Otrok detí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2727
30.3.23 13:10
@Janli píše:
Viď? Máme vesnici, kde je fakt všechno, včetně jazzovýho klubu, ale děti do školy vozím, protože je nenechám chodit dva kiláky po silnici bez chodníků, nejsem ko.kot. Ale klid, ona si jen potřebovala rejpnout a poklepat se po zádech. Jen je to poněkud trapný, no…. :mrgreen:
Že jsem tak zvědavá.
Kde je ta vesnička zaslíbená? Můžeš naznačit?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.3.23 13:11

Vždyť je rozdíl jít po silnici bez chodníků do školy, do sousední vesnice. Vždyť teď mnoho řidičů jezdí bezohledně. Nedivím se, že rodiče vozí děti do školy nebo jedou autobusem nebo vlakem.

Ve městech jsou chodníky a dítě do školy dojde bez problémů. I na velké vzdálenosti.

A stav silnic mezi vesnicemi je kolikrát kapitola sama o sobě.

Děti opravdu nejsou neschopné a ví jak se chovat. Opravdu mnohdy se ani nedá jít pěšky do sousední vesnice do školy. Stav komunikace to neumožňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
30.3.23 13:19
@hopsalka píše:
Nevidím rozdíl mezi chodníkem v 90. roce a chodníkem v roce 2023. Každé dítě v 1. třídě ví, že se má lozit po chodníku a přecházet po přechodu, a že když přechází silnici, tak se rozhlídne. To se za ty roky snad nezměnilo.A do hudebky jsem chodila po chodníku, to by zvládlo dítě i v roce 2023. Na chodníku nezáleží na tom jestli na silnici projede 150 aut za hodinu nebo 320. Furt jdeš po chodníku, po kterém auta nejezdí. Nechápu to démonizování dnešní doby. Možná tomu rozumím v Praze, ale ve městech naší velkosti (25 - 40.000 obyv.) vidím běžně prvňáky na zastávkách bez rodičů. A taky tam musí nějak dojít.

Přijeď do Svitav chytrolínko. Hlavní silnice protíná město. Před 7 hod to začíná. Řetěz aut a kamiónů. Pár přechodů, jen jeden světelný.
Auta jedou konstantní rychlostí, na přechodu ochotně zastaví pouze pokud vedeš kolo, to se bojí poškrábání.
Ve městě velká křižovatka, teda teď už kruhac, auta a kamióny, i se dřevem, od Brna, Hradce, Poličky…
Obchvat se stále odkládal, bude snad za 2 roky.
Chodím rychle, ale kolikrát mám sama co dělat, aby mě nepřežvejkly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
30.3.23 13:21
@Anonymní píše:
@stinga
Negramot?? :nevim: jasně, dětem se věnovat je v pořádku, ale snad má každý právo i dělat něco jiného..život není snad jen o dětech :zed: ale chápu, že někdo nic jiného nemá…

Hele, vubec se to po tobe neda cist..neni tomu rozumet

• Citovat
  • Upravit
31865
30.3.23 13:27
@Mar__tanka1983 píše:
Ono i po tý Praze..Kdyby to bylo třeba na víc přestupů, nevím, jestli bych nějakého druhá-třeťáka pustila samotného :nevim:
Syn jezdí sám po městě cca od 3.-4. třídy, ale vesměs všude dojede jednou tramvají (co nám stojí u baráku). Příští rok možná bude docházet na florbal do jiné části města, která není tak dobře přístupná, tam to bude na tři přestupy a už teď sem z toho na šišku :roll:
Mít tréninky tak, že už budu z práce doma, klidně ho budu vozit ;)

Tak nejak, syna tretaka treba rozhodne vozim na plavani - musime autobusem, vyresit zastavku na znameni a prestoupit na tramvaj - cestu tam by teoreticky v krizi zvladnul, protoze zastavky jsou na dobre strane, tudiz nemusi prechazet rusnou silnici (2 proudy v kazdem smeru, tj ctyrproudovka). Cestou zpet musi dvakrat pres tu ctyrproudovku a to bych se teda bala a je otazka, zda pristi rok ve 4.tr. ho necham samotneho :think:. Dcera si obehava vse samostatne vcetne MHD od 5.tridy, prijde mi to vzhledem k jeji „vyspelosti“ tak akorat, na zacatku 5.tridy ji bylo cerstvych 10r, syn je taky skoro nejmladsi ve tride.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9459
30.3.23 13:57
@Mamhlucnehosouseda píše:
Já jsem nevyrustala v Praze. Ale v malým městě, kde byly 2 základní školy a základní umělecká škola a jiný kroužky. Takže nebylo potřeba mě nikam vozit. Rodiče nebyli hloupí a nebydleli v díře, kde nic neni.

Tak někteří bydlej v díře, ale zase si nestěžujou na hlučný sousedy… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.3.23 13:58
@Sylvania 333 píše: Že jsem tak zvědavá.
Kde je ta vesnička zaslíbená? Můžeš naznačit?

Hradec

• Citovat
  • Upravit
2727
30.3.23 14:19
@Janli píše:
Hradec
@Janli píše:
Hradec
@Janli píše:
Hradec
@Janli píše:
Hradec

Dík.
Co Žabka, prý se tam teď dá koupat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
30.3.23 14:20
@Janli píše:
Hradec

Vy jste si teď vlastně taky užili s tím obchvatem. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
30.3.23 14:27
@Sylvania 333 píše:
Přijeď do Svitav chytrolínko. Hlavní silnice protíná město. Před 7 hod to začíná. Řetěz aut a kamiónů. Pár přechodů, jen jeden světelný.
Auta jedou konstantní rychlostí, na přechodu ochotně zastaví pouze pokud vedeš kolo, to se bojí poškrábání.
Ve městě velká křižovatka, teda teď už kruhac, auta a kamióny, i se dřevem, od Brna, Hradce, Poličky…
Obchvat se stále odkládal, bude snad za 2 roky.
Chodím rychle, ale kolikrát mám sama co dělat, aby mě nepřežvejkly.

sama jsi chytrolínka, přečti si mé předchozí příspěvky a pak sama někde můžeš chytračit. Když ráda používáš takové výrazivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109066
30.3.23 14:29
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata :mavam: mám takovou otázečku, jestli jsem divná já nebo potencionální partner :zed: :mrgreen: chlap kolem 50tky,,2 děti, základka první stupeň, expartnerka, celý den v práci, podle jeho slov to s nima neumí, bydlí zvlášť, ale kousek od sebe…má plácnu 5 dnů v týdnů volno a všechno podřizuje im…kolem oběda vyzvedne, buď je rozveze na kroužky, nebo im dělá program, nebo se s nima učí, večer jde k nim, kde čekají na mámu, jako šichta mu končí mezi 7 a 8 večer..k tomu je všechny všude vozi, stačí, když kluk pustí slzu, že chce být s ním a ex žhaví telefón, aby si pro něj přišel…přijde mi to fakt moc jako, on chce být prej super táta, ale jako podle mně ublizuje i těm dětem…oni vůbec nerespektujou jeho koníčky, potřeby, nic…on přijde po noční a vůbec mu nevadi, ze ho po 2 hodinách vzbudí jenom proto, že deti si smysleli, že s ním chtějí do kina a máma to má na háku…když to tak čtu, tak možná asi beru nohy na ramena :mrgreen: :mrgreen: jako znáte někoho, kdo se takhle obětuje dětem a může být šťastný? Vždyť on má výčitky svědomí z toho, že by im něco odmítl :nevim: omlouvám se za anonym, ale podle nicku by mě poznali asi :zed:

Určitě ber, to není chlap do vztahu.
Ať si jede svůj styl a nikoho dalšího tím nezatěžuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.3.23 14:30
@Sylvania 333 píše:
Vy jste si teď vlastně taky užili s tím obchvatem. :hug:

Jo, žabka už je celkem čistá.
No, počkej na květen, to bude opět objížďka, ale pro velký úspěch půjde přes Hradec komplet doprava, přes Vendolí už nic. To si užijem, zvlášť u školy. A pak budou tři měsíce dělat novou silnici, co kamiony zničily…… Ale co bysme kvůli obchvatu Svitav nevydrželi….. :mrgreen:. Chvíli jsem ve Svitavách bydlela v bytovce přímo vedle Gruntu, okna k silnici. To bylo peklo….. Už aby ten obchvat byl, nakonec se uleví i nám, nebudou tam jezdit kamiony, co se nevešly pod most na státní.

• Citovat
  • Upravit
109066
30.3.23 14:34
@Anonymní píše:
@stinga
Negramot?? :nevim: jasně, dětem se věnovat je v pořádku, ale snad má každý právo i dělat něco jiného..život není snad jen o dětech :zed: ale chápu, že někdo nic jiného nemá…

Není to chlap do vztahu, nemá na to prostor…maximálně, jestli za to stojí kamarád z výhodami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109066
30.3.23 14:37
@Anonymní píše:
@Hibou
Mně je to šumák, ať to má jak mu to vyhovuje, jen mně zajímalo, jestli je možné takhle spokojeně žít..

Není..protože ty viditelne máš o vztahu jinou představu než být v pořadníku někde za dětma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109066
30.3.23 14:41
@Anonymní píše:
@topazio
Ano mám, a diky skvělé domluvě s ex, mám čas i na koníčky, lásku a kariéru :nevim:
Jak si se do vztahu s takovým chlápkem vůbec dostala ?
On má čas na seznamování ?
@Cuddy píše:
A nemyslíš, že je s nimi rád? Plus to špatné svědomí vůči nim asi také bude hrát nějakou roli.
To především
@Alušáček píše:
Ne nebudeš takhle spokojeně žít. Ty děti nejsou tvoje, nemáš k nim vztah, okrádají te o čas s tvým přítelem. Měla by jsi mít bezdětného partnera.

Sama má dítě, stačil by nějaký normálnější, s lépe nastavenou péčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria