí, lidi vzpamatujte se!!!
A zapomeňte na stoprocentní náhrady, jak slibuje Babiš (edit - firmám, že nahradí platy, co nemohou provozovat teď činnost), zaprvé slibem nezarmoutíš, za druhé by to musel asi dávat ze svého

Příspěvek upraven 20.03.20 v 08:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
20.3.20 08:38

Tak je to hlavně příšerně nekolegiální, tu práci za něj, směny, bude muset někdo udělat. /Mně teda asi připadá zbytečné, aby zahradnické prodejny fungovaly, ale asi taky všechno nevidím v souvislostech a dopředu…/

Máme podobného kolegu, sobec jak vyšitej, a vím, jak se na něj koukáme. Pracujeme ve službách, teď jsme teda zavření, takže to neřešíme. Ale ještě než nás zavřeli, tak on byl první, co se odvolával na dítě /ač manželku normálně doma má/, zůstal doma, tak se nám opět připoměl co je zač. Pak nás beztak zavřeli, takže nakonec vyřešeno.

Jako protizákonné to není, stát to umožňuje, ač to nechápu, ale takových věcí je víc. Lidsky chápu strach a obavu, ale na místě je kolegialita a solidarita. A jsem chlap, ne? tak se tak chovám přece. A pokud vám nejde o peníze, tak ať si vezme volno, třeba neplacený, když vyžijete rok bez příjmu, tak ten stát aspoň ušetřte o platby ošetřovného. Když už potopit kolegy v práci, tak aspoň ne za státní peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí