Otázka pro personalisty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Glumka píše:
@zvidavajanca je to právě na úřadA ještě jeden dotaz. Když mě první rok na výšce vyrazili, ale pak jsem si odchodila další tři roky na jiném oboru a mám titul, tak mám ten rok psát, že ukončeno po dvou semestrech?
Ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonym_kaO píše:
@zvidavajanca ano, tomu rozumím, ale i tak je za mě lepší, když v e-mailu je vidět jen průvodní dopis, nějaké základní shrnutí a v příloze životopis a motivační dopis. Ale je to můj pohled na věc.
Tak ona je otázka, co je to pro tebe průvodní dopis a motivační dopis, v čem se liší a co v tom emailu jednoduše je (a nikdo netouží po tom si přečíst zkrácenou verzi a potom tu dělší). Chtějí-li to jako úřad, kde si to fakt vytisknou, udělají každýmu složku, ještě zaevidují každýho uchazeče, tak je vpohodě napsat hlásím se na toto a v příloze je MD a CV. Ve firmě nevím, takový strohý mail je k ničemu, motivační dopis je tak 1/2 strany, takže vložit do mailu a CV v příloze. Email o 2 řádcích mne nezajímá a jeho přílohy už vůbec. Nebrala bych motivační dopis jako nějakou šíleně oficiální věc, prostě je to text, který ti má říct, proč se onen člověk hlásí (a nikoho nezajímá „potřebuju peníze, neasi“). Možná vypusť vše, co se o tom učilo ve slohu ve škole - fakt jde o představení tebe, tvých zkušeností (ne vše ti řekne odrážka v CV) a motivaci proč se hlásíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Glumka píše:
@zvidavajanca je to právě na úřadA ještě jeden dotaz. Když mě první rok na výšce vyrazili, ale pak jsem si odchodila další tři roky na jiném oboru a mám titul, tak mám ten rok psát, že ukončeno po dvou semestrech?
Určitě ne. Nezapomínej, že CV není doklad pro tajné služby, je to tvoje prezentace potencionálnímu zaměstnavateli. Nikdo neočekává, že tam uvedeš úplně všechno. Taková CV se naopak vyřazují. Určitě nechceš, aby někdo viděl, žes z jakéhokoli důvodu nedodělala školu. Stjně tak se do CV nepíší deset let staré brigády, žes třeba prodávala pivo u stánku, když teď se hlásíš na manažerku
Hodně štěstí
- Citovat
- Upravit
@Reflex Každý je jiný. Já třeba motivační dopisy jeden čas vůbec nepsala, dostala jsem se tak i tak. Prostě jsem poslala CV a ty zmíněné dvě věty. Dokonce mi můj tehdejší šéf říkal, že ho strašně zaujalo, jak stručné moje CV je ![]()
- Citovat
- Upravit