Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
mám dotaz, 6.den menstruace jsem spala s přítelem bez ochrany a pak další den taky. Co jsem tak četla žila jsem v domnění, že otěhotnět v tuto dobu je prakticky nemožné, ale teď jak tak koukám je to asi možné. Máte někdo takovou zkušenost?
Jsem z toho trochu nervozní, miminko si teda plánujeme, ale ještě jsme chtěli chvíli počkat.
Ale když o tom teď tak přemýšlím asi by mě dvě čárky potěšily ![]()
Moc vám děkuji
Tak ono záleží jak máš dlouhý cyklus a kdy máš ovulaci. Spermie nějakou dobu vydrží (až 4dny) a při krátkých cyklech může být ovu už třeba 11den, pak je to pár dní po MS už na hraně.
Já mám menstruaci dost nepravidelnou, prášky brát nemůžu takže jsme zatím používali kondom, takže popravdě ani nevím jak bych si jí měla spočítat.
Jinak děkuji za názor ![]()
@kaca7 třeba měřit BT, od čtvrtého dne po ovulaci už byste kondom nemuseli mít. Ale s těmi nepravidelnými cykly je to složité. Jaký jsi měla nejkratší?
U nepravidelných se toho moc spočítat nedá, celkově s eovu počítat dá jen dost přibližně, lepší je sledovat změny čípku, hlenu a bazální teplotu, aspoň aby člověk věděl jestli a kdy k ovulaci došlo, pak si i spočítá (to už se spočítat dá) kdy přijde MS.
Třeba i 19 dní nebo i přes 30 vážně jak kdy.Asi teda budu muset začít s tím měřením ![]()
@kaca7 no tak pokud v tom 19denním došlo k ovulaci, tak to je v podstatě hne dod MS potenciálně plodné období. I v tom 19denním je MS normálně dlouhá?
@T.Hololinka
jak jsem se bála, že bych vážně mohla být těhotná tak ted začínám mít radost ![]()
@kaca7
Určitě bych ale počkala zda se MS dostaví, pokud ne, udělej si test a uvidíš, nebo zajít přímo na gyndu na krev, pokud by se MS nedostavila ![]()
Já třeba otěhotněla v 17 neplánovaně také chvilku po MS, ale co stalo se, tak jsem si následky nesla, dnes je té nejrychlejší spermii 9 let
![]()
@Audea a můžu se zeptat ty máš nějak krátký cyklus? no jak jsem se dočetla je to asi velká náhoda ne
@T.Hololinka jo tak to já určitě počkám
mě je teda 20 a dítě bych na jednu stranu hrozně chtěla i přítel by chtěl ale já se toho taky trochu bojím tak to tak nějak oddaluji ![]()
Ahojky je možné otěhotnět 2 dny po menstruaci? děkuji za odpoved
Ahoj.. chtěla bych se zeptat.. mam 3-4 dny po mentruaci.. s přítelem jsme měli sex. Uwdělal se…Ale neotřel se nic a měli jsme sex znovu. Je možné otěhotnět? ![]()