Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jindra.kytka píše:
Přesně, také jsem se jako dítě sama ostříhala. Dítě poznává samo sebe, jsou to jeho vlásky a proč by si i nemohlo určit jak dlouhé vlásky chce mít? Proč mít za každou cenu copánky když je nechce? Nenutila bych jej do dlouhých vlásků.
Tak oni z toho většinou ještě nemají rozum, láká je to zkusit.
@sediza píše:
Tohle je fakt síla. To bych řešila stoprocentně. Jak se dítě dostane k ostrým nůžkám? Učitelka měla dávat pozor na děti a to, že nejdřív neví a pak, že si to udělala sama? Jak to vysvetlila dcerka? Není to v pořádku a očekávala bych alespoň omluvu.
tak na to nejsou potřeba ostré nůžky, na to stačí obyčejné dětské se zakulaceným okrajem… taky se mi s takovými kdysi jedno z dětí doma ostříhalo
v naší školce děti k výtvarným potřebám přístup měly a klidně část dětí u stolku výtvarničila, část si hrála s panenkami, část se stavebnicí. nemluvě o tom, že k ostříhání stačí chvilka, jestli to bylo v době odchodu dětí domů, tak je logicky pozornost učitelky roztříštěná ještě víc, protože se věnuje nejenom dětem, ale i jejich rodičům.
@hudečice píše:
Pokud měla dlouhé vlásky, muse se někde válet na koberci přeci ve školce.
Dle té fotky to má malá až moc dokonalé. To nebude jen tak.
No, jo ale dozvíš se to? Zrovna dneska přišel kluk z rozbitým prstem. Praštila ho holčička kamenem. Učitelka neřešila.
@boball píše:
Tak oni z toho většinou ještě nemají rozum, láká je to zkusit.
Tak právě zkusí to co je láká a získají novou zkušenost. A pokud je to bude mrzet, chybami se člověk učí. A lépe je se to naučit jako dítě než později.
@boball píše:
No, jo ale dozvíš se to? Zrovna dneska přišel kluk z rozbitým prstem. Praštila ho holčička kamenem. Učitelka neřešila.
Tak vidíš a uvadis další případ něčeho, co se ve školce neřeší. Pokousana dcera a výše uvedené.
Ono hodně záleží na vás rodičích jak se to ve školce vede. Pokud se tam vše přechází a rodiče nic neřeší, tak tohle je už jen tečka, že učitelka neví, že si tam děcko ostriha vlasy.
Dcera moc nemuvi, ale rekla ze si to udelala sama. Vlasy drzely v culikach, manzelka dite pohladila a zistalo ji to v ruce…
@Trojlístek Dobře hned v pondělí jí taky praštím kamenem do prstu, oko, za oko, zub za zub. Víš, my už jsme se toho snažili vyřešit, nicméně, nevyřešíš nic. Vždycky ti k tomu podají takovou omáčku, co se jim hodí. Tys to neviděla, tak máš smůlu. Ona si to paní učitelka nějak zodpoví.
Kolem Vánoc se nám stalo to samé, akorát v menší míře. Dcera s kamarádkou oznámili učitelce že jdou kakat. Po 15ti minutách je učitelka došla zkontrolovat, nezdálo se jí, že to trvá tak dlouho. Holky byly v šatně schované v rohu mezi skříňkama, stříhaly si vlasy. Naštěstí to odnesla jen ofina a část vlasů na jedné straně. Od té doby trochu vlasy dceři dorostly, ale zpočátku jí nešly vlasy zaplést do copů. Dětem stačí chvilka, mohlo se to stát i doma. Já bych to moc neřešila…
@bubiiik píše:
Dcera moc nemuvi, ale rekla ze si to udelala sama. Vlasy drzely v culikach, manzelka dite pohladila a zistalo ji to v ruce…
Tak jestli měla culíky, tak ušmiknout dva je asi opravdu otázka chvilky, i když musela třeba chvilku pižlat. Záleží jak mají ostré a velké nůžky.
asi bych se zařídila podle toho, jaká je školka a učitelky celkově a jak vám to tam sedí. Jestli jsou jinak v pohodě a starostlivé, s dětmi to umí a jsou na ně hodné a tohle byl jen jeden úlet, tak ok. Ale stejně by mi asi bylo proti srsti to nějak úplně přejít jako že nic.
Měly by se minimálně dost omlouvat…
@boball Tak potom ředitelka, nebo zřizovatel. Nevidím v tom nic jiného než vás blbý pocit, že něco řeším.
Když takto bude učitelka reagovat, tak to pro mě není pokyn nedělat raděj nic.
@boball A jinak teď máte v ruce docela těžký kalibr selhání učitelky.
Ono jde z toho přístupu učitelek vidět, že jim to nedochází a je jim to fuk. Že jsou otupělé. A i když bych byla otupělá, tak tohle by mě probudilo a omluvy by nebraly konce. Vůbec bych neměla klidný víkend, vaší učitelce je to fuk, to je ten rozdíl, žádná lítost, žádný pocit zodpovědnosti, nic…pohoda.
Moje malá (čerstvě 3r) se stihla ostříhat lokny, než jsem nalila v kuchyni pití, a to byl manžel s ní v obýváku…
je to hned, měla dětské nůžky..
Uvědomme si jedno. Manželka si taky nevšimla, ze vlásky jsou ostříhané, až na ne sáhla. Takže jak si měla všimnout učitelka? A opravdu mít na očích 20 děti celou dobu nejde. Vemte si, co kolikrát provedou vaše děti a to máte na starosti jen 1 ci 2…
No ty jo.. Snad si to neprecte ta uzivatelka co zakladala diskuzi o tom, ze nechce dat dite do skolky
Ale vazne, resila bych to urcite, vim ze deti jsou dost zive, sama jsem par mesicu delala ve skolce, ale deti jsme vzdy ohlidali. Tohle ji muselo nejakou dobu trvat, kde byly ucitelky? Za me ano, resila bych a dost durazne.