Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@reccal vsak ja netvrdím, ze chodi bosky do umyvarny a na zachod, bez bot jsem je videla jen ve třídě. Podle me je to záležitost učitelek, co si troufnou.Ja po nich nic nevyzaduju a neprudim.Asi jsou tam decka sikovny, protoue kvůli papucim tam uraz jeste nikdo nemel,zřejmě si to dokáži osefovat, navic je to školka soukromá a deti je min, takze asi ani nemaji pocit, ze by jim přerůstaly pres hlavu.
@Anonymní píše:
@reccal vsak ja netvrdím, ze chodi bosky do umyvarny a na zachod, bez bot jsem je videla jen ve třídě. Podle me je to záležitost učitelek, co si troufnou.Ja po nich nic nevyzaduju a neprudim.Asi jsou tam decka sikovny, protoue kvůli papucim tam uraz jeste nikdo nemel,zřejmě si to dokáži osefovat, navic je to školka soukromá a deti je min, takze asi ani nemaji pocit, ze by jim přerůstaly pres hlavu.
Ten pocit take nemame i diky zavedenym pravidlum
A veta, ze si to asi dokazi osefovat, aby nebyl uraz, je pro ucitele (nebo celkove lidi pracujici s vetsim kolektivem) usmevna… kdo by tohle prohlasi s petadvaceti malosky rozfrcanymi v nekolika mistnostech, tak si asi hodne veri. V praxi lze riziko minimalizovat, jak to jen jde. A ani to nekdy nestaci.
@reccal píše:
Ten pocit take nemame i diky zavedenym pravidlumA veta, ze si to asi dokazi osefovat, aby nebyl uraz, je pro ucitele (nebo celkove lidi pracujici s vetsim kolektivem) usmevna… kdo by tohle prohlasi s petadvaceti malosky rozfrcanymi v nekolika mistnostech, tak si asi hodne veri. V praxi lze riziko minimalizovat, jak to jen jde. A ani to nekdy nestaci.
Mas nejaky silný pocit, ze bych jim mela rikat, co maji delat? Nejsem typ matky, co si mysli, ze je chytřejší nez ucitelka a je mi i vcelku fuk, ze ve statni musi mit povinne papuče a odpolední spani.Ja jsem naprosto srovnana s tim, ze moje dite je šikovne a nevidim rozdil, jeslti se nekdo natáhne na mokré zemi v papucich nebo bez. Zatim se tam nikomu nic takového nestalo, tak nad tim nehodlam ani premyslet.To jsou male veci, důležitější je pro me bezpečnost deti venku (jde o stred mesta) a ne, jestli ji spadne kostka na nohu.
@reccal píše:
Ten pocit take nemame i diky zavedenym pravidlumA veta, ze si to asi dokazi osefovat, aby nebyl uraz, je pro ucitele (nebo celkove lidi pracujici s vetsim kolektivem) usmevna… kdo by tohle prohlasi s petadvaceti malosky rozfrcanymi v nekolika mistnostech, tak si asi hodne veri. V praxi lze riziko minimalizovat, jak to jen jde. A ani to nekdy nestaci.
jo a na 25 malosku tam neni jedna ucitelka, ale asi tak tri.
@Anonymní píše:
jo a na 25 malosku tam neni jedna ucitelka, ale asi tak tri.
Myslite? I ucitelky maji směny a uvazky, tudiz jsou zpravidla dve - ovsem az se sejdou. Na ranni prichazi jedna, dopoledne druha, pote jsou vetsinu dne spolecne, nez ranni odchazi domu a odpoledni dodelava druha. O vesnicich nemluve. Ja mivala ranni smenu sama od sesti do deseti, nez prisla kolegyně. Ta potom pokračovala sama od jedne do ctyr. Vse dle uvazku a smernic ministerstva skolstvi.
@Anonymní píše:
Mas nejaky silný pocit, ze bych jim mela rikat, co maji delat? Nejsem typ matky, co si mysli, ze je chytřejší nez ucitelka a je mi i vcelku fuk, ze ve statni musi mit povinne papuče a odpolední spani.Ja jsem naprosto srovnana s tim, ze moje dite je šikovne a nevidim rozdil, jeslti se nekdo natáhne na mokré zemi v papucich nebo bez. Zatim se tam nikomu nic takového nestalo, tak nad tim nehodlam ani premyslet.To jsou male veci, důležitější je pro me bezpečnost deti venku (jde o stred mesta) a ne, jestli ji spadne kostka na nohu.
Ne, kazdy strujcem sveho stesti Ze se zatim nic nestalo, je hezke, ale nasim ukolem je i predvidat, premyslet, co se prave stat muze a minimalizovat mozna rizika. Zlomena noha, vymknuty kotnik nebo pad na hranu skrine..
Uznavam, ze skolka ve stredu mesta na vychazce musi byt mazec.
@reccal Ona tu tahle uživatelka někde psala, že má dítě v soukromé školce.
Ahoj, snad nevadi ze vyuziju tema..zady Klara. Tak jak zacit…point meho prispevku je : cci to se svymi budoucimi detmi taky takhle umet! Vysvetlim…
Mame pribuznou. Moc ji neznam ale mala k nam casto jezdi. Je straslive hodna!! Jr ale zaroven velmi tvrdohlava a aktivni. Je i mila a vsetecna, takova povidalka. A proste za me ji ma maminka skvele zmaklou a ja proste nevim kak to dela…
Od nikoho si nenechs udelat copanek ani culik ani se ucesat. Kdyz sr o to nekdo z nas pokusi tak se muze zblaznit. Oka n vlas ji nesahame. Ale kdyz k nam prijede od maminky tak ma obcas masli, culik nahoru vycesany, copanky zapletene…a tak. Vecer se ji to rozcucha a po zbtek pobytu si to nenecha udelat
neva…dalsi vec. Ma sve oblibene saticky atd. Vzdy prijede v necem moc hezkem co jo vybrala maminka a ma to na sobe. Ale kdyz po ni cce aby si to vzala znova tak ani za nic. Nam to nevadi, nechame ji behat v jeji oblibene sukynce u nas na chalupe klidne tri dny kdz se nezamaze..doma pry do skolky dva dny ve stejnem nesmi. Nebo proste treba jo ale nemuze to tocit porad dokola jednu a tu samou sukni, ze…
Maminku miluje a i kdyz je na ni tak prisna tak je proste nej.
ja to cci taky umet. Kdybyc ji zakazovala tolik veci jako maminka tak by se mnou ten cas zas tak rada netravila. Blby je ze my nevime jak presne to maj…ale jako nema to joste spatne, mamu miluje, jen nam proste nevadi kdyz obcas chodi spinava nebo se neucese. Ale co nechapu je jak ona doshne u te male toho ze ma na sobe to co maminka chce… taky to cci umet.
ona je tak krasne slusne vychovana, to je tak nadherny. To proste ccete at to vypafa povrchne nebo ne.
Ja ale u vlastniho ditete absolutne nevi jak udelat aby si vzalo to co cci nebo se nechalo ucesat. Vim ze je jeji mamka obcas prisna. A ja mam pocit ze necci byt prisna mama svym detem. Jenze bohuzel vim ze kdyz aspon v necem nebudou tak bude dite rozmazlene. Ale proste to nechapu. Nebo pyzamo. Za nic na svete nechce nosit pyzamo. spala by nejradsejc naha. Ale doma spi v pyzamu. A pokud je na ni mama ale krutoprisna, tak ale ono je nadherny jak ona ji miluje. Nikdo z rodiny na ni neni tak prisny jako mama ale ona ji presto ma desne rada a styska se ji po ni atd…
Tyjo jak se tohle dela???
ja cci sve deti taky takhle zvladat…kdybyste ji videli…nedela kraviny, nemluvi sproste, a prestoze je neuszale ukecana a vsechno organizuje a vsechny komanduje
tak vi co kam a jak a je na ni spoleh… a pak vidime jeji kamaradku od sousedu a to je neco desnyho…takovy pometlo ktery se hrozne urazi ![]()
Něco mě napadlo, schovej ji vsechno oblečení někam do jiné skříně( jakože třeba uteklo když zlobila) a v té její ji nech jen oblečení na jeden den. Takže až skříň otevře, budou tam například jen 1 tepláčky, 1 tričko, 1 mikina… A nic jiného by nemohla špinit a každý den ji oblečení můžeš obměňovat. Buď tohle nebo nic. A ještě k tomu ji můžeš říct že ji to tam chystá takový skřítek nebo něco podobného ![]()
@reccal vsak ja netvrdím, ze chodi bosky do umyvarny a na zachod, bez bot jsem je videla jen ve třídě. Podle me je to záležitost učitelek, co si troufnou.Ja po nich nic nevyzaduju a neprudim.Asi jsou tam decka sikovny, protoue kvůli papucim tam uraz jeste nikdo nemel
,zřejmě si to dokáži osefovat, navic je to školka soukromá a deti je min, takze asi ani nemaji pocit, ze by jim přerůstaly pres hlavu.