Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo jo ted už vím kde je problém, na jednu stranu jsem ráda, že se něco zjistilo. A jak probíhalo tvé těhotenství když jsi za sebou měla ty potraty, asi jsi nebyla zrovna moc klidná co?
Tak kupodivu jsem klidná byla. Nějak jsem si řekla buď a nebo, s partnerem jsme uvažovali i nad adopcí a to mě pomáhalo, že to není pořád konečná, že nějaké možnosti stále jsou. Jako uvažovat hned od začátku, že to zase nemusí dopadnout dobře nejde, to bych se musela zbláznit
. Jinak další těhotenství fakt v pohodě, neměla jsem žádné rizikové, fungovala jsem bez omezení ![]()
Já bych na rizikový jít už chtěla…a taky jestli si v mym případě budu píchat nějaké ty injekce tak nevim nevim jak bych to v práci zvládla. Ale tak to podle záleží už jen na domluvě s lékařkou.
Zdravím. Já jsem potratila během posledního roku a půl 2× samovolně. Příčina nezjištěna, lékař to přisuzuje vyššímu věku /39/. Ptala jsem se, zda je možné ještě zdárně mimi donosit a bylo mi řečeno, že je to jako ruská ruleta. Testy pry jsou zbytečně drahý a stejně prý nezaručí 100% úspěch. Asi ještě zkusím ten Femibion jak o něm píšete.
Julie22 píše:
Zdravím. Já jsem potratila během posledního roku a půl 2× samovolně. Příčina nezjištěna, lékař to přisuzuje vyššímu věku /39/. Ptala jsem se, zda je možné ještě zdárně mimi donosit a bylo mi řečeno, že je to jako ruská ruleta. Testy pry jsou zbytečně drahý a stejně prý nezaručí 100% úspěch. Asi ještě zkusím ten Femibion jak o něm píšete.
jaký testy? to ti neudělali žádné vyšetření, protože to je drahý?
Ahoj, já mám dvě děti a každý je až na třetí pokus, tak nezoufej. První dvě byly s revizí, druhé dva samovolné. Nejhorší pocity byly asi u druhého potratu, u prvního jsem načetla, že se to stává často, blabla, ale podruhé mě to semlelo. Třetí (úspěšné první) jsem nějak neprožívala asi do 30-tého týdne, břicho relativně malé, žádný problém, něco ve mě roste, no a co? Brala jsem to nějak pragmaticky, možná vlivem hormonů, či co.. Po třetím neúspěchu nás vyslal doktor na genetiku, kde nezjistili nic.
Další a další těhotenství jsem brala jako hru pokus-omyl, nějak mi to tak v hlavě šrotovalo. Teď se tomu podivuju.
Resut
jo je to přesně jak píšeš.první jsem brala jako náhodu ale teď po druhé spíš přemýšlím že je něco špatně
jaký testy? to ti neudělali žádné vyšetření, protože to je drahý?
No, klasické vyšetření jo, ale já chtěla třeba hormonální profil nebo imunologii. A to prý je drahé a doporučuje se až po třetím potratu. To se mi zdá děsný, čekat až znovu třeba zbytečně potratím. Když jsem se ptala na kyselinu listovou, tak prý je to jedno. Jak mám ale vědět, zda užívat klasickou nebo jak někdo psal naštěpenou. Tak to asi budu muset brát jak píše Resutz :hra pokus-omyl.
Bajčo, tak jestli to bylo na mne, tak takhle:
1. proběhly 2 menstruace po vysazení antikoncepce, ukončení v 8tt
2. po 3 měsících pauzy 9 měsíců snažení, už jsem myslela, že tam něco pohnojili doktoři, ukončení v 8tt
ani jednou se neobjevilo srdíčko
3. po 6 měsících pauzy (psychicky jsem nechtěla) proběhla jedna menses a druhá nedorazila, narodil kluk v 41+0
4. po vysazení antiko 2 menstruace, samovolný potrat v 6+0
5. proběhlo potratové krvácení, došla první normální menstruace a druhá už nedošla, doktor mluvil o pozdější menses, žádné doporučení ani čekání, konec 5+6
6. 3 měsíce doporučené antikoncepce doktorem, tělo potřebovalo se prý vzpamatovat, otěhotnení hned první cyklus, dcera 39+5
Takže i vzhledem k věku (dcera se narodila v 36 první snažení jsme začali těsně po třicítce), tak to trvalo docela dlouho. Ale já vypadám mladě
.
A v koutku duše doufám ještě tak do tří let ještě v jedno, byť věk (cca 39), lehké otěhotnění a lehké potrácení, 2 sekce + prozatimní nechuť manžela je proti mě.
To jsem se zas rozepsala, uf.
Resut
Na podzim jsem mela taky samovolny potrat, samozrejme,ze jsem si nic takovyho nepripoustela, ze by se mohlo stat… Mame uz jednu holcicku doma - skoro 3,5 letou. Zjistili mi to v 10tt,ze se rust zastavil po 8tt. 2× jsem menstruovala a ted jsem v 9tt tehotna. Nechali jsme to nahode a stesti a jsem moc rada,ze to takhle dopadlo,i kdyz teda dost rychle!
Preju vsem rychle otehotneni! A drzim palce!
no sand ti ti dobře dopadne ikdyž já osobně bych v 8tt ještě rozhodně klidná nebyla,ale to my asi nebudem nikdy ![]()
Ahoj holky…je mi blbe se zeptat na jednu otazku, ale snad mi treba poradite…Na zacatku roku jsem potratila (7.1.2014) a nejspise jsem opet otehotnela, ale mimco tedkom nechci..bojim se ze mi doktor interupci neudela, tak brzo…Ma stim nekdo skusenost? (je blbe se tady na tohle ptat, kdyz se tady plno lidi snazi o mimco a nejde jim to a ja to chci dat pryc..
)A dalsi otazka je ohledne nitrodelozniho teliska. Doktor mi nabizel nejake za 6000 kc ze pry je to bez menstruace, ale slysela jsem ze to neni dobre pro telo..a pak jeste nejake obycejne..tak bych se chtela zeptat ktere myslite ze je lepsi..?
Ahojte moje mile, prave som sa vratila od svojho gynekologa, mali sme.dlhu debatu na.temu ako otehotniet po opakovanych potratoch, tak som spusala.aj pre vas vsetky podststne body sem: https://m.facebook.com/story.php?…
Ak sa dlhie nedari, ale nasli ste si viackrat druhu ciarku na teste, no potom. prisiel menz, je nacase si dat spravit krvny odber na prolaktin, poruchy zrazanlivosti krvi, intoleranciu na lepok, atd. Viac v clanku.
Este jedna rada pre alergicky: ak mate sennu nadchu, je lepsie pocat a prezit prvy trimester v. obdobi, kedy netrpite akutnou alergiou. To som sa zase docitala v knihe vsetko o tehotenstve. Dufam, ze som trochu pomohla ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.