Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
zrovna jsem s malým přišla od doktorky. Byli jsme tam na kontrole ve čtyřech měsících a domluvit se kvůli očkování. A ona mi řekla, že můžu začít dávat malýmu ovocné příkrmy
. Mě se to zdá brzo. Jasně, že se těším na dělání kašiček bez chuti, ale tohle? Co si o tom myslíte? Nejraději bych samozřejmě jenom kojila ještě ty dva měsíce a pak teprve začala mrkvičkou atd.. Malej váží 7,85
. Ale hlady neřve. Tak nevím…
ja bych tov neprehanela, muj byl tloustik a zacla jsem s prikrmama v 5.mesicich-dokonceny.a zacla jsem prvne me)ŕkev, brokolice od hami prvni lzicka a pak postupne ,od 6. jsem dala az ovocny,bud na ovocne opatrna, muj u z ma vyrazku.
Pokud jenom kojíš, tak bych přikrmovat dřív než v půl roce nezačala, je to pro prcka to nejlepší, co mu můžeš dát. Takhle mu zbytečně zatěžuješ ledviny a můžeš mu zadělat do budoucna na nějaké alergie. Takže radši ještě počkej, ty 2 měs. ještě vydržíš, ne? ![]()
Jinak znám ženskou, která dala svému synovi už ve 2 měssících banán a pribináčka a v půl roce jedl segedínský guláš s knedlíkem. To mi připadá jako strašná nezodpovědnost a ona si ještě libovala a chlubila se všem, jak jí ten její chlapeček pěkně baští… ![]()
Měj se,
Andys
Ahoj,
myslím, že máš velké štěstí, že plně kojíš a určitě bych s příkrmy počkala až po ukončeném 6. měsíci. My bohužel kojíme jen částečně a přikrmujeme Nutrilonem, tak se tomu asi od toho 5. měsíce nevyhneme, ale být tebou, tak určitě zatím jen kojím.
Berča
Teda to je, ale srandičková doktorka:-)
Samozřejmě, že je nevhodnější nejdřív kojit a to můžeš do 6 měsíce plně a pak se začíná s mrkvičkou 3 dny nejdřív lžičku druhý den 2-3 a tak dále potom se k tomu přidá brambůrek a zase 3-5dní pak místo brambůrku brokolice atd. se pokračuje, až už je dítě schopno sníst tohle s chutí tak se teprve přechází na ovoce a to nejlépe až po 8 měsíce a to jen ovoce z našich krajin- takže jablíčko, hruštička a meruňky a od 10-12 měsíce exotické ovoce. Myslím, že jediné banány se můžou i od toho 8měsíce. No a co se týče masíčka tak to prý až kolem 7 měsíce- kuřecí, krůtí, králičí a nejdřív od 8-10měs. hovězí.
No snad jsem ti pomohla papa H+L 4.5měs. zatím jen mlíčkujeme, sic né mateřské, ale Nutrilon. Od 5 měsíce začnu podávat mrkvičku.
Jinak co se týče toho proč ovoce později, tak to je z toho důvodu, že pak dětem právě zelenina nechutná:-((
Jinak výborné jsou příkrmy co se ovoce týká od Sunárku, je tojediné, kde není cukr:-))
Díky, holky, moc. Vy mě prostě nikdy nezklamete a vždycky poradíte. Ještě že něco takovýho jako je emimino existuje.
Dík a sláva kojení (i UM) ![]()
i510
P.S. Díky za typ na ten Sunar, cokoladkova ![]()
Ahojky!
Dnes jsme byly taky v poradně, výsledek : KOJIT. S příkrmem začít až v šesti měsících/ zeleninka/.
Ahoj Xeňa
P.S. Tak se dívám, že máme stejně staré prcky ![]()
tak to bysme je mohli dát dohromady
![]()
v kolik jste vykoukly na svět?
No došlo k tomu ve 21,20 a byla to parádička. ![]()
A v kolik vy?
Xeňa
ve 13:45, 52 cm a 4,2 kg. Byla to taky parádička, ale trošku zdlouhavá a bolavá, ale stálo to za to! Že jo?
Kolik vy? A co už umíte?
Johanka vážila 3550 g, měřila 51 cm.
Začíná se kutálet, z břicha na záda už se nám to občas podaří a ze zad na břicho nám chybí jenom kousek. ![]()
Ale co nám jde nejlépe, to je slintání. Za den to je asi litr slin ![]()
Dnes vážila 7 kg. ![]()
Ahoj i510 vkladam odkaz na clanok, kde WHO (svetova zdravotnicka organizacia) vysvetluje preco nie je vhodne u kojenych deti zacinat s prikrmom pred ukoncenym 6m.
http://www.mamita.cz/clanky.php?…
Je to na tebe, mne sa tento pristup zda dost zvlastny obzvlast v dobe, kedy sa aj nekojenym detom zacina doporucovat prikrm az po ukoncenom 5m a u detoch z rizikom alergie po 6m.
Vidím, že máš taky co nosit
. Holky jsou holt o trochu šikovnější.
Hlavně přeji, ať jste zdravé a doufám, že se zase brzo potkáme.
Krásný den
i510
Gothic: Díky, někdy přemýšlím, jak stíháš odpovídat do všech diskuzí a při tom se starat o mimčo?
i510
Ahoj, pokud jen kojis tak koj dal, na prikrmy mate jeste tak 2m cas, pokud by mu MM stacilo. Sany.