Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to víš, že je šance. Hlavně, když nevíš, jestli byla ovulace, zda náhodou neproběhla. Jak dlouho je to po styku? Postinor je cca čtyřnásobná dávka antikoncepcni pilulky, například minisiston obsahuje stejnou účinnou látku, v menším množství. Postinor je velký, marketingový tah a není všemocný. Znám pravděpodobnosti účinku postinoru, ale pokud je to již více, jak 12 hodin, jestli máš zdravotní problém, nešla bych už pro něj. Jeho spolehlivost významně klesá.
Napadá mě, zkus si udělat ovulační test, z něj bys mohla poznat, zda má cenu si pro postinor jít, či nikoliv. ![]()
@Tiffany1 Uz je to pres 24 hodin, bohužel to bylo odpoledne, víkend, lékárny zavřené…
Tak už to neřeš. Za 10 dní si udělej pro jistotu těhotenský test. Je pravda, že bez MS je tvé případné těhotenství, nepravděpodobné. ![]()
Šance samozřejmě je, pokud bys v případě těhotenství řešila věc potratem, tak bych pro postinor šla.
@Tichošlápek Já vim, že nejaka šance/riziko je vždy. Ani HA není “neprustrelna.” Nicméně jsem chtela znát nejaky reálný názor na věc
A ano, případne těhotenství bych řešila potratem.
@Tiffany1 Myslis, ze za 10 dnů uz by test neco ukázal? Není to brzy?
samozřejmě čím driv, tím pro mě lip
Za 10 dni uz test neco malo ukáže, za 14 dni uz urcite bys videla slabou druhou čárku. Nebo těhotná nejsi. Spíš nebudeš. Jak bys to řešila? Potratem?
@Tiffany1 Děkuji, myslím si, ze riziko je hodne malé, ale stejne, vždy tam nejake procento bude. ![]()
Ano, sla bych na potrat
Neni to tak jednoduché, jít na potrat, když ta situace nastane. Vím o čem mluvím. Tak přeji hodně štěstí, ať to dopadne, jak si přeješ. ![]()
@Tiffany1 Já vim, bohužel ted si dítě opravdu nemůžu dovolit. I kdyz by se to ve mne zamozrejme také pralo.
snad bude stesti jednou při mě ![]()
@Kaci89 A cíleně nebo “nehoda”?
no ja udělám za dva týdny test a bud budu šťastná nebo pobezim do nemocnice no ![]()
@Anonymní píše:
@Kaci89 A cíleně nebo “nehoda”?no ja udělám za dva týdny test a bud budu šťastná nebo pobezim do nemocnice no
Cilene.
Zdravím, řeším pul roku po vysazeni HA, že nemam menstruaci. Jednou přišla po injekci, ale poté zase nic. Vysadila jsem prasky, protoze uz mi nedělaly dobre, ale dítě zatím rozhodne nechci. Bohužel nam praskl kondom a bojim se otěhotnění. Tak ted nevim, jestli běžet pro Postinor, ale to zas hormonální problem v těle jeste podpořím dalším sajrajtem. Myslíte, že je nejaka “šance”?