Ostříhal dceru do hola

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15129
22.6.17 15:09
@Ter85 píše:
Takze kdyz tvoje dite by nechtelo sponky ani gumicky a chtelo by mit kratke vlasy (pripad mych 2 dcer), tak ty rozhodnes, jak ty cgces a proste bude mit vlasy do pasu a hotovo? 8o

Tak snad se holka dá ostříhat tak aby pořád vypadala jako holka a nemusela nosit sponky a culíky, ale oholit hlavu do hola neni normální. Vždyť to dítě musí vypadat jak kdyby uteklo z polepšovny, nebo prodělalo nějakou nemoc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
22.6.17 15:11
@Alušáček píše:
Tak snad se holka dá ostříhat tak aby pořád vypadala jako holka a nemusela nosit sponky a culíky, ale oholit hlavu do hola neni normální. Vždyť to dítě musí vypadat jak kdyby uteklo z polepšovny, nebo prodělalo nějakou nemoc :roll:

Pokud si předtím sama vystříhá na hlavě několik plešek, tak mi věř, že nedá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79819
22.6.17 15:12

@fifinka609 A není krásná žena? Je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.6.17 15:18
@Ter85 píše:
Takze kdyz tvoje dite by nechtelo sponky ani gumicky a chtelo by mit kratke vlasy (pripad mych 2 dcer), tak ty rozhodnes, jak ty cgces a proste bude mit vlasy do pasu a hotovo? 8o

ne, ale nebudou vyholené dohola na 3mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.6.17 15:21

@Agneth je rozdíl krátký sestřih u holky, která nechce mít dlouhé vlásky a vyholení dohola, což 3mm jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.6.17 15:23

@Ellusa @vonajebohyne holky, a jak docílíte toho, aby jí to za půl roku, až jí to tedy doroste do nějakého krátkého sestřihu, nevyholil tu hlavu znova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
22.6.17 15:23
@Agneth píše:
Hele, to s tím nesouvisí. Třeba já mám vlasy po ramena, protože to tak chci. Jedna moje dcera je má po lopatky, protože to tak chce ona sama. Druhá dcera je má naopak kraťoučké, také protože to tak chce ona sama.
Pokud holčička vyjádří názor, že chce ostříhat nakrátko a maminka z ní chce mít slaďoučkou princeznu, má mít holčička smůlu? Chápu, že za dítě rozhodují rodiče, ale i dětem je potřeba dát určitou možnost sebevyjádření a trochu volnosti - zrovna délka vlasů nebo barva trička jsou věci, o kterých si snad dítě může rozhodnout samo za sebe.
Četla jsi, co jsem psala? Pokud to tak holka chce mít a dostane čas si to rozmyslet-v pořádku. Pokud se nikdy nezmínila, že chce totálně vylepat hlavu a pak přijde na 3 mm a tatínek (jaké překvapení) říká, že to tak chtěla-blbost a problém.
Nebo snad zakladatelka psala, že dcera jí prosila o vylepanou hlavu, ta jí to zakázala a tak šla přemluvit tatínka??
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.6.17 15:27

@fifinka609 nikdo soudný nevyholí pětiletou holku. Když dítě peskuje a prosí a nechce vlásky a ty jsi rodič, co tedy dbá na dítě ve všem a vyhoví mu, tak přeci uděláte nějaký krátký sestřih, nejlépe u kadeřnice, přeci holku nevyholíš dohola. Tohle je prostě jasný čin s úmyslem jít proti matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
@terinka4444 píše:
@Agneth je rozdíl krátký sestřih u holky, která nechce mít dlouhé vlásky a vyholení dohola, což 3mm jsou.

Já to nepopírám. Rozdíl v tom vidím. Ale vzhledem k tomu, že zakladatelka mlčí, nevíme, jestli si třeba holčička nechtěla zahrát na plešounku. Mohla např. vidět tatínka, jak si sám holí hlavu, může se jí ve školce líbit nějaký vyholený chlapeček…jak už jsem psala, mohla se tatínkovi někde v koutku sama opižlat a tatínek se snažil zahladit stopy, tatínek mohl najít holčičce vši…těch možností je spousta.
Pokud je holčička spokojená jako lebkoun, tak proč ji dělat zbytečné trauma a „problém“ nafukovat do obludných rozměrů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
@inkakřivák píše:
@fifinka609 A není krásná žena? Je.

No na toto téma bych snad radši zavolala pány, aby posoudili, jestli by toto chtěli doma, pokud by to nebyla americká herečka… čistě za mě toto nezachrání ani to, že je to jinak samice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
@Ellusa píše:
Přesně. Ale evidentně je to marné 8). Může se tu stokrát, že to bez dohody s matkou dělat neměl, a stejně ta informace k některým nedorazi a jen čtou, že děláme z matky hysterku :roll:

Ano, v prekladu se ztraci, ze nikdo si nemysli, ze udelal dobre. Neudelal. Ale neuskodi te holce daleko vice ta hysterie a tahani zbytecne na OSPOD nebo k psychologovi (pokud chce prokazat, ze ji zpusobil psych. ujmu)?
O tom ta diskuze podle meho primarne je.

A ze si fifinka neumi predstavit, ze si nejaka holcicka necha dobrovolne vystrihat hlavu neznamena, ze to tak nemohlo byt. Pro tuto diskuzi je to stejne tak relevantni argument, jako kdybych ja do diskuze o snatcich napsala, ze si neumim predstavit, ze si nekdo dobrovolne poridi dite jako svobodna matka. A protoze ja si to neumim predstavit, tak to tak proste musi byt :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
22.6.17 15:31

Terinka4444 - není nutné to vidět jako útok na manku. Mně tohle třeba míjí - jak dlouhé má kdo vlasy, jak to kdo chce. Takže mu to prostě mohlo bejt buřt, usoudil, že kratší budou pohodlnější, holka neprotestovala (nebos i to třeba i přála) a on ji ostřihal.
já osciluju mezi dlouhejma a fakt krátkejma, podle aktuální váhy. @terinka4444
nehcci, aby to vyznělo zle, ale spíš ty bys to udělala jako čin proti druhému rodiči a proto to přisuzuješ i jemu. Něco jako podle sebe, ale je mi jasný, že bys to neudělala. A druhá věc - chlap aby vzal dítě ke kadeřnici - hahaha. I já si děti stříhám sama, prost to tak nějak maj a pokud se jim to nelíbí, můžou si na to přispět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
22.6.17 15:31
@terinka4444 píše:
@Ellusa @vonajebohyne holky, a jak docílíte toho, aby jí to za půl roku, až jí to tedy doroste do nějakého krátkého sestřihu, nevyholil tu hlavu znova?

No a to uz jsem Teri psala, ze vidim jako hlavni problem, ze s nim nejdou nastavit pravidla. Nebo nejsou oba schopni je nastavit tak, aby to pro oba bylo akceptovatelne.
Ty vlasy dorostou, ale oni oba si musi uvedomit, ze zasahy jakehokoliv typu spolu musi konzultovat. Takze nejspis nejaka medializace. Ale spolupracovat musi oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
22.6.17 15:32
@fifinka609 píše: Četla jsi, co jsem psala? Pokud to tak holka chce mít a dostane čas si to rozmyslet-v pořádku. Pokud se nikdy nezmínila, že chce totálně vylepat hlavu a pak přijde na 3 mm a tatínek (jaké překvapení) říká, že to tak chtěla-blbost a problém.
Nebo snad zakladatelka psala, že dcera jí prosila o vylepanou hlavu, ta jí to zakázala a tak šla přemluvit tatínka??

Holčičce je 5 let a děti v tomto věku opravdu mají různé nápady a názory, které ze dne na den mění. Nikdo tady za to tatínkovi netleská, ale zas na druhou stranu, i přes to, že svou dceru vylepal, se stalo velké… Pokud by se mi od tatínka dítě vrátilo zanedbané, uplakané, hladové, s modřinami po těle, pak má smysl řešit věc s Ospodem a podávat trestní oznámení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.6.17 15:32

@Agneth v každém tvém případě, pokud to vyřešil tak, že jí oholil hlavu, je to dement, to promiň, tak já to vidím, když se mi dítě opižlá, bru ho k holiči, ať s tím něco udělá, když má vši, koupím přípravek proti vším, zvláště mám-li holku, touží-li být mé pětileté dítě holka vyholená, jsem tu já jako rodič, abych hí vysvětlila, že chlapečci ano, ale holčičky :nevim: že je lepší najít kompromis a nevyholovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí