Otázka pro personalisty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
83
21.6.16 21:18

Holky moc děkuji za rady, ja dnes byla u vedení a popovídali jsem si okopírovala si papíry, a sme domluvení kdy mám nástup do práce atd… takže můžu podat výpověd,
stačí stáhnout vzor? a odevzat zaměstnavateli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
22.6.16 07:37

@lussu se zaměstnavatelem se zkud dohodnout na výpovědi nejlépe k datu, kdy máš nástup do nové práce. Pokud se nebude chtít dohodnout, pak musíš podat výpověď, ale počítej s výpovědní lhůtou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
5.7.16 23:02

Ahoj, nakonec sem dala vypoved k poslednímu dni v mesici, a proplatila mi dvacet dni dovolene, musim na up, a do neve prace nastupuji v srpnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
9.3.18 16:54

Ahojte, mám jeden podstatný dotaz. Píši poprvé email, kde přikládám motivační dopis. Na inzerátů píšou: V případě zájmu o uvedenou pozici zašlete prosím elektronicky motivační dopis s uvedením názvu pozice a pracoviště, doplněný o strukturovaný životopis… Někde jsem četla, že motivační dopis se nedává zvlášť do wordu, ale přímo do emailu a do přílohy jen životopis, je tomu tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
9.3.18 16:59

@Glumka já píšu motivační dopis do emailu a životopis přikládám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
9.3.18 17:00

@Glumka tohle by mohlo pomoc. Motivační dopis se dává do přílohy stejně jako životopis.
 http://www.dzob.cz/…uvodni-dopis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
9.3.18 17:03
@Glumka píše:
V případě zájmu o uvedenou pozici zašlete prosím elektronicky motivační dopis s uvedením názvu pozice a pracoviště, doplněný o strukturovaný životopis…

„Motivační dopis doplněný o strukturovaný životopis“? No, zřejmě slušnej oddíl… 8o
Drze bych odepsala na nějaký kontaktní mail a požádala je o vysvětlení, co přesně po tobě chtějí, protože tohle odporuje všem standardům profesionální komunikace.

Jinak jak psáno, poslala bych stručnou odpověď „hlásím se na pozici, blabla… přikládám to a to.“ A dvě word či pdf přílohy - životopis a motivační dopis. Motat to dohromady opravdu ne jako, a stejně tak bych to nedávala do textu e-mailu. Pokud je personalista dobytek, je to jeho problém, ne můj.

Příspěvek upraven 09.03.18 v 17:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
9.3.18 17:03

@Glumka
Záleží kam se hlásíš, je-li to třeba někam na úřad tak ano, v příloze by asi měl být
soubor životopis, motivační dopis a další věci. Je-li to někam do firmy, tak asi vpohodě jako tělo emailu s tím, že prostě začneš zaujala mne tato pozice xxx (ref. č. xxx) na Vašem pracovišti v xxxx. Jde o to, že mnohdy někdo napíše email, neuvede co chce (záměrně nebo neuváženě) a nakonec nějaké centrální HR oddělení ani netuší na co se dotyčný hlásí a mnohdy ani netuší, zda se hlásí na pobočku do Prahy, Plzně nebo Ostravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
9.3.18 17:14

@Anonym_kaO
Hele setkávám se s kdejakými, jak říkáš dobytky. Někdo mne osloví na LinkedIn (i když práci nehledám, ale budiž) s obecným kecem, zda jsem otevřená nabídce, občas kývnu na nějaké detaily a mnohdy to skončí „pošlete mi svůj životopis“ - říkám si WTF, tak všechno máš tady (a asi tě to tak zaujalo, že mi píšeš), proč to chceš znova?! Ty, co mi posílají nabídky do Prahy i když vidí, že žuju jinde radši neřeším, to už raději nekomentovat.

Bohužel dnes se můžeš setkat se vším. Jako za mne - já píšu (a chci dostávat) motivační dopis v těle zprávy. Tento text mne má nalákat otevřít životopis. Abych stahovala kde jaké soubory (a nakonec v PDF s názvem životopis bude něco úplně jiného) jen tak z emailu o ničem?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
9.3.18 17:14

@zvidavajanca je to právě na úřad :)

A ještě jeden dotaz. Když mě první rok na výšce vyrazili, ale pak jsem si odchodila další tři roky na jiném oboru a mám titul, tak mám ten rok psát, že ukončeno po dvou semestrech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
9.3.18 17:19

@zvidavajanca ano, tomu rozumím, ale i tak je za mě lepší, když v e-mailu je vidět jen průvodní dopis, nějaké základní shrnutí a v příloze životopis a motivační dopis. Ale je to můj pohled na věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
9.3.18 17:33

@LAlezane Jo, na drzé odepisovače a uváděče na pravou míru jsou všichni strašně zvědaví a hned si toho člověka dávají do priorit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
9.3.18 17:35
@Glumka píše:
@zvidavajanca je to právě na úřad :)A ještě jeden dotaz. Když mě první rok na výšce vyrazili, ale pak jsem si odchodila další tři roky na jiném oboru a mám titul, tak mám ten rok psát, že ukončeno po dvou semestrech?

Nepsala bych to. Jen úspěšné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
9.3.18 17:37

Do těla mailu bych vypíchla nejdůležitější a ještě bych dala obojí do příloh. Chtějí si to vytisknout a pak si to v klidu číst a třídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
9.3.18 18:14

@Glumka tu první výšku fakt neuváděj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie