Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Už to bylo řečeno. může, v odpovídající sedačce. ale já bych se teda taky po..ala strachy.
@Gloci píše:
Ahoj maminky řidičky, chci se zeptat jak to je, vůbec si nejsem totiž jistá. Může sedět dítě (4 roky) na předním sedadle v autosedačce? Vím, že dítě ve vajíčku může proti směru jízdy, ale takto větší dítě si nepamatuji jestli může nebo ne. Poraďte, děkuji
Může… a ve vajíčku proti směru jízdy jen s vypnutými airbagy…
Samozřejmě, že v sedačce tam být může, taky tam vozím 2leté dítě
@smutnalucy píše:
Už to bylo řečeno. může, v odpovídající sedačce. ale já bych se teda taky po..ala strachy.
ale sama tam jezdíš bez problémů, že?
@Jasněnkaa píše:
Mohl by mi někdo dát odkaz, na to že tam dítě sedět nesmí. Koukám kolik je tu chytrých a znalých předpisů
Mě to bylo řečeno od sestřenky, je policajtka ![]()
@Kytkaa píše:
@Gloci ve předu bez autosedačky mužeš sedet pouze nad 155 cm.
Sakra, další! ![]()
No nic, děti, dnes se autem nikam nejede, maminka si musí koupit autosedačku, aby mohla řídit a přitom sedět vepředu. ![]()
@monca114 píše:
Mě to bylo řečeno od sestřenky, je policajtka
Ať si sestřenka pořádně prostuduje zákon, kor, když je policajtka.
Ano, může, běžně děti v sedačce (nejstaršátko 155 cm bez sedačky) na předním sedadle vozím. Pro děti je to atraktivní, střídají se.
L.
@monca114 píše:
no tak to by to sakra měla vědět… raději to ani neříkej nahlas, takhle kazit pověst policii… ![]()
V předu může sedět s utosedačkou, ale nevím jak je to s airbagy. U vajíčka musí být vyplý, ale nevím když máš normální autosedačku. Ale ono je to stejně jedno dítě bych tam neposadila, protože i když je airbag vyplý a špatně tě někdo trefí (trefí čidlo) tak se ten airbag stejně aktivuje.
@Loll no je to tak pokud i ridic ma pod stanovenou vysku je tto bud 150 nebo 155 cm musi pouzit autosedacku.. samozrejmne to neni takova jako maji deti
vim ze jsem se tomu vyhla o chlup resili jsme to kdysi v autoskole
ale je to vic jak 10 let muze to byt jiz jinak… ![]()
Já nechápu, že když něco nemáte 100% ověřeno, že to napíšete jako 100% radu. Na přední sedačce sedět MŮŽE, pokud má autosedačku odpovídající věku a váze. Sedadlo posunuté co nejvíc dozadu, airbagy nevadí. Jen je omezení ještě podle to, co udává příručka k autu. My třeba máme boční airbagy a kvůli nim tam sedačka být nesmí. Že je to sedadlo smrti je sice pravda, ale na to dotaz nebyl.
Ahoj, dle mě může.. kamárádka co má 2,5 letou holčičku a má 3 dveřáka tak vozí žabu ve předu furt a má manžela policajta.. takže určitě může.. ted jsem i někde četla, že je lepší sedačku ale posunout o chlup dozadu..kvůli airbagům..
Příspěvek upraven 15.07.13 v 10:10
@monca114 píše:
já se taky ptala policajtů, možná mi to řekli špatně, asi že nejsou příbuzný
![]()
Holky, logicky
když máte dvoumístný auto, tak co? já měla jak cabrio dvoumístný, tak dodávku tři místa vepředu, myslíte že bych tam vozila dítě a riskovala pokutu? ![]()