Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den,
S přítelem jsme minulý měsíc měli styk přes kondom, přítel vždy kontroluje kondom tím že do něj nalije vodu kvůli případné prasklině, avšak už mám kolem 3 dnů zpoždění ms, což nikdy nemívám, myslíte že je možné, že ochrana neúčinkovala?
Jakože před akcí nalije do kondomu vodu, a pak ho zas sroluje a použije?
Tak tam bych se tedy porušení ochrany opravdu bála.
Zkus test, zpoždění může být možné i bez těhotenství. Ale takové hokusy pokusy bych s kondomy nedělala.
Nene, až po, akci’, ujišťujeme se jestli neproteče.
Vůbec nechápu, jak by se něco mohlo stát..ještě k tomu praktikujeme princip přerušované soulože, akorát s kondomem
@Anonymní píše:
Vůbec nechápu, jak by se něco mohlo stát..ještě k tomu praktikujeme princip přerušované soulože, akorát s kondomem
To je teda dost nechutný…
Pokud navíc i s kondomem děláte přerušovaný sex, nejspíš budeš mít jen zpoždění. Ve vašem případě bych zvážila nesouložit, pokud to ve vás vyvolává takový panický strach. Asi budete mladí, že?
Ahoj děvčata, chtěla bych se zeptat, je možné, že bych mohla otěhotnět, když jsem s přítelem měla ve čtvrtek svůj první sex? Měli jsme sice kondom, ale bylo to ve tmě, takže jsem nemohla vidět, jestli náhodou neprasknul. Ale v té tmě mi nepřišel prasklý, ani, že by z něj něco vytékalo.. Dneska jsem měla dostat menstruaci a nic. Teda spíš já jí mám pokaždé trochu opožděnou třeba o 2-4 dny, ale vždy mě před tím bolela prsa, a teď nic.. Prosím prosím, dokážete mě nějak uklidnit? Jsem z toho na prášky. Je mi 17 a dítě opravdu neplánuji ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata, chtěla bych se zeptat, je možné, že bych mohla otěhotnět, když jsem s přítelem měla ve čtvrtek svůj první sex? Měli jsme sice kondom, ale bylo to ve tmě, takže jsem nemohla vidět, jestli náhodou neprasknul. Ale v té tmě mi nepřišel prasklý, ani, že by z něj něco vytékalo.. Dneska jsem měla dostat menstruaci a nic. Teda spíš já jí mám pokaždé trochu opožděnou třeba o 2-4 dny, ale vždy mě před tím bolela prsa, a teď nic.. Prosím prosím, dokážete mě nějak uklidnit? Jsem z toho na prášky. Je mi 17 a dítě opravdu neplánuji
Kondom určitě po každým styku zkontrolovat. Pokud máš zpoždění udělej si těhotensky test. Ke kondomu používejte treba ještě spermicid.
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata, chtěla bych se zeptat, je možné, že bych mohla otěhotnět, když jsem s přítelem měla ve čtvrtek svůj první sex? Měli jsme sice kondom, ale bylo to ve tmě, takže jsem nemohla vidět, jestli náhodou neprasknul. Ale v té tmě mi nepřišel prasklý, ani, že by z něj něco vytékalo.. Dneska jsem měla dostat menstruaci a nic. Teda spíš já jí mám pokaždé trochu opožděnou třeba o 2-4 dny, ale vždy mě před tím bolela prsa, a teď nic.. Prosím prosím, dokážete mě nějak uklidnit? Jsem z toho na prášky. Je mi 17 a dítě opravdu neplánuji
Příště lépe zkontrolovat, ale teď se uklidni. Jestli ji míváš opožděnou, teď se ještě budeš pozorovat a stresovat a může se opozdit ještě víc. Kdybys měla mít nějaké zásadní nervy, udělej si test, ale myslím, že to bude OK ![]()
@Anonymní píše:
Z mé zkušenosti prasknutí kondomu cítíš i slyšíš. Zpoždění může být stresem. Zkus se uklidnit a nemyslet na to. Z mojí zkušenosti jsem kvůli stresu to několikrát nedostala vůbec.
@Anonymní píše:
Tak o lití vody jsem ještě neslyšela
řekla bych že to je v pohodě a těhotná nebudeš, neřešila bych to. Kdyžtak si za udělej test, ale myslím si, že se není čeho bát.
@Anonymní píše:
@Ba-stet děkuju moc ❤️️😊
Není zač. Akorát to fakt řešte ještě nějakou ochranou, ať nejsi v pressu každý měsíc.
@Anonymní píše:
@Eliscka moc děkuji, uklidnila jste mě
Dřív jsem používala jen kondomy a to bez přerušovaného styku a neotěhotněla jsem. Kamarádka už 5 let používá jen kondomy a těhotná taky není.