Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@vonajebohyne píše:
Jasne a takovemu zvireti da soudna matka nemocnou holku nad ramec vymezeneho casu. S chlapem se neda domluvit, ale bez reci si vezme paragraf, je-li potreba. Chlap zije v nevhodnych podminkach, ale nemocne decko se tam klidne posle lecit.
Tohle zase nechapu ja a nevysvetlis mi to. I bez diamantu.
Přesně, tohle mne taky zaujalo - i to, že si ten paragraf vzal. takže ono to může být celé zase trošku upravené, co? A ta vina někde uprostřed. On nebude až takový padouch a ona až taková chuděra.
@vonajebohyne píše:
Jasne a takovemu zvireti da soudna matka nemocnou holku nad ramec vymezeneho casu. S chlapem se neda domluvit, ale bez reci si vezme paragraf, je-li potreba. Chlap zije v nevhodnych podminkach, ale nemocne decko se tam klidne posle lecit.
Tohle zase nechapu ja a nevysvetlis mi to. I bez diamantu.
tak ona nevěděla, že jí oholí hlavu, ne?
a vzhledem k paragrafu minulý měsíc třeba teď nemohla
Nicméně souhlas, já bych mu dceru dobrovolně nad rámec nedala ani omylem.
@inkakřivák píše:
@Anna766 Ty bys nechala žít své nemocné dítě a k tomu se zánětem průdušek někde v lesích v chatrči bez vody a elektřiny? Když on takto žije? to bych se i já, ač tvrdák, dost rozmýšlela. Prostě tohle mne zarazilo. Kdyby bydlel nějak rozumně, tak jo, at se pěkně stará, ale takhle? No nevím, kvůli vlasům dělá kovbojku, ale co kdyby jí v tom lese v těch podmínkách třeba napěstoval z průdušek či čeho zápal plic? Tohle mi vadí tedy víc.
to máš pravdu.
@PandaVanda píše:
On je psychicky nemocnej ne?? Ten uz musi byt znama firma. Chudak holka, vzala si debila, ted bude celej zivot tohle trpet…
Tu by zachranilo leda se odstehovat za oceán. A to stejne nemuze. Strasny.
jo jo, známá firma, ale neuděláš nic. Oni se upínají k jejím 12. narozeninám, že jako soud bude brát ohled na to, co chce malá. Nevím, nic jim neříkám, nevím, jestli se ho úderem 12. narozenin zbaví.
@inkakřivák píše:
Přesně, tohle mne taky zaujalo - i to, že si ten paragraf vzal. takže ono to může být celé zase trošku upravené, co? A ta vina někde uprostřed. On nebude až takový padouch a ona až taková chuděra.
Operuje se tady tim, ze ji oholil hlavu natruc matce, aby ji ublizil. Ale logicky, nebylo by snazsi se na nejaky paragraf vykaslat a udelat matce natruc timhle caru pres rozpocet?
Pokud by mu byla dcera tak strasne u zadku, urcite by ho netankovalo, ze ji ex nema kam nemocnou dat.
@vonajebohyne píše:
Operuje se tady tim, ze ji oholil hlavu natruc matce, aby ji ublizil. Ale logicky, nebylo by snazsi se na nejaky paragraf vykaslat a udelat matce natruc timhle caru pres rozpocet?
Pokud by mu byla dcera tak strasne u zadku, urcite by ho netankovalo, ze ji ex nema kam nemocnou dat.
no je otázka, paragraf na dítě v tomhle počasí vůbecnení špatná věc, jsi na chatě, sluníčko svítí, žádné kontroly, placené to máš, taková dovča to je
@Ellusa píše:
@terinka4444 Lhát byste jí neměli, já vím, že to myslíte v dobrém, že to berete, že to pro ni pak bude třeba snesitelnější, ale nebude. Šla bych k soudu klidně i dřív, nečekala bych do 12. narozenin, zohledňuje se i mentální vyspělost dítěte, posudky, svědecké výpovědi atd., nedala bych se kvůli té malé. Ona z toho pak může mít v dospělosti trauma. Policajti naštěstí takové smskování neřeší, pomyslí si, že je to psychouš a odloží to, ale je to samozřejmě vopruz.
není to tak jednoduché, děláme možné i nemožné, ale on prostě na ní má právo. Posudky všechno je, proto mu taky neprošla střídavka, ale má jí jen jednou za 14 dnů a polovinu všech prázdnin, ale je otec, nenaděláš nic. Když mu ji nedá, on je schopen za asistence policie vyžadovat styk. Věř mi, že bojujeme, zejména já, já bych ho přizabila, mě musí hodně krotit, mojeho manžela toho kolikrát musím fajt držet, aby po něm neskočil, protože by ho dobil a pak bychom měli další problémy se soudama, můj muž vidí úplně rudě, ale je otec, moc toho nezmůžeme.
@terinka4444 píše:
no je otázka, paragraf na dítě v tomhle počasí vůbecnení špatná věc, jsi na chatě, sluníčko svítí, žádné kontroly, placené to máš, taková dovča to je
Něco podobného mě taky napadlo ![]()
@Anna766 Dobře, tak jinak - ty bys nemocné děcko dala podle zakladatelky magorovi, co žije v chatrči nebo ve stanu bez vody a elektřiny? Vážně jo? Tak jsem divná - ale já ne.
@inkakřivák on nežije ve stanu, je to stavební buňka v lese, elektřinu má, pouze suchý záchod a voda z rybníka venku. na paragrafu s ní je na chatě rodičů, kdyby s ní byl v lese řvala bych, a myslím, že i on ví, že by s malou měl utrum, jelikož by mu to přes sociálku neprošlo. od začátku co jsem ho pro jeho nevyzpytatelné chování (dluhy, lhaní, podrazy) vyhodila, s ním jeho bydlení řeším, on ať si bydlí kde chce, ale u dcerky by měl respektovat alespoň základní hygienické podmínky. já mu ve styku s malou bránit nechci.
@Ellusa on jako bachař má naštěstí na dítě 100% plat, takže dovolená
@inkakřivák píše:
@Anna766 Ty bys nechala žít své nemocné dítě a k tomu se zánětem průdušek někde v lesích v chatrči bez vody a elektřiny? Když on takto žije? to bych se i já, ač tvrdák, dost rozmýšlela. Prostě tohle mne zarazilo. Kdyby bydlel nějak rozumně, tak jo, at se pěkně stará, ale takhle? No nevím, kvůli vlasům dělá kovbojku, ale co kdyby jí v tom lese v těch podmínkách třeba napěstoval z průdušek či čeho zápal plic? Tohle mi vadí tedy víc.
V tomhle počasí jí v lese fakt nic nevypěstuje.. Není leden.
@terinka4444 píše:
jo? funguje to na vlasy?
Funguje, ale musí se to dávat každý den alespoň měsíc a pak několik měsíců jednou za týden. Hodně to funguje na kvalitu a trochu to zrychlí růst
@inkakřivák píše:
@Anna766 Dobře, tak jinak - ty bys nemocné děcko dala podle zakladatelky magorovi, co žije v chatrči nebo ve stanu bez vody a elektřiny? Vážně jo? Tak jsem divná - ale já ne.
Je s ní na chatě rodičů. Hele proč mě přijde že se snažíte za každou cenu ho hájit? Kdyby tu psala jak jí ho nedá protože…dosaďte si samy…tak tu bude číst jak je dceři s tatínkem skvěle atd. A netvrď mi že ne
![]()