Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den maminky,
chci se zeptat zda je možné otěhotnět již 10 dní po potratu. Potrat probíhal v narkoze.
Děkuji za odpovědi.
Ahoj Verunko,
nevím zdali je to možné, to se spíše zeptej holek ve snažilkách, ale myslím si, že tělo není odpočinuté, připravené a zdravé pro přijmutí. Měla by se obnovit veškerá kultura, sliznice v děloze, vše zesílit…
Co si popovídat s gyn Dr.?
Hodně štěstí.
Radka
Ahojky,
ja myslim, ze 10 dni po potratu otehotnet lze jen teoreticky. Telo se jeste cisti od hormonu, navic je predepsane sestinedeli. Ani by se nemel delat v te dobe tehotensky test, protoze muze byt jeste zvysene hCG po nevydarenem tehotenstvi a test tudiz vychazi falesne pozitivni.
Mata
když mě pouštěli z nemocnice po spontánním potratu, měla jsem folík 19mm. To je zralé na ovulaci.
Já bych řekla, že teoreticky to jde. Prakticky bych nechala alespoň jednu menstruaci proběhnout.
Alča.
Ahoj Verunko,
myslím, že teoreticky otěhotnět lze, ale jaký to bude mít konec??? Píšeš, že potrat proběhl v narkóze, to znamená že Ti během toho rošířili děložní hrdlo, což se s těhu neslučuje. všeobecně se doporučuje 3 - 6 měsíců počkat. Po spontánním potratu lze otěhotnět už příští měsíc. Vím to čerstvě, neboť jsem se dnes vrátila z nemocnice po spontánním potratu v pátém týdnu.
Tak ať to brzy vyjde! I.
Ahoj
Znám maminy co otěhotněly v 6-ti nedělí. Nevím, jestli přímo 10dní po potratu. Jejich těhu dopadlo dobře.
Ahoj Veri, je to možná určitě, protože já jsem ted těhotná a otěhotněla jsem zhruba těch 10 dní po revizi. Jsem ted v 11 týdnu, takže ještě se může stát cokoliv. Měj se hezky Hanka
Ahojky Hanísku6,jsem 19 dní po revizi(zamlklé těhu 9tt)a teď se už cítím v pohodě jak tělesně tak i psychicky.Je tedy možné otěhotnět ještě než mi přijde první menstruace?Za jak dlouho vlastně má ta první ms přijít?
Ahoj holky jsem den po revizi v patem tydnu. Co kdyby jsme se tady navzajem podporovali co zrovna prozivaji to sami?
@lynč Já jsem po SP v 7tt na revizi jsem nemusela. Dnes jsem 32DC a MS zatím nikde. Takže čekám na nové snažení. Podle teploty a hlenu ovulka asi nejspíš neproběhla ![]()
Tak ti drzim palce treba to tam bude. Ja jsem teprve na zacatku dva dny po revizi tak me ceka sestinedeli a po prvni menses jdeme na to. Nemuzu se dockat prosince.
Tak ti drzim palce treba to tam bude. Ja jsem teprve na zacatku dva dny po revizi tak me ceka sestinedeli a po prvni menses jdeme na to. Nemuzu se dockat prosince.
@lynč No právě, že těhu nejsem. Tak čekám na MS abych mohla na HP.
Tak ti drzim palce at uz se mrska dostavi taky se na ni po dlouhy dobe tesim. Ja tomu nejak verim ze pak hned otehotnim. Jim calibrum, kyselinu listovou a piju kotrhyhelovy caj. Mam tenhle mesic takovou ocistu
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.