Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ivašot. Ano slyšela jsem že už to někde funguje, nebo že se o tom někde mluví. Paříž třeba chápu. Ale v malém městě, i kdyby v Praze mi to prostě příjde směšné
Co takhle když si nějaký cizinec tady půjčí auto a zrovna bude mít liché číslo, ale ten den se bude moct jezdit jen se sudými? To jako z půjčovny neodjede celý den? Nebo taxíky, to se jako kapacita taxíků sníží na polovinu? Stejně to dopadne tak, že si lidi budou SPZ přehazovat každý den, aby mohli jezdit pořád.
A zakladatelko musím vám teda pogratulovat, tak dlouho mě žádná diskuze nepobavila ![]()
Zakl.
No a mě zase „pobavilo“, jak se tu všichni chytli těch SPZ. Hlavně jak kdyby se někomu něco stalo a nemohla bych nikam autem…tak snad v opodstatněných případech nikdo nebude řešit jednu SPZ. Navíc v naší ulici není žádná poliklinika ani nic podobného zásadního a supermarketů je ve městě ještě několik dalších.
Je to prostě o tom, že každý jede nakoupit autem a jede klidně 3× týdně, bez ohledu na životní prostředí a okolí.
To s těmi SPZ byla moje reakce na to, když mi ten úředník říkal, že neexistuje absolutně žádné řešení, které by naši situaci řešilo. Tak jsem nadhodila tohle s těmi SPZ, protože tím svým „absolutně žádným řešením“ mě docela naštval. Vůbec se mu to nechtělo řešit a akorát se mě snažil zbavit.
@ivašot. píše:
Bojím se, že nedosáhnete absolutně ničeho. Máme nějaké zkušenosti, když jsme se snažili prosadit protihlukovou stěnu u pozemku…
Nejjednodušší a nejrychlejší cesta alespoň k mírnému zlepšení situace bude, pokusit se udělat nějaké úpravy na vlastním pozemku. Napadá mě: pevný plot do maximální přípustné výšky (u nás 2 metry, ale nevím, jak je to jinde), oplocení nechat porůst popínavou zelení - to také malinko tlumí hluk, výsadba stále zeleného živého plotu.
Nás netrápí hluk, ale zápach, prostě zhoršené ovzduší. A to plot nevyřeší
Ale díky za odpověď a nápad.
@Anonymní píše:
Nás netrápí hluk, ale zápach, prostě zhoršené ovzduší. A to plot nevyřešíAle díky za odpověď a nápad.
trochu to pomůže i na smrad. Výfukové plyny klesají k zemi, takže vyšší pevný plot by to měl alespoň o trochu vylepšit.
@ivašot. Tak já nevím, ale cítím výfukové plyny při větším provozu, i když jsme na dvoře. Nějak se to teda dostane z ulice i přes dům dozadu
Podle mě to asi je tak celkově v ovzduší ![]()
Ale to ty jsi nenapsala, pokud bych se měla striktně držet toho co jsi napsala tak nemůžu v ten den nikam. Zadruhé to že ty máš supermarket blízko neznamená, že ostatní to mají stejně. Bydlím na vesnici, opravdu ještě pořádná vesnice kde nic není. To mám podle tebe jezdit na kole na velký nákup? A to prosím pěkně dělám větší nákup klidně 2× týdně. Za další, oceňuji samozřejmě nějaký zájem o planetu Zemi z tvé strany. Ale tohle mi spíš příjde že se ti nelíbí, že na tvém pozemku to smrdí. Ne že je globální problém. Smiř se s tím, že i na vesnicích to smrdí. Smrdí to všude a nejenom od výfukových plynů. To bys musela najít hodně, ale opravdu hodně zastrčené místo aby ses tam mohla přestěhovat. Být tebou řeším spíš víc plasty ve vodě a bůh ví co.
A co absolutně nechápu, proč si kvůli tomuhle tématu dáváš anonym ![]()
@Anonymní píše:
@ivašot. Tak já nevím, ale cítím výfukové plyny při větším provozu, i když jsme na dvoře. Nějak se to teda dostane z ulice i přes dům dozaduPodle mě to asi je tak celkově v ovzduší
Tak pak s tím neuděláš, kromě odstěhování, vůbec nic.
@LenkaHl Neříkám, že máš jezdit na kole na velký nákup. Jen si myslím, že kdyby se lidi chovali trochu rozumněji, tak bychom tento problém neřešili v takové míře, v jaké teď existuje. Plasty ve vodě bych řešila, jenomže s tím můžu udělat snad ještě míň než se smradem z aut.
Ano, na vesnicích to smrdí taky. Pokud vím, tak hlavně v topné sezóně kvůli tomu jak a čím lidi topí, plus k tomu spalování trávy apod. (nebo ještě hůř někdo doma na dvoře pálí odpadky). Nicméně toto aspoň řeší zákon (spalování trávy a odpadu je přestupek). Topení se taky řeší, např. stát přiděluje dotace na ekologičtější topení atd. Jenže zápach a znečištění prostředí z aut neřeší vůbec nikdo, žádný zákon. Pro každého je auto alfa omega a kdyby se mělo zavést jakékoli omezení provozu (zpoplatnění parkování, jednosměrky, zóny bez aut aj.), tak se na to každý dívá pomalu jak na omezení osobní svobody. A to mi vadí. Že nikdo nevidí širší souvislosti a jde mu jen o vlastní pohodlí.