Označení věcí do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5829
24.9.13 10:28

@quinny Bohužel nejsou jen čistě zvířátkové značky. Málokterá učitelka si dá tu práci a bude všechny značky vyrábět ručně. Radši si sadu značek objedná a na děti tam zůstanou ty méně oblíbené jako je budík, konvička, kyblíček, atd. Ale každé dítě má jiný vkus. Jeden můj chlapeček si vybral berušku, další holčička je zase odvázaná z kyblíčku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29750
24.9.13 10:44

U nás ve školce mají děti každý rok jinou značku, protože přecházejí do jiného oddělení. Značku si nevybírají, ale dostanou jí přidělenou. Myslím si, že jak píše Kyslíková, tak ty sady značek mají koupené, takže jsou tam značky jako kyblík apod.. Dcera má např. velikonoční vajíčko, předtím měla berušku a husu. ;) Na začárku roku je to vždycky překvapení. :mrgreen:
V soukromé školce rodiče mohly dětem značku vybrat, ale zase z předem určených značek, které měli volné.

Příspěvek upraven 24.09.13 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.9.13 10:46
@Jitka1976 píše:
@valkil U nás, dokud byly značky, si děti mohly vybrat…pro někoho je nepřípustná i obyčejná hruška…hrnek…a chápu to…fotky se jmény jsou logické, značky zvláštní…a i 3 leté dítě je schopné vizuálně poznat své jméno tiskacími písmeny už po týdnu, takže nevidím důvod ke značkám…

Mně nevadí ani značky, ani fotky. Syn má „domeček“ a nijak se neohrazoval. (Ale je fakt, že nevím o tom, že by sousední skříňka měla autíčko, protože to by mohlo situaci změnit). Fotka mi přijde logická, jako identifikátor i pro ostatní děti, jak píšeš. Adekvátní náhrada ze napsané jméno pro nečtoucí „spolusouputníky“, co si nemohou pamatovat obrázky všech „kolegů“.

Perlička z třídní schůzky (v MŠ): Jeden tatínek se rozčiloval, proč jako mají děti na skříňkách fotky, že už jen přimalovat černou pásku a bylo by to jako v krematoriu. 8o Opravdu zážitek. Mmch tu třídní schůzku jsem nepobírala jako celou, ale to je jiný příběh…

K tématu. Popsala jsem dítku oblečení permanentním fixem na lístečky, co už v oblečení jsou. Kam se vešlo celým jménem, kam ne iniciály. Ponožky jsem vyignorovala a nepopisovala. Pozná si je. Zatím si nikdo na nic nestěžoval. 8)

Jo a tolik propírané holinky v požadavcích nemáme, takže je ani nemáme koupené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verlis
24.9.13 11:03

@valkil
taky nad němi přemýšlím…u nás mají za 30kč/20ks…

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
24.9.13 11:06

@Wiolla :mrgreen: tak s tou třídní schůzkou si to popsala přesně…co rodič, to jiný názor…někdo by to rád se značkou, jiný se jménem nebo fotkou…a tak je to se vším…nelze se zavděčit všem…nikdy nebudou všichni za jedno…
Jediné co by si rodiče měli uvědomit a nemyslím to zle, že by to mělo vyhovovat hlavně těm, co mají děti na starosti převážnou část dne ve školce…tzn. učitelkám a dětem…rodiče ráno přivedou, převléknou a odpoledne vyzvednou…
a je jasné, že nelze mít 10 dětí s fotkou, 5 se jménem a zbytek značku…musí to být jednotné…ale vždy se nejde někdo, komu to holt nevyhovuje…děti se většinou rychle přizpůsobí a zorientují…to samé s označením věcí pro děti…to co má viset (bunda, mikina, tepláky)má mít dostatečně velké poutko-děti pak nemají problém to samy pověsit (samostatnost je i v RVP)a na poutko stačí napsat iniciály (tady je to info pro učitelku, ne pro dítě) ostatní oblečení bývá složené v poličce nebo v tašce s náhr. oblečením..ponožky označovat mi přijde celkem úchylný :mrgreen: zbytek oblečení mívá cedulky a pokud to rodičům nevadí (znehodnocení cedulky) upřednostňuju taky pouze iniciály na cedulku…nic víc…

• Citovat
  • Upravit
22078
24.9.13 11:22

@valkil, já je kupovala od firmy Toledo, která už (jak to vypadá) neexistuje. Nicméně dělá to každá firma zabývající se strojovými výšivkami - hoď si heslo do googlu a vybereš podle bydliště. Je to normální klubko tkalounu a na něm za sebou vyšité příjmení - vždycky jedno odstřihneš a našiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
24.9.13 11:25
@cher píše:
@quinny asi mám divné děti

to snad ne :lol: chapu ze nekterymu diteti to muze byt jedno. Ale zrovna tak chapu ty, kterym to jedno neni 8)

@Kyslíková to chapu, alev dnesni dobe uz si myslim je z ceho vybirat a nemusi to byt to co bylo pred 30ti lety :think: pokud si to to dite vybere tak v pohode, ale spis to byva tak, ze je jim prideleno a poperte se s tim deti (potazmo rodice) jak chcete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
24.9.13 12:35

@valkil ty štítky www.mojamoja.cz jdou v pohodě sundat. Děti mi po sobě dědí ještě ob bratrance, takže to taky nepotřebuju na furt. Máš tam klidně i 30ks za necelé dvě stovky nebo nějaké kombinované, kde už je jich hodně za cca 300. Mě to osobně drahé nepřijde, staršího syna značkuju kudy chodí, protože dodnes je schopen nechat všude všechno. :roll:

Ke značkám se nevyjadřuju, mám pocit, že jsou furt stejné, jako byly za nás a přitom možností, jak to udělat hezčí je strašně moc. Ale zase starší měl mašinku a mladý teď nafasoval pejska, takže dobrý. U nás ve školce to je na furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
24.9.13 13:39
@valkil píše:
Na ty jsem ještě nikde nenašla odkaz. Nemáš prosimTě?

Už jsem to našla, oni se přejmenovali :lol:
http://www.oukay.cz/vysivani.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
24.9.13 22:08
@Kyslíková píše:
@quinny Bohužel nejsou jen čistě zvířátkové značky. Málokterá učitelka si dá tu práci a bude všechny značky vyrábět ručně. Radši si sadu značek objedná a na děti tam zůstanou ty méně oblíbené jako je budík, konvička, kyblíček, atd. Ale každé dítě má jiný vkus. Jeden můj chlapeček si vybral berušku, další holčička je zase odvázaná z kyblíčku..

Vidíš…co by můj syn dal za to, kdyby mohl mít BUDÍK :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
11.9.14 08:58

Nestiham cist, ale někdo psal leukoplast dovnitř věci a na to podepsat.mate s tim někdo zkušenost? neodlepi se to brzo? omemeje se ta propiska ci fixa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
11.9.14 09:09

@tasa já zkusila klasickou hnědou leukoplast, ta mi na něčem držela, z něčeho se sloupla. Pak jsem zkusila takovou tu bílou textilní leukoplast, ta celkem drží, ale trochu se sepere ta propiska a musím to nadepsat znovu.

kamarádka teď kupovala nažehlovačky z kouzelnafabrika.cz a ty vypadaj dobře a prý drží suprově, mám je taky v plánu koupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.9.14 09:24

No a co poridit normalni fixu na textil a podepsat to na rubu? :palec: Takhle to resim ja, leukoplast bude po prvnim vyprani a suseni v susicce pryc, navic pokud ji podepisete beznou propiskou, tak se to stejne vypere…

• Citovat
  • Upravit
50186
11.9.14 09:24

Ne, jméno píšu na ty cedulky uvnitř oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
11.9.14 10:11
@Hanka1 píše:
No a co poridit normalni fixu na textil a podepsat to na rubu? :palec: Takhle to resim ja, leukoplast bude po prvnim vyprani a suseni v susicce pryc, navic pokud ji podepisete beznou propiskou, tak se to stejne vypere…

Mě osobně se to jméno rozpilo a nebylo to k přečtení, záleží jaký je podklad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin