Manžel mě přestal milovat po 10 letech

31
29.3.23 07:34

Manžel mě přestal milovat po 10 letech

Máme krizi po 10 letech.
Dvě děti 6 a 2 roky. Jsem na rodičovské, takže jsem i celkem v háji, co bude, když skončím sama. Manžel hodně dlouho v sobě dusil své pocity, až bouchnul. V podstatě jde o stereotyp, s dětmi se odsunul na druhou kolej, měl pocit, že mu dávám málo lásky. Já byla hlavně po druhém dítěti hodně unavená, bez nálady. Moc jsme nikam nejezdili, covid tomu asi taky něco přispěl, že jsme nikam nemohli. Ztratily se nám společní koníčky, nemáme si co říct. U mě i přesto byla láska silná, ale on mě už nemiluje a teď neví, jak dál. Žít jen vedle sebe kvůli dětem bez lásky a já trpět, že se ho nemůžu ani dotknout? Jiná v tom prý není. Když teď už máme možnost spolu více věcí podnikat, tak už tomu nevěří, už se nechce snažit, vypadá to, že je na vše už pozdě. Je vůbec možné se znovu zamilovat? :,( Mál někdo podobný příběh a dokázali jste to zachránit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3716
29.3.23 07:42

Zkušenost nemám, ale otázku. To se manžel nesnažil vztah vylepšit, když byl nespokojenej a raději to rovnou vzdal a zabalil? Nebo bylo zjevné, že chce něco změnit, ale ty sis toho dlouhodobě nevšímala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.23 07:45

@Kiiira nastatovali jsme vztah po 7 letech a bez děti. Chtělo to snahu obou stran. Pak přišla zadost o ruku a děti. Jsme spolu 16 let a cítím, ze to zas uvada, ale co si budem. Mimino a nulový čas pro sebe moc nepomáhá. Už přes týden řeším u děti horečky a v noci moc nespim. Jsem unavená a mám toho plný kecky. Když to není tohle, je to něco jiného a hlavně zima a nemoci, kdy jsme zavření doma bez zazitku tomu vůbec nepomáhá. Zlepšení trvalo tak půl roku a do hezkého vztahu přes rok. Dostat se do zamilovanosti cca 2 roky

• Citovat
  • Upravit
31
29.3.23 07:47

Nějaké náznaky tam byly, ale nebrala jsem to až tak vážně, až teď vybuchnul. Poté jsme si až pořádně promluvili a najednou je nějak pozdě. Úplně je zablokovaný a já se snažím ze všech sil se změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
29.3.23 07:47
@Kiiira píše:
Máme krizi po 10 letech.
Dvě děti 6 a 2 roky. Jsem na rodičovské, takže jsem i celkem v háji, co bude, když skončím sama. Manžel hodně dlouho v sobě dusil své pocity, až bouchnul. V podstatě jde o stereotyp, s dětmi se odsunul na druhou kolej, měl pocit, že mu dávám málo lásky. Já byla hlavně po druhém dítěti hodně unavená, bez nálady. Moc jsme nikam nejezdili, covid tomu asi taky něco přispěl, že jsme nikam nemohli. Ztratily se nám společní koníčky, nemáme si co říct. U mě i přesto byla láska silná, ale on mě už nemiluje a teď neví, jak dál. Žít jen vedle sebe kvůli dětem bez lásky a já trpět, že se ho nemůžu ani dotknout? Jiná v tom prý není. Když teď už máme možnost spolu více věcí podnikat, tak už tomu nevěří, už se nechce snažit, vypadá to, že je na vše už pozdě. Je vůbec možné se znovu zamilovat? :,( Mál někdo podobný příběh a dokázali jste to zachránit?

Nechci byt skareda, ale nema jinou?. Z me zkusenosti chlapi velkohube proslovy o konci zamilovanosti pronaseji az ve chvili, kdy se zacinaji zamilovavat jinde. Neradi jsou plonkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
29.3.23 07:49

@lilith1 Má novou práci, cítím, že se něco změnilo, údajně v tom prý jiná není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.3.23 07:50

Jestli v tom není jiná, tak si myslím, že šance je. Ale musíte chtít oba a hlavně je otázka, jestli opravdu není zakoukaný jinde, čemuž moc nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
29.3.23 07:51
@Kiiira píše:
@lilith1 Má novou práci, cítím, že se něco změnilo, údajně v tom prý jiná není

Bodejt by to priznal..zatlouka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8830
29.3.23 07:52

Takhle to na mě působí, že je tam nějaká jiná. Resp kdyby chtěl, můžete oba na vztahu zapracovat a ne se hned rozchazet. Ale pokud nechce, nevěří tomu, nevím nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
29.3.23 07:56

Ahoj, tohle je na poradnu. Děti dají zabrat každému vztahu. Ta únava a nezájem o druhého partnera je něco, co častokrát ty vztahy rozloží.

Za mě bych to být tebou ještě nevzdával a dal tomu čas. Toto období je pro každý vztah náročné. Chce to o tom mluvit, ale i něco pro zlepšení vztahu dělat. Nechtěj, aby tě začal znovu hned milovat, protože tohle není jednoduchý proces.

On necítí lásku, protože ty jsi zapomněla, že máš být i partnerka a on by zase měl pochopit, že takto málé děti vezmou velkou porci energie.

Zajdětě do poradny a ty jsi kup knihu 5 jazyků lásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.23 07:57

Ahoj, jiná v tom být nemusí, ale jestli on nechce, tak už není žádná šance. Blbě se to poslouchá, ale něco podobného jsem zažil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
29.3.23 08:00
@Kiiira píše:
Nějaké náznaky tam byly, ale nebrala jsem to až tak vážně, až teď vybuchnul. Poté jsme si až pořádně promluvili a najednou je nějak pozdě. Úplně je zablokovaný a já se snažím ze všech sil se změnit.

Už je to asi jedno, ale je třeba mu ukázat tajemství střídavé péče. Taky si potřebuješ odpočinout. Majetek máte jak? Při realizaci svého zabezpečení můžeš smutní. To ničemu nevadí. Tipuju nějaký objev.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
29.3.23 08:02
@Kiiira píše:
@lilith1 Má novou práci, cítím, že se něco změnilo, údajně v tom prý jiná není

Možná i nové kamarády, kteří mu otevřeli obzory.

• Citovat
  • Upravit
1337
29.3.23 08:07

Nebyla jsem sice vdaná, ale něco podobného jsem dvakrát zažila. Neponižovala jsem se a rozešla se. Nemohla bych být s člověkem, který mě nechce.
Máte děti, proto bych se manžela zeptala, jestli spolu ještě vydržíte nebo ať ti řekne, jak si představuje péči o děti po rozvodu. Ať si nemyslí, že se nebude starat o ně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.3.23 08:08
@Kiiira píše:

To na to jdeš ale přesně opačně. Žádné fňukání, dolejzání a psí kusy. Naopak, hoď se do gala, kadeřník, nový hadřík, makeup a zlato, dneska hlídáš ty, já jdu večer ven. Buď zavětří nebo ne, ale ty nemáš co ztratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí