Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Normální to podle mě není. Prvostupňové děti nemusí vyzvedávat po obědě, existuje družina. Doma s nimi nemusí čekat na maminku, můžou být taky chvíli sami, nebo si je vyzvedne maminka. Jestli si hvízdnou a táta letí, tak je teda moc k samostatnosti nevychovává. Mám z toho pocit, ze mu to takto vyhovuje a nový vztah asi není prioritou. Já bych do toho nešla. A bývalá je s tímhle nastavením určitě v pohodě. Ta má času na novou lásku jistě dost, když tatínek takhle hezky funguje ![]()
Proč by měl mít nový vztah prioritu nad dětmi…
Tady se chlap po rozchodu stará, zůstává rodičem a vlastně z toho vyjde, že si to EX dobře zařídila. To jsou hrozný názory…smutný.
Můj život není postavený ze 100% na dětech, mám koníčky, přátele…ale rozhodně jsou děti priorita. A naštěstí pro mého exmanžela také a to máme oba nový vztah.
Úvodní příspěvek jsi napsala zbytečně dotčeně. Asi tuším co jsi chtěla říci, ostatní to zjevně nepochopili. Takže za mě:
Nevadí ti péče o děti jako taková, jako spíš to, že v tomto případě funguje z 80-90 % otec a matka maximálně v době od sedmi do osmi.
Tak toto v pořádku samozřejmě není a kdybych byla v této situaci já stanovila bych si mantinely. Jenže ty máš muže, kterému to zjevně nevadí a je takto spokojen, takže i když ti tu bambilion lidí napíše, že to v pořádku není a běžně se dělí péče mezi oba rodiče tak nějak zhruba rovnoměrně, a ne že jeden funguje na 80 a druhý na 20, tak ti to stejně nepomůže, protože tvůj chlap je takto spokojen. Budeš-li ho tlačit do opaku a neustále na tuto nerovnoměrnost poukazovat, pošle tě k šípku, protože mu začneš lézt na nervy. ![]()
edit: ještě sama za sebe bych doplnila že takovýho chlapa, který lítá jen kolem dětí a v podstatě ho nic moc jiného nezajímá, tak toho bych já nechtěla. Na tohle je můj život opravdu krátký, já bych ho pustila k vodě a našla si takového, který se mi alespoň jeden den v týdnu bude věnovat, když už nic.
Příspěvek upraven 30.03.23 v 09:32
@hopsalka píše: Úvodní příspěvek jsi napsala zbytečně dotčeně. Asi tuším co jsi chtěla říci, ostatní to zjevně nepochopili. Takže za mě:
Nevadí ti péče o děti jako taková, jako spíš to, že v tomto případě funguje z 80-90 % otec a matka maximálně v době od sedmi do osmi.Tak toto v pořádku samozřejmě není a kdybych byla v této situaci já stanovila bych si mantinely. Jenže ty máš muže, kterému to zjevně nevadí a je takto spokojen, takže i když ti tu bambilion lidí napíše, že to v pořádku není a běžně se dělí péče mezi oba rodiče tak nějak zhruba rovnoměrně, a ne že jeden funguje na 80 a druhý na 20, tak ti to stejně nepomůže, protože tvůj chlap je takto spokojen. Budeš-li ho tlačit do opaku a neustále na tuto nerovnoměrnost poukazovat, pošle tě k šípku, protože mu začneš lézt na nervy.
Vážně? Jako ano, ta střídavá rovnoměrná péče je poslední roky celkem hitem, jinak ale bývá běžnější, že je pečující rodič matka a otec má dítě na víkend jednou za 14 dní a nějaké to odpoledne v týdnu, čili je to taky zhruba 80:20 (nebo spíš 90:10) a nikdo se nad tím nepozastavuje. Tady holt hlavní pečující osobou je otec. Evidentně to nevadí jemu, matce dětí, natož těm dětem. Jediný, kdo z toho má kopřivku, je zakladatelka, protože nestojí u nového partnera na piedestalu ![]()
@inkakřivák píše:
A jen tak bokem - děti jsou školou povinné. Otec přijde po noční, a po dvou hodinách ho vzbudí telefon, že dítě chce jít do kina? Vždyť snad jde do školy, ne? Anebo spíš už v té škole je. Podivné.
co je na tom podivneho? zkus zapojit mozecek. prijde po nocni treba v sobotu rano, to te nenapadlo? dopoledne o vikendu v kine hraji…
@stinga píše:to už někdo nevěděl, jak přitvrdit, když jsme nepřitakávaly,
u nás kino ani v 9 ráno nehraje
dalsi, co vi kulove, jen kdyz si stekne… to ze u vas o vikendu nehraji dopoledne, tak v multikinech bezne, chlap muze prijit z nocni treba v sobotu rano, to tvuj mozecek nenapadlo?
@unuděná píše:
Vážně? Jako ano, ta střídavá rovnoměrná péče je poslední roky celkem hitem, jinak ale bývá běžnější, že je pečující rodič matka a otec má dítě na víkend jednou za 14 dní a nějaké to odpoledne v týdnu, čili je to taky zhruba 80:20 (nebo spíš 90:10) a nikdo se nad tím nepozastavuje. Tady holt hlavní pečující osobou je otec. Evidentně to nevadí jemu, matce dětí, natož těm dětem. Jediný, kdo z toho má kopřivku, je zakladatelka, protože nestojí u nového partnera na piedestalu
Nikdo nepočítá s tím, že když má druhý partner děti, že u něj bude na prvním místě, sama bych neupřednostnila muže před svým dítětem. Takto by to ani nebylo v pořádku, ale měl by být alespoň na NĚJAKÉM místě. V době kdy má otec „volno“ (tj. spí po práci) ho pořád někdo šikanovat že chce támhle toto, tak to už je dle mého přes čáru. I obětavý rodič má nárok na chvíli svého osobního volna a nelítat jako hadr na holi. Milé děti na mě působí dojmem, že si z tatínka udělaly obyčejného pucfleka. Ani bych se nedivila, kdyby měly odjet na letní tábor, za dva dny volaly tatínkovi, že se jim tam nelíbí a ten by naklusal a milé děti vysvobodil.
Příspěvek upraven 13.04.23 v 12:19
@hopsalka píše:
Nikdo nepočítá s tím, že když má druhý partner děti, že u něj bude na prvním místě, sama bych neupřednostnila muže před svým dítětem. Takto by to ani nebylo v pořádku, ale měl by být alespoň na NĚJAKÉM místě. V době kdy má otec „volno“ (tj. spí po práci) ho pořád někdo šikanovat že chce támhle toto, tak to už je dle mého přes čáru. I obětavý rodič má nárok na chvíli svého osobního volna a nelítat jako hadr na holi. Milé děti na mě působí dojmem, že si z tatínka udělaly obyčejného pucfleka. Ani bych se nedivila, kdyby měly odjet na letní tábor, za dva dny volali tatínkovi, že se jim tam nelíbí a ten by naklusal a milé děti vysvobodil.
No tak ale pokud to milému tatínkovi nevadí a dokonce možná vyhovuje, tak proč by to mělo být „nenormální“?
Snad je svéprávný a pokud by něco dělat nechtěl, tak to může říct nebo rovnou zatrhnout, ne? ![]()
@unuděná jemu to možná přijde normální, ale svým vlastním dětem tím dělá opravdu medvědí službu. Některým rodičům také přijde normální koupit dítěti na vše co si ukáže a splnit mu všechno co chce. Ale vůbec to není pro ty děti zdravé.
@hopsalka píše:
@unuděná jemu to možná přijde normální, ale svým vlastním dětem tím dělá opravdu medvědí službu. Některým rodičům také přijde normální koupit dítěti na vše co si ukáže a splnit mu všechno co chce. Ale vůbec to není pro ty děti zdravé.
No jenže víš co, přečti si ten příspěvek znovu. Vážně myslíš, že zakladatelka kapánek nepřehání? ![]()
@unuděná píše:
No jenže víš co, přečti si ten příspěvek znovu. Vážně myslíš, že zakladatelka kapánek nepřehání?
Přehánět může, to se tady nikdo nedoví jestli je příběh smyšlený, nadsazený či cokoli jiného.
Držím se toho co je dáno a dáno je v úvodním příspěvku to, že otec, který s dětmi nebydlí, funguje asi tak trojnásobně více nežli matka, která s dětmi sdílí jednu domácnost, a že děti písknou a otec naběhne, pořídí, zařídí, nakoupí, odveze, přiveze i kdyby měl po noční zrovna půlnoc. Toto v pořádku není.
Když má ženská děti ve své péči a otec je má o víkendu jednou za čtrnáct dní, tak se vůbec nikdo nepozastavuje nad tím, že ta matka takhle funguje normálně. Nikdo neřeší, že nemá čas na svoje koníčky, že je mimo práce s dětma nonstop, že je vozí ze školy. Ale když to dělá chlap a dobrovolně, tak je to divný…. Vo. le….tady je něco blbě….
@hopsalka Já čtu mezi řádky a zaprvé si myslím, že zakladatelka hodně přehání a zadruhé tam nesedí spousta věcí, například ta docházka dětí do školy. Ale to je fuk. Ano, pokud rodiče skáčou, jak dětí pískají, není to v pořádku. Ale vážně nemyslím, že je to příklad tohoto tatínka ![]()
Nechci se moc pouštět do hodnocení, zda míra péče, kterou věnuje svým dětem, je „normální“, nebo ne. Spíš bych se soustředila na to, o čem jeho přístup vypovídá = IMHO o tom, že má děti na prvním místě a vztah je až někde (docela dost daleko) za tím. A pak mám na výběr, zda to akceptuju, anebo se raději porozhlédnu jinde, kde to má chlap nastavené jinak.
No to že se nevyspi po noční he špatně, ale asi si myslí že by to ex bez něho nezvládla, ja bych s takovým chlapem být nechtěla teda.