Láska v manželství či dlouhodobém vztahu

7355
28.3.23 20:40

Láska v manželství či dlouhodobém vztahu

Dobrý večer všem,

zajímám se o následující téma, které se řeší stále a pořád. Jak rychle vzniká zamilování ve vztahu, kdy si řeknete nebo je jasné, že spolu chodíte? Je možné, že vznikne později nebo to je jiný level lásky? Hodnoceno spíše zpětně, dlouhodobě, v ustáleném svazku a společném soužití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
340
28.3.23 21:23

Mě se stalo, ze zamilovaní přišlo později (třeba po 3 měsících?) bylo to tím, ze dotyčný nebyl vzhledem muj typ. Kdyz se mi někdo fakt líbil, já byla zalaskovana hodně rychle :) Získal si mě povahou, chováním, inteligenci atd.
Jeden z nejsilnějších vztahu v mem životě. Bohužel, to skončilo.

S dalším dlouhodobým partnerem jsem věděla, ze je to vážný vztah cca během 14 dnů, dával mi to najevo, neměla jsem pochyby.

U vztahu, kdy jsem nevěděla na čem jsem, to dotyčný nikdy vážně nemyslel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
28.3.23 21:32

Děkuju za Tvou odpověď. Zjistila jsem najednou, že je to aktuální téma. Zpětně se po společných letech dozvídám, že jsem v podstatě žila v iluzi a svého manžela vůbec neznám… Takže když mi sdělí některé informace, najednou dává smysl to, co bylo dávno, dřív, v začátcích. Kvůli čemu jsem se trápila a doufala a najednou BLIK a vše dává smysl. Proč něco nebylo, nešlo nebo se čekalo na cosi. No prostě jsem nebyla velká láska, ovšem já sama žila vědomím, že jsme si byli souzeni… Procitnutí přichází po 17 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
28.3.23 21:37

.

Příspěvek upraven 28.03.23 v 21:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
28.3.23 21:41
@dedrichov píše:
Děkuju za Tvou odpověď. Zjistila jsem najednou, že je to aktuální téma. Zpětně se po společných letech dozvídám, že jsem v podstatě žila v iluzi a svého manžela vůbec neznám… Takže když mi sdělí některé informace, najednou dává smysl to, co bylo dávno, dřív, v začátcích. Kvůli čemu jsem se trápila a doufala a najednou BLIK a vše dává smysl. Proč něco nebylo, nešlo nebo se čekalo na cosi. No prostě jsem nebyla velká láska, ovšem já sama žila vědomím, že jsme si byli souzeni… Procitnutí přichází po 17 letech.

Tak občas sa mi zdá, že ak by ti muži začali hovoriť, čo ich na žene upútalo a prečo sú s ňou, ich výpovede by sa dosť líšili od toho, ako si ich začiatky vysvetľuje ich žena..
Veľmi ťa to trápi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
28.3.23 21:55
@dedrichov píše:

Předpokládám, že manžel někoho má?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
28.3.23 21:58

Tak to máš pravdu, je to tak.
Trápí… vlastně už ani ne. Jen mi vždy nějaká událost připomene tehdejší pocity, úplně přesně a detailně si pamatuji, jak jsem různé situace prožívala, jak jsem se trápila a tesknila, pořád vymýšlela, proč teď ne to a to. No a najednou… se zpětně dozvídám co a jak vlastně ve skutečnosti bylo, takže vlastně úleva, že mé pocity byly vlastně pravdivé. Proto mám pořád pocit, jako když jdu stále doleva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
28.3.23 21:59
@dedrichov píše:
Tak to máš pravdu, je to tak.
Trápí… vlastně už ani ne. Jen mi vždy nějaká událost připomene tehdejší pocity, úplně přesně a detailně si pamatuji, jak jsem různé situace prožívala, jak jsem se trápila a tesknila, pořád vymýšlela, proč teď ne to a to. No a najednou… se zpětně dozvídám co a jak vlastně ve skutečnosti bylo, takže vlastně úleva, že mé pocity byly vlastně pravdivé. Proto mám pořád pocit, jako když jdu stále doleva…

A jak to podle něj tehdy bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
28.3.23 22:00
@bigl píše:
Předpokládám, že manžel někoho má?…

Ne. Tedy alespoň o ničem nevím, nemám důvod mít pochybnosti. Na druhou stranu jsem zjistila, jak skvěle dokáže neříct různé věci a já o nich ted vůbec nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
28.3.23 22:01
@dedrichov píše:
Ne. Tedy alespoň o ničem nevím, nemám důvod mít pochybnosti. Na druhou stranu jsem zjistila, jak skvěle dokáže neříct různé věci a já o nich ted vůbec nevím.

A co se teda stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
28.3.23 22:03
@bigl píše:
A jak to podle něj tehdy bylo?

Já to brala jako zalíbení, chození, lásku, vztah hned od začátku a on se vždy choval, že to má stejně. Jen mi teď na mé konstatování určitých tehdejších stavů řekne, např. že lásku cítil až později, že ale neumí říct kdy přesně 8o ani rámcově, nemyslím týdny, ale klidně mi odkýval i dlouhé měsíce, jen tak zkusmo jsem nadhodila ROK
Vychází mi z různých diskuzí a hádek z poslední doby, že jsem byla pěkně náhradnicí či převoznicí, na kterou si zvykl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
28.3.23 22:12
@dedrichov píše:
Já to brala jako zalíbení, chození, lásku, vztah hned od začátku a on se vždy choval, že to má stejně. Jen mi teď na mé konstatování určitých tehdejších stavů řekne, např. že lásku cítil až později, že ale neumí říct kdy přesně 8o ani rámcově, nemyslím týdny, ale klidně mi odkýval i dlouhé měsíce, jen tak zkusmo jsem nadhodila ROK
Vychází mi z různých diskuzí a hádek z poslední doby, že jsem byla pěkně náhradnicí či převoznicí, na kterou si zvykl.

Kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
28.3.23 22:13
@dedrichov píše:
Vychází mi z různých diskuzí a hádek z poslední doby, že jsem byla pěkně náhradnicí či převoznicí, na kterou si zvykl.

V živote som si musela veľa veci akoby odpracovat. Stalo sa mi, že som nebola úplne prvá, nadšená voľba v práci, ani medziludsky. Ale bola som tam taká, aká som a stali sa z toho časom pekne a pevné pracovné aj priateľské vzťahy. Hrialo má z toho pri srdci, že to bolo preto, aká som, ako sa prejavujem, kým som ;) :srdce:

Edit: panecku, použila som nespravnu emotikonu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
28.3.23 22:15
@bigl píše:
Kolik ti je?

44 co radíš? Když zjistíš, že život je poněkud jiný, než to vypadalo, a to rovnou od začátku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
28.3.23 22:36
@dedrichov píše:
@bigl píše:
Kolik ti je?44 co radíš? Když zjistíš, že život je poněkud jiný, než to vypadalo, a to rovnou od začátku?

No tak záleží, jaký ten život teď je a jak moc ti to vyhovuje nebo nevyhovuje. Co bylo, to nezměníš. Je to asi těžké, bude to bolet ještě dlouho, ale tam ti nezbyde než se s tím smířit. Musíš řešit, co je teď a co bude. To jediné máš ve svých rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí