Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám takový dotaz: pobolívání v podbřišku, takové lehké píchání atd. Je to těhotenský příznak nebo ovulace?
Jsem první měsíc po vysazení antikoncepce, tak na sobě ovulaci nepoznám…kdybych brala, že by byla zhruba v půlce cyklu, tak to píchání na jedné straně a pobolívání bricha přislo cca 5 dní po ovulaci…
Vím, že na TT je ještě brzo, tak jsem se chtěla zeptat na Váš názor. Diky Jana
No já si to myslela
Dva dny jsem měla strašně citlivé bradavky, teď už ne. A teď v úterý ráno jsem vyběhla bez snídaně a udělalo se mi zle od žaludku (na zvracení nedošlo, to jsem rozdýchala) - jinak ale nic ..
Nebylo by na chutě ještě brzo??
DanMaj píše:Těhu příznaky jsou u každého jiné. Někdo je pociťuje od počátku, někdo později. Mě třeba trklo až v pátem týdnu, že jsem hodně spavá a mám citlivá prsa, vždy jsem měla neprav.MS. Kdežto mojí mamince bylo špatně od žaludku hned od druhého dne „po akci“
a motalo se jí v hlavě. No, to už jsem se ke slovu hlásilá já, jako shluk buněk ![]()
Pobolívání v podbříšku a citlivá prsa, oba tyto příznaky mohou značit těhu, ale taky jen ovulaci.
A poslední MS byla kdy?
poslední MS byla 8.9. Proto vím, že je na TT brzo. Před tím, než jsem začala užívat HA, tak jsem nikdy ovulaci necítila. A teď po vysazení HA mě fakt dva dny hodně bolel podbřišek a jakoby mě v něm píchalo… Říkala jsem si, že to asi bude ovulace, protože cyklus po HA si bude dělat co chce. Na druhou stranu (červíček vrtá), co když už to byla bolest při uhnizďování ![]()
No ono by to časově pasovalo. TT bych zkusila nejdřív po neděli. A kdyby … byla by jsi ráda, ne? ![]()
Časově by to pasovala na těhotenství nebo na ovulaci???
Pokud bych byla těhotná, tak bych byla nejšťastnější pod sluncem ![]()
Můžu se zeptat, jak dlouho trvalo tobě, než jsi otěhotněla?
no pokud byl 8.první den MS, pak +- 14 dní = 22.9.ovulace a dnes je 30.9… takže pokud byl během minulého týdne styk, … může to být těhu.
Test bych zkusila tak 10 - 12 den po styku.
A jak dlouho to trvalo mě ? No…mě 10 let
Prvních 5 let nám to nešlo, tak jsme se léčili na klinice v OL, podstoupili několik umělých oplodnění a nic. Tak jsme si vzali děti z DD. No a v r.2008 jsem otěhotněla přirozenou cestou a letos znovu, opět přirozeně. jojo, zázraky se dějí. ![]()
No to je neskutečný…tak to moc gratuluju…je úžasný, když se něco takovýho povede!!! ![]()
6.10. budu mít 28 dní od MS, tak se zkusím testnout… dřív to ani nemá cenu. My že teď jdeme v sobotu na oslavu narozenin, tak nevím, jestli mám pít nebo ne ![]()
No, pokud máš podezření na těhu, tak pití bych trošku omezila. Myslím, že sklenička vína ale neuškodí ![]()
Tak já stejně tvrdej alkohol nepiju, ale pokud bych byla těhotná, tak bych si radši nedala ani to víno ![]()
Janik101 píše:
Tak já stejně tvrdej alkohol nepiju, ale pokud bych byla těhotná, tak bych si radši nedala ani to víno
Ale to se zase neboj, dvě decky ti rozhodně neublíží. A pokud máš strach, tak si udělej vinný střik a nebo vínko hodně zapij vodou.Ale sklenička ti fakt neublíží.
Já si třeba početí naší dcerky doslova ani nepamatuju. manžel slavil narozky a já po dlouhé době chytla do ruky bílé víno a taaaak dobré, že mám z toho večera výlohu jako prase ![]()
Ahoj všem, chtěla bych poradit jestli se muže jednat o těhotenství. Antikoncepci ze zdravotních duvodu neberu, prezervatit nepoužíváme, v sobotu(28.7) se ale muj přítel vubec neuhlídal..Poslední menstruace byla 9.7.2012 cyklus 35 dní. Vychazí mi to na druhý den ovulace. Bolejí mě prsa, pomotává se mi hlava a často mě píchne na jedné nebo na druhé straně v podbříšku, ranní nevolnost už byla dvakrtát, jednou jsem zvracela, dneska jsem to rozdýchala. Dělala jsem si jeden testík, ale vyšel negativní..to je na testík stejnak asi brzy že? Diky moc za každou radu ![]()