Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Teeeri píše:
Proč je to smazané?
naštěstí jsme to citovaly, takže to nezmizelo úplně
No ono je to fuk, stejně to nechá smazat. Jsme jí dostatečně nepolitovali a neodsoudili otce za otročení dětem ![]()
Pokud si stezuje, tak asi stastny neni, pokud si nestezuje a vypada, ze to dela rad, tak asi stastny je
. Proc by nejaky clovek nemohl byt stastny jen tim, ze dela spokojenymi svoje vlastni deti? Pro nekoho je to malo, jinemu to staci
.
Po nocni bych si vypnula telefon a tohle bych si vic vykomunikovala, to jedine, ale pokud chce, aby se jeho deti necemu venovaly, on cas ma, ex nema, prijde mi logicke, ze po krouzcich deti rozveze on. Pokud on chce, aby ve skole prospivaly, ma cas se s nimi ucit, jeho ex ne nebo nema znalosti, trpelivost - tak zase, kde je problem. ![]()
Kamarad ma deti ve stridavce a cely tyden pak s nimi honi skolu, protoze jeho exmanzelce je skolni prospech uplne ukradeny, jemu ne. Ale je to jeho svobodna volba.
A navic dobry vztah s detmi je take dobra investice do vlastni i jejich budoucnosti
.
Prvostupnove dite navic jeste nema tak silny vhled, aby naprosto chapalo, ze rodic ma take svoje zajmy, potreby (se vyspat a ta). Dite je rado s rodicem, v idealnim pripade je to jedna z jeho nejoblibenejsich chvilek, a u rodice predpoklada totez. Starsi deti, ktere mam ve 3. a 5.tride, uz to teda pomalu zacinaji chapat, ze neni uplne mym konickem a nezbytnou potrebou koukat se, jak stavi ze stavebnice
.
@Anonymní píše:
@stinga
Negramot??jasně, dětem se věnovat je v pořádku, ale snad má každý právo i dělat něco jiného..život není snad jen o dětech
ale chápu, že někdo nic jiného nemá…
ale to je přece na něm jak si to zařídí. Asi vůbec nemusel odcházet když je tam pořád
To že jemu žádný nový vztah nevydrží je jasné. je to na něm aby řekl že si dají nějaká pravidla co budou oba dva dodržovat.
@Hobitka píše:
Pokud si stezuje, tak asi stastny neni, pokud si nestezuje a vypada, ze to dela rad, tak asi stastny je. Proc by nejaky clovek nemohl byt stastny jen tim, ze dela spokojenymi svoje vlastni deti? Pro nekoho je to malo, jinemu to staci
.
Po nocni bych si vypnula telefon a tohle bych si vic vykomunikovala, to jedine, ale pokud chce, aby se jeho deti necemu venovaly, on cas ma, ex nema, prijde mi logicke, ze po krouzcich deti rozveze on. Pokud on chce, aby ve skole prospivaly, ma cas se s nimi ucit, jeho ex ne nebo nema znalosti, trpelivost - tak zase, kde je problem.
Kamarad ma deti ve stridavce a cely tyden pak s nimi honi skolu, protoze jeho exmanzelce je skolni prospech uplne ukradeny, jemu ne. Ale je to jeho svobodna volba.
A navic dobry vztah s detmi je take dobra investice do vlastni i jejich budoucnosti
.
Asi tak, můj ex synovi v páté třídě oznámil, že jeho znalosti českého jazyka jsou u konce
.
Jako můžu v tom syna nechat plácat, ať si to mě a mně, ji/jí nebo druhy zájmen trénuje s kým chce, že já mám volno, tak vypínám telefon…Ale pak bych se na sebe fakt nemohla podívat do zrcadla.
Takže co týden něco synovi vysvětluju, když jsem zrovna v práci, tak po telefonu, no, tuhle sem mu opravovala úkol přes wtsp (vééééliká legrace
vyfoť mi to, ve třetí a páté řádce máš chybu, atd), když jsem v dosahu, tak prostě přijde ke mě.
@Anonymní píše:
Tak jo holky, dík, asi to má prostě každý jinak nopříště už asi ani nechci vědět názor ostatních
![]()
Tak ono to není sranda úplně. Zvlášť, když jsou ty děti 2, to fakt na koníčky moc času není.
Ale zase je může brát s sebou na výlety a mezi svoje kamarády (hory, k ohni apod), to mně třeba koníčky celkem nahradilo. V tomto věku jsem okolo dětí taky dost lítala a plným úvazkem na nic jiného čas teda nebyl v normálním režimu. A nejhorší je, když onemocní, to pak nemůžeš vůbec nikam (skoro), jako po rozvodu by si to měli nějak rozdělit, určitě, ale když on to dělá rád, tak je jasný, že to bude dělat častěji ten. Je to jejich dohoda. Já své 10 leté (4. třída) taky vycházím vstříc, dokonce i její kamarádky zavezu třeba od nás domů, zavezu zapomenuté věci atd.
Máš asi ještě dítě malé, ne? Podle mne vnímáš větší děti zkresleně, fakt rodiče ještě dost potřebují.
@veria píše:
Všichni jsme otroky svých dětí. Tak to prostě je, se s tím smiř
A můžeme jen doufat, že nám to ve stáří aspoň trochu vrátí ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Asi tak, můj ex synovi v páté třídě oznámil, že jeho znalosti českého jazyka jsou u konce.
Jako můžu v tom syna nechat plácat, ať si to mě a mně, ji/jí nebo druhy zájmen trénuje s kým chce, že já mám volno, tak vypínám telefon…Ale pak bych se na sebe fakt nemohla podívat do zrcadla.
Takže co týden něco synovi vysvětluju, když jsem zrovna v práci, tak po telefonu, no, tuhle sem mu opravovala úkol přes wtsp (vééééliká legrace![]()
vyfoť mi to, ve třetí a páté řádce máš chybu, atd), když jsem v dosahu, tak prostě přijde ke mě.
Aspoň došel až do pate třídy
manžel není Čech a zrovna v češtině už neporadi ani druhakovi. Mohl tak kontrolovat v první třídě, jak pěkně píše písmenka. Tak doufám, ze bude co platný pak na druhem stupni, až dojde na fyziku apod a budu v tom zas plavat já
ex je zas dysgrafik a dyslektik, takže ani tam nemůžu očekávat žádnou velkou pomoc, protože ty chyby nevidi. Stejně tak angličtina je plně na mě, protože nikdo jiný neumí anglicky skoro ani pozdravit. Já se jenom děsím toho, až děti dojdou někam, kde já budu plavat ![]()
@AnastazieB píše:
Mně to taky připadá jako normální péče o děti, navíc pokud má 5 dní volno a jeho ex je v práci, tak je to pochopitelné.
Nicméně rušit ze spánku po noční bych se nenechala, kvůli tomu, že dítě chce někam odvézt. To ne. Je potřeba si držet své hranice a nedělat ze sebe otroka.Ale každý to má jinak, někoho ta péče a věnování se dětem hodně baví, někdo zas potřebuje více času pro sebe. Pokud to máte každý jinak, tak asi nebudete kompatibilní.
A jen tak bokem - děti jsou školou povinné. Otec přijde po noční, a po dvou hodinách ho vzbudí telefon, že dítě chce jít do kina? Vždyť snad jde do školy, ne? Anebo spíš už v té škole je. Podivné.
@Raymi píše:
A můžeme jen doufat, že nám to ve stáří aspoň trochu vrátí
Jakože zaplatěj kvalitní euthanázii a pohřeb? ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
Jakože zaplatěj kvalitní euthanázii a pohřeb?
Tak nějak ![]()
@Anonymní píše:
@stinga
Negramot??jasně, dětem se věnovat je v pořádku, ale snad má každý právo i dělat něco jiného..život není snad jen o dětech
ale chápu, že někdo nic jiného nemá…
Tvuj zivot neni jen o detech, jeho zjevne ano a je s tim ok, jinak by se asi nenechal takhle vytezovat. Tudiz problem je mezi vami dvema, jak to vyresite nevim, ale pocitej s tim, ze pro nej nikdy nebudes na prvnim miste a deti na druhem.
@Anonymní píše:
@topazio
Ano mám, a diky skvělé domluvě s ex, mám čas i na koníčky, lásku a kariéru
No a jeho ex má totéž - očividně skvělou domluvu s ex, díky které má čas i na koníčky, lásku a kariéru? Nejsi ty jeho ex? ![]()
@inkakřivák píše:
A jen tak bokem - děti jsou školou povinné. Otec přijde po noční, a po dvou hodinách ho vzbudí telefon, že dítě chce jít do kina? Vždyť snad jde do školy, ne? Anebo spíš už v té škole je. Podivné.