Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Fikta píše:
To samozřejmě, takhle by tu řádila skoro každá. Kdyby chlapa přizabila, nikdo by jí to nevyčítal. Ale volat psychologa, OSPOD a podávat žaloby za psychickou újmu, to je prostě už trochu moc
tak jako rozvedená bych ospod tedy kontaktovala stoprocentně, nechodím k psychologovi ale kdybych chodila, pravděpodobně bych mu volala, že potřebuju konzultaci nebo zabiju vlastního ex ( ty bláho, mám pětiletou lokýnkovou dcerunku, kdyby jí někdo oholil hlavu
) ve školce bych poprosila, aby to bylo dětem nějak vysvětleno, protože přesně tahle situace s oholenou holčičkou u nás nastala, z důvodu chemoterapie, a bylo potřeba to dětem vysvětlit, protože ať nebo tak, vyholená holčička, prostě vypadá jako exot, a děti jsou upřímné, až jsou kruté. No a žaloba za psychickou újmu…no tak to beru jako její vzteklý výkřik momentálně, kdy vidí maximálně rudě a nejraději by ho zabila, ani se jí nedivím, nemyslím, že by to podala. Já bych takovou žalobu nepodala, nicméně bych zjišťovala, jak mu zabránit v podobných hovadinách.
@Fikta píše:
To samozřejmě, takhle by tu řádila skoro každá. Kdyby chlapa přizabila, nikdo by jí to nevyčítal. Ale volat psychologa, OSPOD a podávat žaloby za psychickou újmu, to je prostě už trochu moc
Asi už má zkušenosti, že to je tak to jediné, co může, protože pán jí má naprosto na háku a její rozčílení byl jaksi účel toho stříhání. Nevíme, jak dlouho jí přes dítě terorizuje. Kdyby to stříhání byla jen ojedinělá blbost, tak třeba tak hysterická není. Spíš to vypadá, že tatík už nevěděl čím jí potrápit a tak to vygradovalo ve stříhání. Nevěřím! v chlapa, co to má v hlavě v pořádku a jen kvůli pocení je sám tak akční, že si zahraje na kadeřníka tímto způsobem.
Jestli to dobře chápu, tak je s děckem někde v ratejně bez vody a elektriky a čeho všeho? tak to holce chtěl mýt vlasy v ledovém potoce nebo se mu nechtělo vůbec ji umývat? a třeba když si stěžovala tak v afektu dostala na výběr potok nebo oholit a hned tu máme „ona chtěla“ ne? pokud by to bylo nějak takhle, tak se zakladatelce nedivím že zuří..
na jednu stranu děcka snáší některé věci líp než dospělí, na druhou stranu děti umí být hooodně zlé :-/
PS. strojky jsou i bateriové nebo manuální..
@vonajebohyne tak jsi nebo nejsi na 3mm ostříhaná? Je léto a je to pohodlné. A umím si představit, jak dobrovolně si holka nechá ostříhat toto na hlavě.
@terinka4444 píše:
@inkakřivák hele, i kdyby to pětileté dítě nakrásně chtělo, mám doma pětileté dítě a celkem o něm rozhodujeme my rodiče, elementární slušností je se domluvit s matkou, než ho oholím. Byl to on, kdo vašimi slovy začal boj. Udělat tohle mně můj exmanžel, bojovala bych stějně. Ne žalobou, to je krapet mimo, nicméně bych to nepřešla jen tak.Ten otec to neměl dělat, tohle je radikální změna, ty vlásky jí zase porostou několik let, není to ani za rok zpátky, kde to bylo, nemá jí v péči, prostě to neměl dělat. A já bych se snažila mu v dalších číčovinách zabránit, i za cenu otravování ospodu a soudu.
Takze kdyz tvoje dite by nechtelo sponky ani gumicky a chtelo by mit kratke vlasy (pripad mych 2 dcer), tak ty rozhodnes, jak ty cgces a proste bude mit vlasy do pasu a hotovo? ![]()
@fifinka609 píše:
@vonajebohyne tak jsi nebo nejsi na 3mm ostříhaná? Je léto a je to pohodlné. A umím si představit, jak dobrovolně si holka nechá ostříhat toto na hlavě.
Takze kdyz ty si neco neumis predstavit znamena to, ze to automaticky neexistuje?
Evidentne si zakladatelka a jeji byvaly vyrizuji ucty pres dceru ![]()
Moje dcery mely/maji kratke vlasy v tomto veku, kamaradka dokonce dvojcata striha strojkem pravidelne (maji malo vlasku tak aby zhoustly). Jde o to, jak se to diteti poda. Kdyz jako problem, bude to problem.
Samozrejme bych taky zurila kdyby mi dlouhovlasou nekdo ostrihal do hola bez dovoleni, to je jasny. Mohl ji jenom zkratit, aby se nepotila, to prece neni nutne na 3 mm, ale pracnejsi urcite ano. Taky docela nechapu kdyz ma tak hrozne zazemi, ze mu ji tam das na marodeni… Ale to neni predmetem teto diskuse.
Nadech, vydech
Vyberte spolecne nejake vyraznejsi nausnice, peknou ksiltovku nebo klobouk a bude porad damicka ![]()
@vonajebohyne píše:
Takze kdyz ty si neco neumis predstavit znamena to, ze to automaticky neexistuje?
Můžeš mi prosím odpovědět, jak dlouhé vlasy máš…?
@Ellusa píše:
@Leonisek1 Žalobu za psychickou újmu tebe a dcery, protože ji ostříhal?![]()
Jo tak to podej, chtěj náležité odškodné a nejlépe i zákaz styku
![]()
![]()
. A teď vážně - ano, je to od něho pitomost, neměl to udělat bez dohody s tebou, ale jsou to jen vlasy, dorostou, větší újmu z toho máš evidentně ty, dítě se s tím srovná podle toho, jak mu to TY vysvětlíš. A pokud budeš doma ječet, že chlap je deb.il, tak to bude dítě vnímat stejně. A jak reagovat? Ty nejsi dospělá, že si s něčím takovým neumíš poradit v klidu? Co budeš dělat, až se stanou vážnější věci??
Výstižněji bych to neuměla napsat.
@fifinka609 píše:
Ze ti do toho nic neni
.
@Ter85 píše:
Takze kdyz tvoje dite by nechtelo sponky ani gumicky a chtelo by mit kratke vlasy (pripad mych 2 dcer), tak ty rozhodnes, jak ty cgces a proste bude mit vlasy do pasu a hotovo?
Pokud se tvé dcery po nějaké delší úvaze rozhodly, že budou mít krátké vlasy, tak ti to upřímně závidím a je to úplně v pořádku.
@vonajebohyne píše:
Ze ti do toho nic neni.
Aha, takže to beru tak, že nejspíš 3 mm nemáš, jen machruješ, že jsou to jen vlasy, ale sama tak vypadat nechceš. Zhruba toto jsou 3 mm, jestli mluvíme o tom stejném…
@fifinka609 píše:
Hele, to s tím nesouvisí. Třeba já mám vlasy po ramena, protože to tak chci. Jedna moje dcera je má po lopatky, protože to tak chce ona sama. Druhá dcera je má naopak kraťoučké, také protože to tak chce ona sama.
Pokud holčička vyjádří názor, že chce ostříhat nakrátko a maminka z ní chce mít slaďoučkou princeznu, má mít holčička smůlu? Chápu, že za dítě rozhodují rodiče, ale i dětem je potřeba dát určitou možnost sebevyjádření a trochu volnosti - zrovna délka vlasů nebo barva trička jsou věci, o kterých si snad dítě může rozhodnout samo za sebe.
@fifinka609 píše:
Aha, takže to beru tak, že nejspíš 3 mm nemáš, jen machruješ, že jsou to jen vlasy, ale sama tak vypadat nechceš. Zhruba toto jsou 3 mm, jestli mluvíme o tom stejném…
Tak znovu, nikdo nemachruje. Ty nejsi schopna diskutovat o tom, co je tematem diskuze. Tedy, ze dite si pralo ostrihat vlasy a nikdo nerozporuje, ze to byl hloupy napad, ktery mel s matkou konzultovat. Ale rozhodne to neni tragedie ani neco, co by mela resit pres soud. Daleko vetsi ujmu by holka mohla mit z matcina chovani vuci otci a z podminek do jakych ji dobrovolne dava, kdyz se ji nehodi vzit si paragraf.
Příspěvek upraven 22.06.17 v 15:09