Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@inkakřivák píše:
A ještě jsem tak přemýšlela - upřímně, jak a čím přemýšlí ženská, která si vyberete takového exota za otce svých dětí. A že tu takových je. To mi hlava nepobírá. Takové partnery! Vždyt se tomu ani partner nedá říkat a ona ne, lup šup svatba a děcko, anebo ne svatba, ale děcko a třeba i dvě, no potěš koště. Síla. Vážně, ženské fakt nemáte oči a ani kousek mozku?
moje neteř si našla dementa, ježiš, znali jsme ho, byl o deset let starší než ona a vždycky to byl dement. Hučeli jsme do ní horem dolem, její rodiče úplně na mrtvici. Dostala od tatínka krásný byt, ještě než se s ním poznala, no ona neviděla neslyšela, prý ho nikdo neznáme, nevěříme jejich lásce, no a co naděláš, nic. Dopadlo to tak, že se nechala zbouchnout v devatenácti letech, aby odůvodnila svatbu s ním, znali se ani ne rok. Hned po svatbě ji donutil, aby prodala byt a koupili dům, do SJM, ona moc nechtěla, věděla, že to budpu rodiče úplně na mrtvici, tak jí řekl, že jestli ne, tak in tedy poejede do ciziny prachy na dům vydělat a bude několik let pryč a ona doma sama, že on v bytě žít nebude. V bytě zadarmo s komplet nákladama 3000. Ona se bála, aby to nesplnil, tak to udělala, ani to rodičům neřekla, co se chystá. Koupili ruinu, kde netekla ani voda, on že bude rekonstruovat, prachy co zbyly prošustroval na své dluhy a ona dva roky domů nosily vodu v kýblu. Roidče pindali, tak jí odstřihl, nesměla se s níkým z nás stýkat, to byla na rodičáku. Pak už samozřejmě opadaly růžové brýle a ona se tak styděla, že nepřišla za nikým z nás, pak jí začal mlátit, to by vydalo na román, nechtěla další dítě tak jí znásilnil, protože on se prostě rozhodl, že s ním zůstane a prostě s ním bude mít druhé dítě. Normálně bys tomu nevěřila, já kdybych to neviděla na vlastní oči, tak bych tomu nevěřila na sto procent. A její chyba byla, že se jako 18letá žába zamilovala do takového idi.ota a neviděla neslyšela, teď bude trpět ještě pár let ona, i to jejich dítě.
@Tamtama píše:
Já pořád nechápu, když teda holčička chtěla ostříhat, že ji chlap nevzal ke kadeřnici, aby ji ostříhala na krátko, proč to musel vzít hned na pleš?
edit: chápu i to vyšiLování se soudem, protože když mi ex vrátil syna s takovýmhle „sestřihem“, taky jsem uvažovala, jestli nejít na OSPOD..Příspěvek upraven 23.06.17 v 12:09
to vzal podle hrnce, ne? ![]()
@Anna766 píše:
To ano, ale z obou stran, ne že chlap bude holit holku dohola a matka nesmí nic říct aby náhodou nebyla nařknuta ze zhrzenosti.
Ty to neskutecne prekrucujes. Ani v jednom komentu jsem tu necetla, ze matka nesmi nic rict. Ani v jednom. Naopak, vsemi se tahne jako nit to, ze by si s nim jasne promluvily o nastaveni pravidel a komunikaci ohledne spolecneho ditete a daly mu za to ostrihani kapky. V celem jejich problemu a pristupu k diteti jsou ty vlasy problem nejmene podstatnym. A pokud matka vyhrozuje zalobou ohledne vlastni psychicke ujmy z ostrihanych vlasu dcery, tak to je neprimerena a hystericka reakce. Stejne jako bylo neprimerene, ze otec objel holce hlavu strojkem.
@vonajebohyne ale s tím chlapem se nedá domluvit, už to tam několikrát bylo napsané, jak ho donutí se domluvit, když on se domluvit nechce?
zřejmě i ty vlasy oholil holce, aby naštval exmanželku
@vonajebohyne píše:
Ty to neskutecne prekrucujes. Ani v jednom komentu jsem tu necetla, ze matka nesmi nic rict. Ani v jednom. Naopak, vsemi se tahne jako nit to, ze by si s nim jasne promluvily o nastaveni pravidel a komunikaci ohledne spolecneho ditete a daly mu za to ostrihani kapky. V celem jejich problemu a pristupu k diteti jsou ty vlasy problem nejmene podstatnym. A pokud matka vyhrozuje zalobou ohledne vlastni psychicke ujmy z ostrihanych vlasu dcery, tak to je neprimerena a hystericka reakce. Stejne jako bylo neprimerene, ze otec objel holce hlavu strojkem.
Nepřekrucuju nic. Myslela jsem to obecně.
@Ellusa píše:
@terinka4444 Je to smutné. Z toho materiálního má aspoň tu kliku, že i když byt prodala, tak to, co vložila do domu z prodeje, je pořád její mimo SJM, takže na to on při vypořádání nárok nemá. Já osobně moc nevím, jak toto řešit, jak takovým věcem zabránit, protože v tomto si bohužel většina lidí musí namlít nos sama a zkušenosti ostatních jsou nepřenosné.
jo, ono to bylo jinak, protože on jakože podnikal a nadělal dluhy, tak šel do insolvence, ne oddlužení, ale insolvence a s ním i ona jako jeho manželka, insolvěnční správce obstavil barák i její plat, on přestal makat, táhlo se to skoro 4 roky. Jí brali peníze z platu, ona našla kupce na teb dům, insolvenční správce povolil, prodejem by se zamázly jeho dluhy, čímž jí by přestali brát plat, a ještě by zůstalo asi 400.000. On odmítl podepsat kupní smlouvu, dokud tam nebude, že zbytek peněz jde rovným dílem na účet jemu i jí. Už byly v rozvodovém řízení. Tak to v žádném případě, on neměla ani na korunu nárok, ale dělal obštrukce hrozný a to nemakal, takže všechno odnášela ona. Přes soud ho donutili podepsat tu kupní smlouvu, kde stálo, že zbytek penez jde do úschovy a bude rozdělen na základě soudního řízení o vyrovnání majetku. Soud stál nakonec dalších 100.000, soudce po dalších dvou letech od prodeje nakonec o všech odvoláních řekl, že všechny peníze zbylé z prodeje jsou její a on jí ještě musí vyplatit nějaké peníze z toho, co jí insolvenční správce postrhával z jejího platu, takže pro ni to nakonec finančně dopadlo dobře, on jí nic nedal, takže proti němu běží exekuce, a neumíš si předsdatvit ten teror před jejich dceru, co on vyvádí. Kdyby ho napadlo oholit jí hlavu, klidně by to udělal, prostě s někým se fakt nejde domluvit, nejde. Dceru mu předává její táta, protože kdykoliv on se k ní dostane, jde jí po krku, doslova. Byla mu nařízena mediace, protože s ním se prostě nedá domluvit, dopadlo to tak, že jí zmlátil před ordinací psycholožky, takže ona počkala, až on přijde, pak volala neteři, že je u ní a může přijít, když to končilo, jí pouštěla první a když ona odjela, pak teprve jeho. Byl tam párkrát pak řekl, že tam chodit nebude a nechodí. Ta malá mi tu vždycky brečí, co má dělat že nechce k tátovi a mi jako hovada lžeme, že to tak nemá brát, že táta ji má rád, že budou dělat to a to, že každý člověk je nějaký, že se musí naučit brát tatínka jaký, ona argumentuje, a my jí lžeme do očí a vyvracíme její naprosto pravdivé argumenty. Prostě někdy se nejde domluvit a to dítě je prostě nástrojem pomsty a neuděláš nic, i kdyby ses na hlavu postavila.
@Ellusa jo a perlička, on má mít dceru od 1.7. to bylo loni před prázdninama, psal, že jí potřebuje už 30.6. tak ona mu psala, jako proč, ta jí napsal, že do toho jí nic není a že on si jí prostě vezme, ona už dávno nedělá zle, tak mu psala, že zjistí ve škole, jak mají předávání vysvědčení, že pak mají ještě něco domluveného s holkama nějakou oslavu, tak on že neexistuje, že prostě hned po škole, ona že to tedy ne, že až po oslavě, že se malá těší a že mu to zjistí kdy a tak. Takže si takhle psali večer několik sms. A on jí druhý den udal za stalking na policii, přísahám bohu, že ho stalkuje a po nocích obtěžuje nadměrným množstvím sms zpráv.
@stinga píše:
@vonajebohyne ale s tím chlapem se nedá domluvit, už to tam několikrát bylo napsané, jak ho donutí se domluvit, když on se domluvit nechce?
zřejmě i ty vlasy oholil holce, aby naštval exmanželku
samozřejmě, a klidně jí je oholí za dva měsíce znovu, protože zjistil, že tímhle jí vytočí. Ale to nevysvětlíš, že prostě se s někým nedá domluvit, i kdybys byla ze zlata a posázená diamantama.
@Anna766 Jenže to tu nkdo taky neřekl. většina ženských tu konstatovala že by chlapa dořvala jako hrom, ale chodit na psychina a dávat žalobu, to je prostě moc. To tu říkají vlastně téměř všechny. Ale tady bude fakt roblém i někde jinde si myslím.
proč třeba zakladatelka, když ví, v jakých podmínkách ex žije a je tam i s dítětem, nezajde na sociálku a nepožádá o kontrolu s tím, že u rodičů tedy opravdu není. A už vůbec nechápu, jak mohl mít nemocné děcko.
@inkakřivák píše:
@Anna766 Jenže to tu nkdo taky neřekl. většina ženských tu konstatovala že by chlapa dořvala jako hrom, ale chodit na psychina a dávat žalobu, to je prostě moc. To tu říkají vlastně téměř všechny. Ale tady bude fakt roblém i někde jinde si myslím.
proč třeba zakladatelka, když ví, v jakých podmínkách ex žije a je tam i s dítětem, nezajde na sociálku a nepožádá o kontrolu s tím, že u rodičů tedy opravdu není. A už vůbec nechápu, jak mohl mít nemocné děcko.
Na žalobu jsem tu napsala svoje, že je to nesmysl. A že mu holku dává? Je otec ne? Má nárok. To byste jí tu napsaly taky (některé)kdyby si stěžovala že mu jí nedá protože otec bydlí buhvíkde.
@terinka4444 píše:
@Ellusa jo a perlička, on má mít dceru od 1.7. to bylo loni před prázdninama, psal, že jí potřebuje už 30.6. tak ona mu psala, jako proč, ta jí napsal, že do toho jí nic není a že on si jí prostě vezme, ona už dávno nedělá zle, tak mu psala, že zjistí ve škole, jak mají předávání vysvědčení, že pak mají ještě něco domluveného s holkama nějakou oslavu, tak on že neexistuje, že prostě hned po škole, ona že to tedy ne, že až po oslavě, že se malá těší a že mu to zjistí kdy a tak. Takže si takhle psali večer několik sms. A on jí druhý den udal za stalking na policii, přísahám bohu, že ho stalkuje a po nocích obtěžuje nadměrným množstvím sms zpráv.
On je psychicky nemocnej ne
?? Ten uz musi byt znama firma. Chudak holka, vzala si debila, ted bude celej zivot tohle trpet…
Tu by zachranilo leda se odstehovat za oceán. A to stejne nemuze. Strasny.
@terinka4444 píše:
samozřejmě, a klidně jí je oholí za dva měsíce znovu, protože zjistil, že tímhle jí vytočí. Ale to nevysvětlíš, že prostě se s někým nedá domluvit, i kdybys byla ze zlata a posázená diamantama.
Jasne a takovemu zvireti da soudna matka nemocnou holku nad ramec vymezeneho casu. S chlapem se neda domluvit, ale bez reci si vezme paragraf, je-li potreba. Chlap zije v nevhodnych podminkach, ale nemocne decko se tam klidne posle lecit.
Tohle zase nechapu ja a nevysvetlis mi to. I bez diamantu.
@inkakřivák píše:
hele, protože to je ti houby platné, k ničemu, seřvat je ho taky k ničemu. Sosiálka ti nepomůže, nedělej si iluze.Ten náš stanoval s amlou v -20 v únoru, protože se pohádal s matkou, u které údajně s dcerou pobýval pro sociálku a taky nic. Prostě věř mi, není obrana.
@Anna766 Ty bys nechala žít své nemocné dítě a k tomu se zánětem průdušek někde v lesích v chatrči bez vody a elektřiny? Když on takto žije? to bych se i já, ač tvrdák, dost rozmýšlela. Prostě tohle mne zarazilo. Kdyby bydlel nějak rozumně, tak jo, at se pěkně stará, ale takhle? No nevím, kvůli vlasům dělá kovbojku, ale co kdyby jí v tom lese v těch podmínkách třeba napěstoval z průdušek či čeho zápal plic? Tohle mi vadí tedy víc.