Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý večer, potřebovala bych se poradit a trochu vypovídat. Mám potíže v posteli s manželem. Nevím, jak to přesně popsat, ale když spolu s manželem spíme, tak většinou se mě on snaží nejdřív uspokojit prsty. A mě je to strašně nepříjemné a bolí mě to. Je něžný, netlačí, zkouší to různými druhy doteků, ale já to prostě nesnesu. Jinak samotný styk už je ok, celkem příjemný.Manžel je můj první dlouhodobý přítel, předtím jsem sice nebyla panna, ale to byly nějaké rychlovky v mládí, kdy jsme se neznali.
On by mě strašně moc chtěl uspokojit, ale mám z toho asi nějaký blok. Je mi to i trochu trapný mu to říkat, bere si to trochu osobně, že ho nechci.
Sama se udělám úplně v klidu, s tím nemám problém. Celkově je můj sexuální život takový trochu nudný, ale moc mi to nevadí, jiného chlapa nechci a neláká mě to. Co s tím? Nevím ani, jak mu to vysvětlit, že mě to fakt bolí a je nepříjemné. Vždycky se nějak vysmeknu a přejdu radši ke styku. Když jsem trochu nacnacila, že se mi prstění nelíbí, tak měl pocit, že ho nechci a že je špatný milenec. Miluji ho a nikdy bych ho neopustila.
Jediné mluvit a mluvit. Proč se I tom Studis mluvit, to je základ. Nemá dlouhé nehty? Ne každý tohle umí.
Takže tobě je to nepříjemné, bolí tě to, ale držíš hu.bu, aby ses svého muže nedotkla a neranila ho jo? Tak to je dobrý teda
![]()
Mu prostě řekni, že je ti to odjakživa nepříjemné, ale že jsi nevěděla jak mu to říct. Jestli není vůl tak to pochopí.
Prostě mu to řekni tak jak si to napsala tady. Komunikace je základ.
Možná i nějakou oklikou, když to nejde přímo. Třeba koupit nějakou pomůcku.
Ne, nemusí fungovat, ale může to být základ ke komunikaci. ![]()
A proč tě prstí? Na to se snad dá použít penis místo prstů…
Jestli používá ruce na klitoris, tak okej…
Ale jestli máš vaginální orgasmus, tak prsty jsou k ničemu a stačí přejít rovnou k věci ![]()
Nechápu ![]()
A jak se k tomu staví tvůj muž? Ví to?
Příspěvek upraven 29.03.23 v 01:04
No abych pravdu řekla, tak vaginální orgasmus nemám, ale soulož je fajn…je pravda, že jsem mu to nikdy napřímo neřekla…ale soulož je ok…jenom když se mě „tam dole dotýká“…asi bych mu to měla říct..
A kde je problém? Buď s ním chces být nebo ne? To si musíš vyjasnit sama…
Tys tomu dala. Sice bys mu v tom moment ublížila, že mu to nejde, ale co mu ublíži mnohem víc, že dělal něco tak dlouho a tys nic neřekla
. Hlavně mu to co nejdřív řekni a neodkladej to
.
Nechci se obhajovat…ale už jsem mu to říkala, že když na mě tam dole sahá, že to není ok…ale jako by to neslyšel a pořád to zkouší…a mně to vadí…a on to pořád nechápe, je to takový rituál… já nechci, on to dělá, tak to ukončím a on se jde udělat na mě (děti nechce tak na bricho) ![]()
Proboha, kdyz deti nechce, tak pouzivejte antikoncepci. Tak jak to dela on, na bricho, prijdes nekdy do jineho stavu. Jak vubec muze mit ze styku poteseni, kdyz to musi v tom nejlepsim vytahnout. Kapka staci a jsi v tom. Zda se, ze neni moc zkuseny.
Jako napad co se tyce tebe, co kdybys navrhla aby to nedelal prsty ale dlani? Nebo na kazde strane postevacku, aby se ho nedotykal primo. Nebo mu rekni at ti da ruku na tvou, ze bys chtela zkusit neco noveho. Tak at se zadari, moc dlouho jsi cekala nez ses rozhodla udelat razne zmenu.
@Anonymní píše:
Nechci se obhajovat…ale už jsem mu to říkala, že když na mě tam dole sahá, že to není ok…ale jako by to neslyšel a pořád to zkouší…a mně to vadí…a on to pořád nechápe, je to takový rituál… já nechci, on to dělá, tak to ukončím a on se jde udělat na mě (děti nechce tak na bricho)
Tak pokud jako dospělá říkáš „tam dole“, tak už se nedivím, že nic z náznaků nepochopil.
Z tvého psaní mám pocit, že u toho i tak jakoby kňouráš (když mu to říkáš), že to snad ani nemůže brát vážně ![]()
Já to mám dost podobně jako zakladatelka. Když na mě dole manžel sahá rukou, dře to, bolí to, je to nepříjemné. Když na sebe sahám sama, je to příjemné a hezké. Taky jsem naznačovala, taky nepochopil. Jak přes kopírák. Snažím se tomu nenápadně vyhýbat, stejně jako zakladatelka. Ostatní společné intimnosti nepříjemné nejsou. A víte proč mu to na férovku nikdy neřeknu? Protože ze vztahu přede mnou měl v sexu sebevědomí na nule. Já mu ho ze začátku zkoušela zvedat milosrdnou lží a z toho se už nedá ven. Začarovanej kruh. Vím o tom, že si za to můžu sama, ale teď tohle téma nastolit, tak je po našem jinak skvělém vztahu a možná i manželství. To by tak ublížilo, že by na to nešlo zapomenout. ![]()
Dobrý večer, potřebovala bych se poradit a trochu vypovídat. Mám potíže v posteli s manželem. Nevím, jak to přesně popsat, ale když spolu s manželem spíme, tak většinou se mě on snaží nejdřív uspokojit prsty. A mě je to strašně nepříjemné a bolí mě to. Je něžný, netlačí, zkouší to různými druhy doteků, ale já to prostě nesnesu. Jinak samotný styk už je ok, celkem příjemný.
Manžel je můj první dlouhodobý přítel, předtím jsem sice nebyla panna, ale to byly nějaké rychlovky v mládí, kdy jsme se neznali.
On by mě strašně moc chtěl uspokojit, ale mám z toho asi nějaký blok. Je mi to i trochu trapný mu to říkat, bere si to trochu osobně, že ho nechci.
Sama se udělám úplně v klidu, s tím nemám problém. Celkově je můj sexuální život takový trochu nudný, ale moc mi to nevadí, jiného chlapa nechci a neláká mě to. Co s tím? Nevím ani, jak mu to vysvětlit, že mě to fakt bolí a je nepříjemné. Vždycky se nějak vysmeknu a přejdu radši ke styku. Když jsem trochu nacnacila, že se mi prstění nelíbí, tak měl pocit, že ho nechci a že je špatný milenec. Miluji ho a nikdy bych ho neopustila.