Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holt si její bývalý partner vybral, že bude citově a časově investovat do nové partnerky a jejích dětí. Zakladatelce moc šancí na změnu nezbývá… ![]()
@VitaminC píše:
Najdi si chlapa, co prijme holky a nech si na zaklade nezajmu zvysit vyzivne.
A to se dela jak prosim? Jakoze kdyz je urceno soudem kdy ma otec vidat deti a nebere si je, tak o tu dobu se alimenty navysi, protoze deti musi byt u druheho z rodicu?
Mám to stejně. Dokud otec dětí hrál na novou partnerku super otce, tak to šlo. Bral si je a vedl honosné řeči, že je chce do péče atd.
ovšem ani té ženě nebylo podezřelé, že se vymlouvá na karanténu, práci, auto a když došly výmluvy, tak si je stejně bere jen na 24hod a to ke svým rodičům, kde kolem dětí běhá babička a děda.
Máme soudně určený styk, protože jsem odmítla „pružit“ podle otce. I když je styk určený, otec je pouze oprávněn nikoli povinen.
A tím se rád řídí. Takže já plánuju vše s dětma, protože nikdy nemáme s novým manžele jistotu, že si děti fakt vezme (na těch 24hod i dyž u soudu trdil, že je chce co 14dní na dva dny). Mě to nevadí, aspon jsme celistvá rodina, kde si děti občas musí odskočit na"návštěvu".
@Anonymní píše:
A to se dela jak prosim? Jakoze kdyz je urceno soudem kdy ma otec vidat deti a nebere si je, tak o tu dobu se alimenty navysi, protoze deti musi byt u druheho z rodicu?
Ano, rostou ti opravnene naklady. Ved si denicek, ukladej konverzaci.
@Anonymní píše:
v podstatě pravda…já mám alimenty vysoké. Doložila jsem jak často si je otec bere o víkendech - skoro nula, k lékaři nula, do kroužků nula, v nemoci matky nula (
to se mi vysmál, at si poradím a když jsou děti nemocné to si je přece taky nevezme atd)…není v místě bydliště, je hodně daleko, takže není po ruce, mám vyšší výdaje, musím méně pracovat…jo, soudy tohle zohledňují.
@VitaminC no ale ne zas o tolik, kdyz je ma mit treba jen kazdych 14 dni na vikend
Jestli do toho vubec ma smysl stourat ![]()
@truelly píše:…tak to bývá.
Holt si její bývalý partner vybral, že bude citově a časově investovat do nové partnerky a jejích dětí. Zakladatelce moc šancí na změnu nezbývá…
@axlpol Diky za info, to je pro me dobra zprava, ale asi na tomto podklade nelze cekat jejich podstatne zvyseni, ze? Ale samozrejme kazda koruna dobra ![]()
@Anonymní píše:
@axlpol Diky za info, to je pro me dobra zprava, ale asi na tomto podklade nelze cekat jejich podstatne zvyseni, ze? Ale samozrejme kazda koruna dobra
u ex manžela to dělá cca 40% výplaty. Žádal snížení, proto si je i bral co 14dní na ten jeden den a trapně dokazoval, kolik se zadlužil, aby měl auto, kolik stojí pohonné hmoty, že dětem nedávám věci, co vše musel koupit…, ale i tak soudkyně viděla, že nedošlo k závažným změnám pro snížení. Kdyby mohla, tak ex řekne „…je to váš problém“
Jeste se vtirnu s jednim OT - kolik mate zkusenosti s tim, ze otec vyhrozuje ze bude chtit vylucnou peci (coz je nesmysl, pravnicka me uklidnila ze to fakt nehrozi, ale treba stridavka pry jo) a ze by to skutecne dodrzel? Okoli me uklidnuje ze chlapi casto jen naplano vyhrozuji, ale nez stridavku o postizeneho predskolaka a batole, radej vydrzim jeste chvili vdana ![]()
@Anonymní píše:
Jeste se vtirnu s jednim OT - kolik mate zkusenosti s tim, ze otec vyhrozuje ze bude chtit vylucnou peci (coz je nesmysl, pravnicka me uklidnila ze to fakt nehrozi, ale treba stridavka pry jo) a ze by to skutecne dodrzel? Okoli me uklidnuje ze chlapi casto jen naplano vyhrozuji, ale nez stridavku o postizeneho predskolaka a batole, radej vydrzim jeste chvili vdana
ano, mě taky právnička uklidňovala, že to dělaj často a rádi.
Ex chtěl děti do péče a chtěl jen nervovat, protože měl plán, že on bude dál budovat karieru a o moje (naše) děti se bude starat jeho nová známost. Tak nevím, ale u soudu by to asi bylo slušné divadlo ![]()
Už se nebojím ani střídavky, děti by mu samy řekly co si tom myslí. I když jsou malé (tenkrát 4,4,2), už od začátku ty návštěvy těžko snáší. Každé psychologické vyšetření by mi dalo za pravdu. Taky péče otce napovídala, že jde pouze o výhružky. U soudu lhal, že má pro děti pokojík, zázemí, věci a pak se ukázalo, že nemá vůbec nic a ani mít nebude.
@mackA159 To určitě ne…je to ale hodně smutné..že tatínek nemá zájem
@axlpol píše:
ano, mě taky právnička uklidňovala, že to dělaj často a rádi.Ex chtěl děti do péče a chtěl jen nervovat, protože měl plán, že on bude dál budovat karieru a o moje (naše) děti se bude starat jeho nová známost. Tak nevím, ale u soudu by to asi bylo slušné divadlo
Už se nebojím ani střídavky, děti by mu samy řekly co si tom myslí. I když jsou malé (tenkrát 4,4,2), už od začátku ty návštěvy těžko snáší. Každé psychologické vyšetření by mi dalo za pravdu. Taky péče otce napovídala, že jde pouze o výhružky. U soudu lhal, že má pro děti pokojík, zázemí, věci a pak se ukázalo, že nemá vůbec nic a ani mít nebude.
Ja se priserne bojim ze muj by to dotahl, jen aby me vydeptal a sobe neco dokazal. Navic si nepreju stehovani, takze bych mu musela dat k dispozici muj velky krasny byt, ktery by on zcela jiste znicil (nestara se uz ted). A strasne se bojim ze by doslo k tragedii, on by se “snazil” hlidat, ale syn je postizeny a vyzaduje mnohem vic pozornosti nez bezne dite, muzovi rodice ho nesnasi uz ted, takze se bojim urazu, nehod…
V pořádku to není. Ale péči těžko vymuzes soudně.