Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den, no to mě to pískání přetrvává už skoro 2 roky tak doufam, že se mi to taky ustálí je to při nejmenšim skutečně nepříjemné. Koukám, že se okolo toho motá spousta různých problémů, které se, ale objevují různě a ne každému… ja jsem třeba nějakou dobu necítila… bylo to dosti nepříjemné, ale to mi aspoň to mi vyléčili nějakými spreji… přeji hezký den
N+kdo kdo má problémy s otosklerozou a chtěl by si o tom pokecat?
Já. Byla jsem na operaci cca před dvěma měsíci a zlepšení žádné
teda podle mě. Teď půjdu na audio po měsíci tak jsem zvědavá co naměří oni. Ryšavka
Ahoj, víš podstoupení takové operace je běh na dlouhou trať. Já byla operovaná cca před třemi lety. Ucho se mi dost dlouho zotavovalo přeci jen to je zákrok dost vážný. Až asi po 4 měsících se mi sluch maximálně zlepšil nevim jestli je to dobré říkat ale mám i některé vedlejší účinky, které teď řešíme s lékařem… např. pískání v uchu… nic příjemného máš taky nějaký takový problém? S měřením to je u mne tak, že: přijde mi že slyšim o něco lépe nežli před zákrokem, ale že to stále neni ono… a když jdu na audi tak ho mám prej velmi dobré tak nevim no… a nakonec.. pokud se mohu zeptat.. kde jsi byla operovaná?
Operoval mě doc. Skřivan v Motole. No já myslela, že po operaci budu slyšet dobře, tak mě to trochu rozladilo
Pískání nemám, ale jako by mě v uších (obou šumí), ale to jsem měla i před operací. Před těhu mi na to zabíral Betaserc.
Mi betaserc nezabíral nikdy .) Takže už přes 5 let neberu nic, stav stále stejný. Občas uši šumí, teď třeba šumopíská
Ale na to se dá časem zvyknout. Nejvíce mi na ně pomohlo těhotenství
A pravé peklo je rýma a horečky.
jo, jo zlatý těhotenství a kojení - to bylo šumění v pohodě (asi proto mám tři děti
škoda, že manža už další nechce
) Já taky nemůžu alkohol to mi pak tři dny hučí jak kdyby mi tam někdo zapnul větrák. Ale jak píšeš dá se na to zvyknout.
Mě píská od operace… jelikož mě operovali již v 16tiletech těhotenství jsem ještě neozkoušela
… po alkoholu mám uplně to samé… a teda musím Vám povědět… pomalu se přizpůsobuju pskání, ale nic příjemného teda :-/
Já se těhotenství hrozně bála, jak to budu zvládat bez přášků. Protože než jsem je začala brát tak mi šumělo fakt hodně a naprosto chápu, že to někoho dožene do Bohnic
Jako to byl fakt masakr, ale myslím, že to bylo hodně o psychice celkově - dodělávala jsem postgraduál + problémy v rodiny tomu taky nepřidali. Léky to hodně zmírnili a když jsem otěhotněla tak jsem měla na dva roky klid. Vlastně od té doby jsem je nezačala už brát. Sice šumí, ale dá se to.
Já měla první operaci týden před 18. narozeninami .) A po ní příšerné závratě, zvracení a tak dále, dokud jsem jednou nedostala rýmu, nesmrkala moc razantně a neluplo mi druhé ucho (po druhé operaci), takže za mne - zlaté hučení
![]()
Motání hlavy jsem měla jen den po operaci, ale i teď se mi motá nějak často - třeba skákat na trampolíně mi nedělá dobře a stejně tak když se se mnou chtějí děti točit do kola tak to prostě nedávám jednou kolo, kolo mlýnský a jsem hotová.
Mě otosklerozu diagnostikovali až po třetím těhu, kdy se mi sluch hodně zhoršil. Do té doby se sice domnívali, že by to mohla být otoskleroza, ale jasné to nebylo.
Holky a má to někdo ve vaší rodině? U nás jí má můj bratranec, ale ten jí měl od dětství, operovali ho několikrát a asi šestá operace byla úspěšná. Teď slyší nejlíp z rodiny. ![]()
Můžu poprosit o zopakování názvu na to pískání prosííím? A taky mívám závratě.. doktoři tvrdí, že to bude nejspíše kvůli tomu uchu, ale co s tim to už nevědí. Stejně tak „tlaky“ jedu autem nebo autobusem a jak se jede do kopce z kopce… tak mi tak hnusne zalehne, že musím mít prst v operovaném a zívat jinak to je dost nepříjemná bolest. U nás zatim nikdo otosklerozu moc neřešil, ale co mi říkala mamka tak celkově asi všechny ženský u nás byly nahluchlé + ted jsem konecne dostala mamku na audio a naměřili ji 16% ztrátu takže si ymslim, že to 100% rodový bude.
To znám… tuhle disfunkci jsme se již také snažili vyřešit, ale boužel. Lékaři řekli, že pokavať tomu nepomohly léky, které mi předepsali, že mám prostě smůlu. :/
Otoskleroza by měla být dědičná ze strany otce
Ale zas na druhou stranu pak říkali doktoři i to, že to mohou mít i moje děti, tak pak si má člověk vybrat, jak to je.