Otrok detí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Aleriga
30.3.23 12:56
@Anonymní píše:
@stinga
Pardon, nejsem z cech :nevim:

Jak jinak, že?

• Citovat
  • Upravit
2805
30.3.23 12:57
@stinga píše:
a fakt bys nechala dusat dítě 5 km po silnici s dnešní hustotou provozu?
ale jako nápad, jak se beztrestně zbavit dítěte dobré :palec:

Nevidím rozdíl mezi chodníkem v 90. roce a chodníkem v roce 2023. Každé dítě v 1. třídě ví, že se má lozit po chodníku a přecházet po přechodu, a že když přechází silnici, tak se rozhlídne. To se za ty roky snad nezměnilo.

A do hudebky jsem chodila po chodníku, to by zvládlo dítě i v roce 2023. Na chodníku nezáleží na tom jestli na silnici projede 150 aut za hodinu nebo 320. Furt jdeš po chodníku, po kterém auta nejezdí. Nechápu to démonizování dnešní doby. Možná tomu rozumím v Praze, ale ve městech naší velkosti (25 - 40.000 obyv.) vidím běžně prvňáky na zastávkách bez rodičů. A taky tam musí nějak dojít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79063
30.3.23 12:58
@unuděná píše:
Jenže ono před 30lety to bylo kapánek jinak, minimálně nebyl takový provoz. Já třeba nemohla na svůj vysněný kroužek, protože rodiče taky neměli auto a já bych musela jezdit z Barrandova tehdy někam do Holešovic, a to opravdu rodiče na prvním stupni nehodlali riskovat. Zpětně (viděno optikou rodiče) si říkám, že jsem na ně byla naštvaná trochu neprávem, taky bych to své 8 leté dceři nedovolila. Respektive dovolila. Vozila bych jí tam.

moji rodiče neměli auto, tak jsem vlastně nemohla chodit do žádného kroužku, jen v 2. třídě mě vozil dědeček do počítačů (autobusem i když auto měl) a pak už nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79063
30.3.23 12:59
@hopsalka píše:
Nevidím rozdíl mezi chodníkem v 90. roce a chodníkem v roce 2023. Každé dítě v 1. třídě ví, že se má lozit po chodníku a přecházet po přechodu, a že když přechází silnici, tak se rozhlídne. To se za ty roky snad nezměnilo.A do hudebky jsem chodila po chodníku, to by zvládlo dítě i v roce 2023. Na chodníku nezáleží na tom jestli na silnici projede 150 aut za hodinu nebo 320. Furt jdeš po chodníku, po kterém auta nejezdí. Nechápu to démonizování dnešní doby. Možná tomu rozumím v Praze, ale ve městech naší velkosti (25 - 40.000 obyv.) vidím běžně prvňáky na zastávkách bez rodičů. A taky tam musí nějak dojít.

do prdky už, my bydlíme na vesnici od města vzdálené 5 km, podél silnice fakt nejsou chodníky,
takže to dítě by muselo jít 5 km po krajnici :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
30.3.23 13:00
@stinga píše:
no však - já to píšu jako reakci na tvrzení @Mamhlucnehosouseda, že základní školy jsou koncipovány VŽDY v docházkové vzdálenosti,
ale pobavilo to od ní, to zas jo

no..tak to samozřejmě není pravda. Nebylo by to reálné, já sice měla školu v docházkové vzdálenosti, ta byla ale přes celé město, tj. přes 2 km určitě. Nesnášela jsem tu dobu, a v zimě navíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.3.23 13:00
@stinga píše:
a fakt bys nechala dusat dítě 5 km po silnici s dnešní hustotou provozu?
ale jako nápad, jak se beztrestně zbavit dítěte dobré :palec:

Viď? Máme vesnici, kde je fakt všechno, včetně jazzovýho klubu, ale děti do školy vozím, protože je nenechám chodit dva kiláky po silnici bez chodníků, nejsem ko.kot. Ale klid, ona si jen potřebovala rejpnout a poklepat se po zádech. Jen je to poněkud trapný, no…. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2805
30.3.23 13:01
@stinga píše:
do prdky už, my bydlíme na vesnici od města vzdálené 5 km, podél silnice fakt nejsou chodníky,
takže to dítě by muselo jít 5 km po krajnici :zed:

já ale nemluvím o tobě. Mluvím o tom, že dítě na prvním stupni se všude MUSÍ vozit, protože nikam NEZVLÁDNE dojít, mě fakt nezajímá jak to má stinga, já ti věřím, že to máte tak jak to máte, ale o tom já tu nemluvím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.3.23 13:01

Jen pro pobavení, naše spádová škola v Praze je vzdušnou čarou 1,5km od bydliště, v reálu to znamená buď půl hodiny pochodu v ranní špičce přes několik přechodů (světelných i klasických), nebo 4 zastávky autobusem a dva přechody bez semaforu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79063
30.3.23 13:02
@hopsalka píše:
já ale nemluvím o tobě. Mluvím o tom, že dítě na prvním stupni se všude MUSÍ vozit, protože nikam NEZVLÁDNE dojít, mě fakt nezajímá jak to má stinga, já ti věřím, že to máte tak jak to máte, ale o tom já tu nemluvím :lol:

no říkáš, že každé dítě zvládne dojít samo do školy a do kroužků, tak ti píšu, že nezvládne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
30.3.23 13:02
@Anonymní píše:
@stinga
Negramot?? :nevim: jasně, dětem se věnovat je v pořádku, ale snad má každý právo i dělat něco jiného..život není snad jen o dětech :zed: ale chápu, že někdo nic jiného nemá…

Co člověk, to jiný způsob života. Najdi si někoho, kdo pojede podle tebe. 8o

• Citovat
  • Upravit
53190
30.3.23 13:03

@hopsalka Ale houby, my jsme reagovaly na tenhle příspěvek:
Vyzvedávat děti ze školy a rozvážet do krouzku normalni fakt neni. Dite to zvládne samo. Obcanska vybavenost se zrizuje podle urcitych kriterii, kde hraje roli vzdalenost a konkretne základní školy jsou umistovane tak, aby byly v docházkové vzdálenosti.

Ano, přijde mi naprosto normální vozit dítě ze školy nebo do kroužků, když to nejde jinak. Zakladatelky chlap asi taky dobrovolně nevozí děti 200m do kroužku, žejo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79063
30.3.23 13:04
@Janli píše:
Viď? Máme vesnici, kde je fakt všechno, včetně jazzovýho klubu, ale děti do školy vozím, protože je nenechám chodit dva kiláky po silnici bez chodníků, nejsem ko.kot. Ale klid, ona si jen potřebovala rejpnout a poklepat se po zádech. Jen je to poněkud trapný, no…. :mrgreen:

máš pravdu, někteří jsou trapní a ještě si za tím skálopevně stojí,
u nás je pouze malý obchod a ve víkend něco jako hospoda na hřišti - školky jsou ve vedlejších vesnicích a jinak naprosto vše v tom městě 5 km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.3.23 13:04
@hopsalka píše:
od nás z vesnice jezdila děcka autobusem běžně do 20 km vzdáleného města do školy. Někteří jely zpět autobusem, některé stáhli rodiče autem zpátky. Vím to, protože jsem jezdila do práce taky tak a hlavně jsem znala jejich rodiče, takže jsem věděla, že minimálně dvě děti se musely do školy vypravovat zcela samy. A dle toho, že teď už mají vlastní rodiny hádám, že přežily.

Já od tří let jezdila sama do školky autobusem. Musela jsem. A myslíš, že bych to udělala svýmu dítěti? Oni omylem. Pokud je jiná cesta tak opravdu nevidím důvod, aby moje děti musely zvládat to, co mě stresovalo a jako dítěti se mi to nelíbilo ani trochu.

• Citovat
  • Upravit
2727
30.3.23 13:05
@Mamhlucnehosouseda píše:
Já jsem nevyrustala v Praze. Ale v malým městě, kde byly 2 základní školy a základní umělecká škola a jiný kroužky. Takže nebylo potřeba mě nikam vozit. Rodiče nebyli hloupí a nebydleli v díře, kde nic neni.

V našem městě je 5 škol, ZUŠ a spol. jsou tady taky.
Sama jsem chodila od první třídy do školy přes půl města, úplný malý Bobeš.
Kdo zná Svitavy, tak pro představu z Lánů na „Myšárnu“.
Ta na novém sídlišti ještě nebyla postavená a ve škole na náměstí nebylo místo.
Nicméně v našem městě je teď takový provoz, že syn chodí sám až od primy.
Hlavní silnice prakticky protíná celé město a obchvat stále ještě není. Šňůra aut a málokterý řidič pustí na přechodu.
Dřív tolik aut nejezdilo, přesto se stalo, že spolužáka chytil kamión za aktovku a
když jsem byla v šesté třídě, přejelo auto jednu holku z jiné třídy. Stalo se jí to při přecházení.
Znala jsem jí, chodily jsme spolu na tělocvik. Má hrob 3 místa od našeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
30.3.23 13:08
@Janli píše:
Já od tří let jezdila sama do školky autobusem. Musela jsem. A myslíš, že bych to udělala svýmu dítěti? Oni omylem. Pokud je jiná cesta tak opravdu nevidím důvod, aby moje děti musely zvládat to, co mě stresovalo a jako dítěti se mi to nelíbilo ani trochu.

Přesně.
Moje máma pracovala na směny a otec než se dohrabal ve 4 z banky, družinářka se mohla zcvoknout. Proto jsem se brzo musela osamostatnit, jsem takový solitér. Pro syna jsem to nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí