Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Doufám, že rozvod proběhne v klidu a všichni zvládnete tu změnu bez větších šrámů.
@makyna22 píše: Více
Děkuji. ![]()
Rozvod je těžká věc vždy. Zvlášť po tolika společných letech. Prožili jsme spolu větší část života. Ale stávající situace se jinak řešit nedala a setrvávání v tom, jak to bylo, mi už nedávalo smysl.
Zatím jsme na počátku formálního rozdělení, tak uvidím, co to přinese. Lehce mi teda není, ale vím, že je to správné rozhodnutí.
Tak nevim jestli gratulovat. No asi ano, důležité, že jste došli k rozhodnuti. Otevřený vztah tedy nefungoval?
@Lussy69 píše: Více
Asi záleží, co od toho čekáš.
Měla jsem na začátku jinou představu. Že to půjde. Manžel by v tom asi vydržel až do smrti. Mně už pak nebavilo lhát všem kolem. Manžel to sice věděl, ale nikdo jiný.
Možná, kdyby ti ti dva otevřeli tak, že to ví všichni- děti, rodina, přátelé atd., tak pak je to ok a nikdo nikomu nelže. Já jsem to otevřela s manželem, ale nikdo jiný o tom nevěděl a pokud s tím druhým trávíš víc času, než jen pár hodin za týden na šuk, tak už tě to ovlivňuje v tom, že musíš lhát i těm ostatním. S kým jsi na dovolené, na víkendu, od koho máš ty hodinky…
Pokud je to o tom, že si jdeš za někým jen vrznout a s manželem žiješ normálně, trávíte spolu volný čas, cestujete, povídáte si, máte se rádi…, tak to asi jde držet desetiletí. Jenže dost často se v té trojici/čtveřici najde někdo, komu to přestane takto vyhovovat.
A navíc- málokdo dokáže milovat svého manžela/manželku a zároveň udržovat souběžný vztah někde jinde.
Příspěvek upraven 06.06.26 v 21:50
@Anonymní píše: Více
Jojo moc dekuju zkušenost ze života…k nezaplaceni. Drzim palce
@Anonymní píše: Více
Myslím, že většina otevřených vztahů dopadne takto.
Nejdůležitější asi teď je dotáhnout to nějak korektně do konce, v rámci rozvodu si vzájemně neubližovat.
A připrav se na to, že přeskakování ze vztahu do vztahu většinou nefunguje, že milenecký vztah s velkou pravděpodobností nepřežije.
Děvčata me láká otevřít vztah když uz děti odrostly. A milence teď aktuálně nemáme, prostě pro ten pocit volnosti…
Kontrolní otázky.
Co nabídneš manželovi, aby neměl důvod utéct k milence?
Jsi si jistá, že nebudeš na jeho milenku žárlit?
Kdo bude za ty zálety platit účty?
Co když se nějak změní podmínky, budeš schopná „otevřený vztah“ ukončit a vrátit se k partnerovi?
Proč se vlastně rovnou nerozvedeš?
@Josef_t píše: Více
Ano, nedotuj manželovi výlety a hotely s milenkou.
![]()
@KKubula píše: Více
Správně
žádné žehlení košil, aby vypadal k světu…
pokud milence koupí dárek, musí manželka dostat hodnotnější
a kontrola korespondence, jestli si neztěžuje, že mu manželka nerozumí. ![]()
@Josef_t píše: Více
Je dost možné, že manželka od něj žádný dárky nepotřebuje, protože si sama vybere líp, a jeho korespondence ji vůbec nezajímá. ![]()
Fakt nechápu, že pořád jedeš v tom módu chlap všechno platí a ženská se veze.
Vždyť to je model, který snad nebyl většinový ani za tvých mladých let.
@KKubula píše: Více
Ale o tom to původně nebylo (jedna z několika otázek).
@Lussy69 tu má cizí zkušenost, že otevřený vztah vydržel tři roky a stejně to chce zkusit.
Proč ne, ale měla by si položit podobné otázky.
Ta zásadní není o penězích, ale o tom proč jeden či druhý by měl důvod v takovém vztahu zůstávat. ![]()
To je názorů, mám o čem přemýšlet. Je fakt že o peníze nejde…a riziko že jeden z nás uteče tady vždycky bude…
Riziko, že jeden uteče, je i v neotevřeném vztahu. Větší volnost ve vztahu někdy může takový vztah naopak upevnit.