Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledzdruhestrany píše:
Tak chlap si udělá děti a je nutný nad nima mít dohled, aby se to jeho kvalitní semeno dobře dovyvinulo. A prostě kvalitní semeno je důležitější než jakákoliv ženská, pokud shodou náhod nejde o matku.
To je v naprostém pořádku, proč tedy někoho do toho zatahují?
Když jsem v životní fázi, kdy nemám na nic jiného prostor, tak do ničeho nelezu.
Pochybuju, že byl zakladatelkou uhnan.
@Russet píše:
Najdi si bezdětného.
Proč bezdětného, když sama dítě má?
@Janli píše:
Když má ženská děti ve své péči a otec je má o víkendu jednou za čtrnáct dní, tak se vůbec nikdo nepozastavuje nad tím, že ta matka takhle funguje normálně. Nikdo neřeší, že nemá čas na svoje koníčky, že je mimo práce s dětma nonstop, že je vozí ze školy. Ale když to dělá chlap a dobrovolně, tak je to divný…. Vo. le….tady je něco blbě….
No dobře…ale tak, když nemá na nic čas nehledá si asi chlapa
@Mamhlucnehosouseda píše:
Vyzvedávat děti ze školy a rozvážet do krouzku normalni fakt neni. Dite to zvládne samo. Obcanska vybavenost se zrizuje podle urcitych kriterii, kde hraje roli vzdalenost a konkretne základní školy jsou umistovane tak, aby byly v docházkové vzdálenosti.Leda že žiješ v nějakém prisernem satelitu, kde nic neni, jen levny parcely, daleko od civilizace. Ale pak to je tvoje blbost
Já osobně jsem do škol a do krouzku chodila sama. Nikdo mi nemusel stát za zadkem a nekam vozit. Aspoň jsem měla čas sama pro sebe.
A kolik ti je?
To co fungovalo u dnešních třicátníku už je dávno jinak
@Venetia píše:
No dobře…ale tak, když nemá na nic čas nehledá si asi chlapa
Já ti nevím, ale většina samoživitelek někoho má. Jen to u nich berou všichni jako normální, zatímco u chlapa je z toho děsný haló…..
@Janli píše:
Já ti nevím, ale většina samoživitelek někoho má. Jen to u nich berou všichni jako normální, zatímco u chlapa je z toho děsný haló…..
Většina samoživitelek má ty děti pořád, takže pokud do toho nějaký chlap jde, musí s tím počítat, že tam ty děti budou.
Vyzvedávat děti ze školy a rozvážet do krouzku normalni fakt neni. Dite to zvládne samo. Obcanska vybavenost se zrizuje podle urcitych kriterii, kde hraje roli vzdalenost a konkretne základní školy jsou umistovane tak, aby byly v docházkové vzdálenosti.Leda že žiješ v nějakém prisernem satelitu, kde nic neni, jen levny parcely, daleko od civilizace. Ale pak to je tvoje blbost
Já osobně jsem do škol a do krouzku chodila sama. Nikdo mi nemusel stát za zadkem a nekam vozit. Aspoň jsem měla čas sama pro sebe.
Kecy v kleci. Podívej se na malé vesnice. Ty školy nemají. A není to žádný příšerný satelit. Jen jednoduše malá vesnice, odkud jezdí děcka do spádové obce. Buď hromadnou, anebo je vozí rodiče. A kroužky těžko nějaké najdou. Myslíš, že se všichni mají sebrat a přestěhovat se?
@Venetia Pokud jsem si všimla, zakladatelka psala,, potenciální partner ". Čili zatím je to v rovině plánování. No tak když ji nevyhovuje, může to přestat plánovat a hledat dál.
@Venetia píše:
Většina samoživitelek má ty děti pořád, takže pokud do toho nějaký chlap jde, musí s tím počítat, že tam ty děti budou.
To, a jsme u řešení celýho problému. ![]()
Když si zakladatelka našla chlapa s dětma, tak musí počítat, že tam ty děti budou. Přece nechceš, aby se jinak posuzoval otec a jinak matka, že? ![]()
Já jsem nevyrustala v Praze. Ale v malým městě, kde byly 2 základní školy a základní umělecká škola a jiný kroužky. Takže nebylo potřeba mě nikam vozit. Rodiče nebyli hloupí a nebydleli v díře, kde nic neni.
Hm, ale slusnymu chovani te nenaucili ![]()
@Janli píše:
To, a jsme u řešení celýho problému.
Když si zakladatelka našla chlapa s dětma, tak musí počítat, že tam ty děti budou. Přece nechceš, aby se jinak posuzoval otec a jinak matka, že?
No jenže u chlapa se s tím nepocita, pokud na začátku neoznámí, že má děti v péči
@Anonymní píše:
Já samozřejmně chápu, že má starost s dětma..sama dítě mám a je.pro mně na prvním místě…ale člověk musí přeci i žít..kort, když má rodiče dva
A on si stěžuje, že nežije?
@hopsalka píše:
sama jsi chytrolínka, přečti si mé předchozí příspěvky a pak sama někde můžeš chytračit. Když ráda používáš takové výrazivo.
@Janli píše:
Jo, žabka už je celkem čistá.
No, počkej na květen, to bude opět objížďka, ale pro velký úspěch půjde přes Hradec komplet doprava, přes Vendolí už nic. To si užijem, zvlášť u školy. A pak budou tři měsíce dělat novou silnici, co kamiony zničily…… Ale co bysme kvůli obchvatu Svitav nevydrželi…... Chvíli jsem ve Svitavách bydlela v bytovce přímo vedle Gruntu, okna k silnici. To bylo peklo….. Už aby ten obchvat byl, nakonec se uleví i nám, nebudou tam jezdit kamiony, co se nevešly pod most na státní.
Jéje, před koncem roku jsem tamtudy svištěla k pardubickému příbuzenstvu, název Vendolí jsem do té doby neznala, ještě jsem se po ceduli mrkla ve zpětném zrcátku, jestli jsem viděla dobře.
Tak to v Hradci dobře zvládněte. ![]()
@hopsalka píše:
sama jsi chytrolínka, přečti si mé předchozí příspěvky a pak sama někde můžeš chytračit. Když ráda používáš takové výrazivo.
Všechno jsem nečetla, ale zastávám názor, že pokud to jen trochu jde, mají rodiče ta děcka vozit kamkoliv. Mě kdysi dávno asi ovlivnily 2 tragédie u nás, kdy děcka přecházela přes přechod, a přesto… ![]()
Vždycky mě nějak rozhodí, když vidím na zastávkách evidentně malé děti.
A stredoškolačku jsem taky vozila na intr, prostě jsme ještě cestou pokecaly a já si byla jistá… Manžel naopak zajišťoval páteční návraty. Neumím si představit, co by pro mě bylo důležitější než obstarat vlastní dítě.