Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Leonisek1 píše:
Malá si nejspíš následky uvědomí až půjde mezi lidi, dokud je zavřená s ním a bábou na chalupě a nebo v lese kam mu max přijde nějaký jeho kámoš tak to asi řešit nebude. ale věřte mi, že máme velkou školku a děti umí být vážně zlé. znají jí 2roky jako krásnou blonďatou vlasatou holčičku a teď se jim vrátí někdo prostě cizí.. ona není ONA. zvlášť u nich ve třídě prostě holka na krátko není ani jedna, minimum tam je mikádo, ne vyholená hlavička. dneska jdeme nakoupit náušničky (což bude boj, nejspíš jedině zlaté, a i toho se bojím, ztratila mi jich už nepočítaně, sundavá si je z uší, vadí jí, bolí jí ouška a zrovna je nemusí. a to samé měla s různými čepkami.. do teď nechtěla téměř nic nosit právě proto, jaké měla husté vlásky a cokoliv na hlavě jí vadilotož děj se vůle boží.. svému ex můžu popřát jediné, že mu tu jeho palici někdo co nejdřív napraví..
tak jí náušnice nedávej, když jí vadí, ne? ![]()
Však já jí je necpu přes odpor
má dny kdy je nechce, jelikož jí bolí uši, jako malá jich pár i ztratila při hraní, nebo ve školce, ale když vidí mě, tak si kolikrát sama řekne, že chce náušničky(také je nenosím stále, ale když na ně mám náladu, a také jsou dny, kdy je v uších snesu a dny kdy mi uši natečou jak melouny. jediné které mi nikdy nevadily, jsou zlaté.
@Leonisek1 píše:
Však já jí je necpu přes odpormá dny kdy je nechce, jelikož jí bolí uši, jako malá jich pár i ztratila při hraní, nebo ve školce, ale když vidí mě, tak si kolikrát sama řekne, že chce náušničky(také je nenosím stále, ale když na ně mám náladu, a také jsou dny, kdy je v uších snesu a dny kdy mi uši natečou jak melouny. jediné které mi nikdy nevadily, jsou zlaté.
Taky to tak mám, zvykám si zase po deseti letech. Když byly děti malé, náušnice jsem sundala. Te se učím znovu mít to v uších. Někdy mi uši natekly a bolely, teď jsou už asi měsíc v klidu.
![]()
@Leonisek1 jaké měla? Já můžu mít jedině zlaté, dcera má od 4m taky zlaté a ok ![]()
@J_Doe píše:
Promiň, ale ty jsi taky divná. Dcera nechce náušnice, stejně ji je das. (Napadlo te někdy, ze je možná neztrácí, ale zahazuje?) Nechce dlouhe vlasy, na just ji je necháš. To uz tvůj ex dceru respektuje víc, z toho co jsem tady četla.Vysnila sis princeznu, a chceš ji mit, dej se co dej.
Nelze nez souhlasit. Dite neni panenka Barbie, ale svebytna osobnost.
@Ellusa píše:
Přesně tak. A víš, co by mě zajímalo? Jaká by byla reakce, kdyby to bylo obráceně s těmi náušnicemi - kdyby je holčičce prosazoval otec, přestože by na ně měla reakce. Protože když jí je dává matka, je to v cajku, tak předpokládám, že v případě otce by to bylo stejné
.
Třeba já jsem napsala ať jí je nedává když jí vadí, všimla sis? Kdyby mojí malé holčičce vadily náušnice, necpala bych jí je. A úplně stejně bych vyváděla kdyby chlap dceru oholil.
A ještě jsem tak přemýšlela - upřímně, jak a čím přemýšlí ženská, která si vyberete takového exota za otce svých dětí. A že tu takových je. To mi hlava nepobírá. Takové partnery! Vždyt se tomu ani partner nedá říkat a ona ne, lup šup svatba a děcko, anebo ne svatba, ale děcko a třeba i dvě, no potěš koště. Síla. Vážně, ženské fakt nemáte oči a ani kousek mozku?
@inkakřivák píše:
A ještě jsem tak přemýšlela - upřímně, jak a čím přemýšlí ženská, která si vyberete takového exota za otce svých dětí. A že tu takových je. To mi hlava nepobírá. Takové partnery! Vždyt se tomu ani partner nedá říkat a ona ne, lup šup svatba a děcko, anebo ne svatba, ale děcko a třeba i dvě, no potěš koště. Síla. Vážně, ženské fakt nemáte oči a ani kousek mozku?
Tak někde se ti partneři brát musí ne? Asi si je nenakreslily.Tady bude chyba i v těch chlapech taky? Nebo ne?
@Leonisek1 píše:
Malá si nejspíš následky uvědomí až půjde mezi lidi, dokud je zavřená s ním a bábou na chalupě a nebo v lese kam mu max přijde nějaký jeho kámoš tak to asi řešit nebude. ale věřte mi, že máme velkou školku a děti umí být vážně zlé. znají jí 2roky jako krásnou blonďatou vlasatou holčičku a teď se jim vrátí někdo prostě cizí.. ona není ONA. zvlášť u nich ve třídě prostě holka na krátko není ani jedna, minimum tam je mikádo, ne vyholená hlavička. dneska jdeme nakoupit náušničky (což bude boj, nejspíš jedině zlaté, a i toho se bojím, ztratila mi jich už nepočítaně, sundavá si je z uší, vadí jí, bolí jí ouška a zrovna je nemusí. a to samé měla s různými čepkami.. do teď nechtěla téměř nic nosit právě proto, jaké měla husté vlásky a cokoliv na hlavě jí vadilotož děj se vůle boží.. svému ex můžu popřát jediné, že mu tu jeho palici někdo co nejdřív napraví..
Ale jděte, vdyt ta malá je určitě chce! prostě si vážně myslím, že maminka si chce chovat princeznu, proto ta nepřiměřená reakce na vlásky, a proto i ty náušnice. Kdyby mi dcera brečela, že je nechce, a ještě jí po nich bolely uši, tak je nemá a hotovo. Mje dcera se vzbouřila proti náušnicím v nějakých 10 letech a bylo vymalováno. Už nikdy žádné nenosila a hotovo. Jo a uši jí nechala píchnout moje maminka, já jsem náušky taky nechtěla. Ale co už. naštvalo mne to, ale po psycholozích jsem nechodila.
@Anna766 píše:
Tak někde se ti partneři brát musí ne? Asi si je nenakreslily.Tady bude chyba i v těch chlapech taky? Nebo ne?
Jistě je to chyba v těch chlapech, ale řekni mi ty by sis něco takového vzala? tak snad to vidím, ne?
Tak to jsi mi připomněla nápis na dveřích mé kadeřnice - děti do 18 let stříhám pouze v doprovodu rodič. Ptala jsem se proč a důvodem bylo asi něco jako jsi udělala ty - a matička jí přišla nafackovat. tedy té kadeřnici.
No když se nechala ostříhat dcera, tak jsem s tím sice souhlasila, její hlava její vlasy, ale oplakala jsem to taky. Taková hříva. Ale chápu ji.
@Ellusa hele Elus mě tohle samé udělala holka ve 14 taky.Mnou pěstované vlasy( ona to taky tak chtěla, milovala je) pod zadek je měla… kamarádka jí zblbla a ostříhala jí, myslela jsem že je zabiju obě. Doslova jsem je obrečela ty vlasy. Když jsem jí je zarovnávala, aby to aspoň nějak vypadalo, po tom co ty kozy bláznivý provedly, tak jsem brečela. Holka chvíli dělala jak je spokojená, a jak to tak vlastně chtěla, no dneska má opět vlasy narostlý ![]()
Elus já celou dobu nepíšu nic jinýho než že soud je blbost, ale taky si myslím že zakl.to prostě plácla v naštvanosti a nemyslí to doopravdy. Doufám.
Já pořád nechápu, když teda holčička chtěla ostříhat, že ji chlap nevzal ke kadeřnici, aby ji ostříhala na krátko, proč to musel vzít hned na pleš? ![]()
edit: chápu i to vyšiLování se soudem, protože když mi ex vrátil syna s takovýmhle „sestřihem“, taky jsem uvažovala, jestli nejít na OSPOD.. ![]()
Příspěvek upraven 23.06.17 v 12:09
@Ellusa píše:
Inko, tak já i chápu, že někteří exempláři to fakt umí docela dlouho maskovat, k tomu hormony, růžový obláček, zamilovanost, věk atd. Zase toto bych a priori hned nevyčítala. Ale jednou jsem si takového blba vzala, pořídila jsem si s ním dítě, tak se k tomu musím pak postavit čelem a neřešit to prostřednictvím toho děcka.
To ano, ale z obou stran, ne že chlap bude holit holku dohola a matka nesmí nic říct aby náhodou nebyla nařknuta ze zhrzenosti.