Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Náš ve 2 letech neuměl ani to co popisuješ. Rozmluvil se až ve školce a nějaké proč apod se neptal nikdy. A pořádně sklonovat neumí ještě ve 4 letech.
Náš syn se takto ptá zhruba od 19. měsíců. Ale zase 50 slov neumí ani náhodou.
Na „Co to je?“ si nepamatuji, ale na „A proč?“ naprosto přesně. Byly mu 3r a 3 týdny a byl to nástup na 30 otázek denně z tak cca 5 v průběhu života předtím. Ve 2r a 2m má ještě čas ![]()
Naprosto normal. Nas ted ctyrletej ve dvou skoro zadny slova nepoužíval, a obdobi „a proc a co to je“ vubec nemel. Ted podle ucitelek ve skolce mluvi skvele
Naše malá 2r 4 měsíce mluví cca stejně, otázky nepokládá vůbec, spíš rozkazuje nebo popisuje
Skloňuje teda dobře. Přijde mi to normální, vlastně mě doteď nenapadlo že by se měla na něco ptát ![]()
Nas se zacal ptat co to je (svym zkomolenym zpusobem) v 15 mesicich. Kazde dite to ma jinak. Ja jsem ve dvou letech rikala basnicku, muj prcek by se musel hooodne rozjet, aby je v tom veku take rikal ![]()
Náš má 2 roky a 3 měsíce a mluví stejně
Dcera se začala ptát „proč“ kolem 3 let a drželo jí to dlouho
dokázala se ptát třeba hodinu na všechno proč ![]()
Kamarádčina holčička to začala říkat v desátém měsíci, tak jsem zvědavá, kdy to bude říkat ta moje, ale má teprve devět měsíců, zatim jen žvatlá mama, baba, tata.
Starší cca ve 2,5 letech ovšem mladší začal už tak v roce. Chodí, ukazuje a volá " Co to je?". Někdy to po mě zopakuje takže asi ví co říká. Každé dítě je jiné
.
Diky za uklidneni
asi to je hoodne individualni. Ja jen u nas byla vcera navsteva a mladsi chlapecek se porad ptal tak jsem se chtela zeptat.
Každé dítě je jedinečné, osobnost. Moje dcera se začala ptát, když měla zhruba dva a půl roku. A je pravdou, že teď, když je ve školce se rozmluvila. ![]()
Dobry den, od kdy se vase deticky zacaly ptat ba vsechno co je to? Nas ma 2 roky a 2 mesice a jeste porad nic. Mluvi cca 50 slov (nektere jaou hrozne skomoleny ale my vime o co jde) a spoluje 2 nekdy 3 slova. Ale neaklonuje. Treba rekne mama mnam tam… zda se vam to v poradku???