Ovocne jogurty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
68
6.3.08 21:25

Ahoj! Nedavno jsem zacala davat Lee ‚Muj prvni jogurt‘ (tak se primo jmenuje) od Danone. Je od 6-24 mesicu. Maji ruzne ovocne prichuti, ale zatim davam jen bily. Nikdo ho tu nedoporucujete tak predpokladam, ze se u nas v CR jeste neprodava.....nebo ano??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
6.3.08 21:41

Já o něm neslyšela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.10.10 14:56

Ahoj maminky,
oživím téma a zeptám se, jaké ovocné jogurty byste doporučily? Jaké používáte, jaké jsou lepší, bez konzervantů například? Když člověk stojí v obchodě u regálu, aby si vyhradil hodinu, než to všechno prostuduje.
Malému je rok bez dvou týdnů a na odpo svačinu jsem začala dávat ovocné jogurty, zatím jen jahodový choceňský a Meruňku od firmy Kunín. Zkoušela jsem párkrát borůvky (jogurt, přesnídávku), ale to nechce a většinou vyblinká, takže borůvky jsem vyřadila.

A než mi nabídnete alternativu přesnídávky do jogurtu, to nechci, protože nepije mléko a nechci mu ubírat dávku jogurtu (tedy mléčnou dávku) tím, že třeba polovinu nebo třetinu nahradím ovocem. Chci vyloženě hotový ovocný jogurt.

Btw: Tu v diskusi maminky, i v jiných „jogurtových“ diskusích, varují před tučnými Floriany a pod., ale jedním dechem dodávají, že dávají Choceňský, který je smetanový a má taktéž 10% tuku… tak jsem z toho jelen, malý má Choceň rád, bílá Hollandia je na něj dost kyselá. Copak mám ještě kontrolovat obsah tuku v jogurtu? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
25.10.10 15:06
MaryClementine píše:
Ahoj maminky,
oživím téma a zeptám se, jaké ovocné jogurty byste doporučily? Jaké používáte, jaké jsou lepší, bez konzervantů například? Když člověk stojí v obchodě u regálu, aby si vyhradil hodinu, než to všechno prostuduje.
Malému je rok bez dvou týdnů a na odpo svačinu jsem začala dávat ovocné jogurty, zatím jen jahodový choceňský a Meruňku od firmy Kunín. Zkoušela jsem párkrát borůvky (jogurt, přesnídávku), ale to nechce a většinou vyblinká, takže borůvky jsem vyřadila.

A než mi nabídnete alternativu přesnídávky do jogurtu, to nechci, protože nepije mléko a nechci mu ubírat dávku jogurtu (tedy mléčnou dávku) tím, že třeba polovinu nebo třetinu nahradím ovocem. Chci vyloženě hotový ovocný jogurt.

Btw: Tu v diskusi maminky, i v jiných „jogurtových“ diskusích, varují před tučnými Floriany a pod., ale jedním dechem dodávají, že dávají Choceňský, který je smetanový a má taktéž 10% tuku… tak jsem z toho jelen, malý má Choceň rád, bílá Hollandia je na něj dost kyselá. Copak mám ještě kontrolovat obsah tuku v jogurtu? :zed:

Ahoj Mary,Chocenský je kvalitní,tak mu ho nech,když mu chutná,je sice tučný,ale je to fakt kvalita…jinak já prckovi občas koupím Activii tvarohovou,ta mu chutná,vanilková,jahodová…ale má to spíš jako mnamku mimo…jinak já pořád zastávám názor,že nejlepší jogurt je když koupíš třeba ten Chocenák a do toho mu rozmixneš nějaký čerství ovoce..já vím,psala si že to nechceš,ale ty kupované okolo ovoce běžely a ještě je v tom tuna cukru a tohle je zdravé a přece sladké..ale nechci ti tady kázat,to ne :-D .
Z těch kvalitních asi Jihočeský ve skle? :roll: jinak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
25.10.10 15:10
A než mi nabídnete alternativu přesnídávky do jogurtu, to nechci, protože nepije mléko a nechci mu ubírat dávku jogurtu (tedy mléčnou dávku) tím, že třeba polovinu nebo třetinu nahradím ovocem.

Jo a ještě:já dám celý jogurt a k tomu ovoce,takže má dávku asi 150g´jogurtu a asi 50g ovoce a sní to.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.10.10 15:20

Jihočeský jednu chvíli jedl a teďka ho moc nechce, zase mi přijde oproti Choceňáku kyselejší. No a to nemluvím o tom, že si tahá z pusy ty kousky jahod nebo ho to navalí.

Docela se mi líbí ty Floriany od Olmy, mají lepší nabídku, musím někde najít složení.

A co Activie? Ty ne-e?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
25.10.10 15:26

dobrá máma a florian obsahují škrob :poblion: nejlepší je asi hollandia :palec:hodně hladám na doporučení z jiné diskuze tady http://www.chemievjidle.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
25.10.10 15:31
A co Activie? Ty ne-e?

popravdě ani mě nechutná normál Activie,je moc řídký a ani ta chut nic moc.. :poblion: Ale ty tvarohový jsou moc dobrý,jsou jiný,je v tom tvaroh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.10.10 15:34

Ha, ted jsem chtela o te strance chemie v jidle psat, studuju, studuju a třeba Florian má skóre 0 , čili absolutně kvalitní nezávadná potravina, čistě přírodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.10.10 15:39
kecačka píše:
A co Activie? Ty ne-e?
popravdě ani mě nechutná normál Activie,je moc řídký a ani ta chut nic moc.. :poblion: Ale ty tvarohový jsou moc dobrý,jsou jiný,je v tom tvaroh.

Jo, já jogurty nejím, teda jen z nouze :-), ale tvarohovou vanilkovou Activii jsem měla kupodivu ráda, na tu jsem zapomněla :-) Tu bych pomalu mohla taky koupit, od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
25.10.10 15:44
MaryClementine píše:
Jihočeský jednu chvíli jedl a teďka ho moc nechce, zase mi přijde oproti Choceňáku kyselejší. No a to nemluvím o tom, že si tahá z pusy ty kousky jahod nebo ho to navalí.

Docela se mi líbí ty Floriany od Olmy, mají lepší nabídku, musím někde najít složení.

A co Activie? Ty ne-e?
dzarunka píše:
dobrá máma a florian obsahují škrob :poblion: nejlepší je asi hollandia :palec:hodně hladám na doporučení z jiné diskuze tady http://www.chemievjidle.cz/

Florián že obsahuje škrob? Za chvíli jdu do krámu, tak to se schválně mrknu, protože se mi to moc nezdá. Jinak já dávám Floriána, Choceňský, Activii, Tvaroháčka, ale kupujeme i „sajrajty“ jako Dobrou mámu (já osobně miluju tu piškotovou a je mi úplně fuk, kolik škrobu v sobě má :-D ), Kostíky, Lipánky, kupuju často Mléčnou rýži, když narazím, tak Mléčnou krupici, občas koupím Jogobellu, no je toho dost. Malýmu jsou skoro dva roky, tak už to tak nehrotím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.10.10 16:05

Uf, tak jsem projela složení na té stránce chemievjidle a mám jakous představu. :-) Otázka je, jak je zásobenej náš suprmárkt u baráku ;-) :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
25.10.10 16:07

asi tak,já jsem vyrazila se seznamem do obchoďáku a půlku věcí z toho neměli :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
25.10.10 23:15

ahoj, me stacilo udelat si 1× vlastni domaci jogurt. Od te doby je mi jasne, ze krome Hollandie a Jihočeského ostatni znacky toho s jogurty maji spolecneho jen fakt minimalne:

1. nechces zkusit udelat si domaci, je naprosto skvely a vubec neni kysely
  2. nejakou dobu jsem davala Yoplait JO! Slozeni je v poradku, bez konzervantu, 4 ovocne prichute, a mala velikost, akorat pro deti. Fakt dobry…
  3. kdyz u nas bila Hollandie zacala byt kysela, tak jsem davala čoko = syn dostal tu bilou cast (neni tak kysela jako u bile) a ja si čokoladu na dne pridala do sveho kelimku :-)
  4. Pak uz me napada jen treba varianta Sunarek s mlekem - je tam sice hodne ovoce, coz asi ne uplne chces, ale je tam zase pridano kojenecke mleko
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
26.10.10 07:25
Luciště píše:
ahoj, me stacilo udelat si 1× vlastni domaci jogurt. Od te doby je mi jasne, ze krome Hollandie a Jihočeského ostatni znacky toho s jogurty maji spolecneho jen fakt minimalne:
  1. nechces zkusit udelat si domaci, je naprosto skvely a vubec neni kysely
  2. nejakou dobu jsem davala Yoplait JO! Slozeni je v poradku, bez konzervantu, 4 ovocne prichute, a mala velikost, akorat pro deti. Fakt dobry…
  3. kdyz u nas bila Hollandie zacala byt kysela, tak jsem davala čoko = syn dostal tu bilou cast (neni tak kysela jako u bile) a ja si čokoladu na dne pridala do sveho kelimku :-)
  4. Pak uz me napada jen treba varianta Sunarek s mlekem - je tam sice hodne ovoce, coz asi ne uplne chces, ale je tam zase pridano kojenecke mleko

jj, Yoplait je podle té stránky v pořádku, ten koupím. Jinak čoko Hollandie jsem nějak myslela, že je to už hnědý celý jogurt :-) tak taky zkusím koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí