Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdyz nevydrzi venku dlouho v kocarku, nevydrzel by dyl treba v satku nebo nositku?
@ssardinka píše:
Kdyz nevydrzi venku dlouho v kocarku, nevydrzel by dyl treba v satku nebo nositku?
meli jsme manducu, když byl malinky, to se mu líbilo, ale ted ma 13 kilo a to je na me uz moc. Nedokážu si představit ho tam mit dyl jak hodinu.
@Anonymní píše:
Zvykl simám doma 2holky 5,5 a 1,5roku a půl dne venku s nimi být v zimě nemíním. Dřív ho budilo každé hlasitější slovo a teď se prostě přizpůsobil. Dělá ranní, odpolení, noční a po té noční si jde kolikrát lehnout i k nám do obýváku, kde my normálně fungujeme + malé rostou stoličky a pak mi ještě vykládá jaký se mu zdál krásný sen a já se v duchu fakt divím, že v tom rámusu vůbec usnul. Snažila bych se malého krotit aby vysloveně neřval, ale nijak víc bych se neomezovala.
Asi tak. Chodit jako s malým dítětem ven, mráz nemráz, déšť nedéšť? To jako fakt někdo dělá??? ![]()
To je hodně o jeho psychice, už prostě ví že neusne, nemůžeš byt s malím venku furt nebo u někoho…musí si zvyknout ja brala po noční leky na podporu spaní
@Terezxx jo jo mladší ještě ke všemu všechno strká do pusy… svlékání probíha u nás v chodbě, kde mám rovnou připraveny lux ![]()
@Ice79 píše:
Asi tak. Chodit jako s malým dítětem ven, mráz nemráz, déšť nedéšť? To jako fakt někdo dělá???
já to dělám a všichni jsme spokojeni.Za dva roky jsme byli doma celý den jen třikrát. Jinak mráz-nemráz, rýma-nerýma, déšť-nedéšť…
Rozhodně děti nejsou nešťastné, spíše naopak, nic je nerozhodí a jdou do všeho a za takové děti jsem štastná.
Když si to představím naopak, že by mi chlap řekl"zvykni si" a seděl s dětma doma, to bych fakt neocenila, ani ve výchově, ani v partnerství.
Ovšem beru, že každý je jiný, my jsem hodně aktivní, ale opravdu aktivní, nehledíme na počasí. Takže věřím, že někoho to překvapí.
@Mollify83 píše:
@Terezxx jo jo mladší ještě ke všemu všechno strká do pusy… svlékání probíha u nás v chodbě, kde mám rovnou připraveny lux
Já to vyřešila tak, že kluky tak jak jsou dám do vany, tam je vysvleču do naha, mají písek vždy i v plínce
všechno to smyju a rovnou napouštím vanu na koupání
Mladší totiž strašně rád písek hází nad sebe, takže mu za krkem všechen padá za oblečení
![]()
@Terezxx píše:
Já to vyřešila tak, že kluky tak jak jsou dám do vany, tam je vysvleču do naha, mají písek vždy i v plíncevšechno to smyju a rovnou napouštím vanu na koupání
Mladší totiž strašně rád písek hází nad sebe, takže mu za krkem všechen padá za oblečení
![]()
@axlpol souhlasím, pokud by toto dělal i manžel.. ALe myslím, že málokterý muž by třeba, když je žena nemocná a nebo opravdu nevyspaná- třeba děti nemocné celý den řšev v noci se vůbec nespí, že by si vzal dítě a šel sním bloumat po vesnici, městě..
Já si myslím, že je dobrý střed.. Zase bych si neučila může, že kdykoliv bude chtít spát v klidu, že půjdu pryč. taky se může stát, že jednou ty síly dojdou-nemoc, a nebo nemoc dítěte, nebo prostě nestíhání v domácnosti a bude, proč to předtím šlo a teď to nejde..
@axlpol píše:
já to dělám a všichni jsme spokojeni.Za dva roky jsme byli doma celý den jen třikrát. Jinak mráz-nemráz, rýma-nerýma, déšť-nedéšť…
Rozhodně děti nejsou nešťastné, spíše naopak, nic je nerozhodí a jdou do všeho a za takové děti jsem štastná.
Když si to představím naopak, že by mi chlap řekl"zvykni si" a seděl s dětma doma, to bych fakt neocenila, ani ve výchově, ani v partnerství.
Ovšem beru, že každý je jiný, my jsem hodně aktivní, ale opravdu aktivní, nehledíme na počasí. Takže věřím, že někoho to překvapí.
Já spíš myslela tahat děti ven, aby nerušily manžela, ne chodit s dětmi ven jen tak.
@Janasas píše:
@axlpol souhlasím, pokud by toto dělal i manžel.. ALe myslím, že málokterý muž by třeba, když je žena nemocná a nebo opravdu nevyspaná- třeba děti nemocné celý den řšev v noci se vůbec nespí, že by si vzal dítě a šel sním bloumat po vesnici, městě..
Já si myslím, že je dobrý střed.. Zase bych si neučila může, že kdykoliv bude chtít spát v klidu, že půjdu pryč. taky se může stát, že jednou ty síly dojdou-nemoc, a nebo nemoc dítěte, nebo prostě nestíhání v domácnosti a bude, proč to předtím šlo a teď to nejde..
Taky tak. To se asi opačně tak často nevidí.
Aby pak nechodily, božata, ven, aby se taťka vyspal po pařbě. ![]()
@Ice79 no asi jsem moc tolerantní žena
-i po manželově pařbě jsme byli venku už po 7hod.at se vyspí. Ono je v podstatě jedno v kolik jdou ven, vstávají před šestou a aspon jsme se vyhli scéně„proč tak řvou“ a všichni byli spokojeni.
A po té noční samozřejmě vycházky přizpůsobuju tomu, aby jsme byli co nejméně doma
takže na tom nevidím nic špatného.
Jasně zpětná odezva od chlapa je daleko menší, to uznávám, ale pořád si pamatuju jaké to bylo chodit do práce na směny. A když to srovnám s režimem dvou divokých dětí, pořád jsou ty děti snesitelnější. Ty dny jsou s dětma daleko hezčí, variabilnější, pestřejší i za cenu únavy, ale práce je stereotypní, únavná s lidma se kterýma ani být nechcete a do toho málo spánku
proto beru na něj ohledy.
Manžel spí do 12, tak se snažíme být hodně venku, nebo jdeme třeba i nakoupit do marketu když je hodně zima, aby jsme měli nějaký cíl a a tam se i ohřáli:-D jinak si se synem (rok a 9 měsíců) snažím hrát a hodně prohlížíme knížky u čehož povídá ale je v klidu a když je uplně nejhůř tak pouštím písničky na dvd a u toho se uklidní a kouká nebo tancuje. Ale jsem zavřený v jedné místnosti aby byl aspo trochu klid a syn nelítal po celém bytě a docela už to respektuje a chápe že tatínek spí a v pokoji zůstane. No přes léto to bylo o něčem jiném, to jsme byli celé dopol venku a svačinu pití sebou a vraceli jsme se až na oběd. Teď bude na zimu hůř:-)