Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Moise píše:
Vy chcete rozjet třetí diskusi?![]()
jděte radši chrápat
No jo, ta o „sociálce“ je šííííleně rychlá a tříštěná, už tak jsem si říkala, že bych pro „udávání“ založila novou a když jsem se na netu dozvěděla toto, tak mě to úplně omráčilo, že jsem se znova přihlásila na emimi…
Ale jo, už jdu spát…
@Moise tak snadno zneužitelná je i schránka důvěry Policie ČR - též to musí prošetřit i když se k nim udání dostane anonymně. A máš pravdu, nástroje máme - stejně tak je spousta možností jak můžou děti žádat o pomoc a přitom tak často volí třeba zmíněnou Linku důvěry, protože někdy je snažší ten poslední krok udělat přes telefon nebo počítač.
Tak nic, nechci jim dělat reklamu, neumím diskusi zrušit, bylo to unáhlené, já to tak cítím, ale máte pravdu - těch možností na „nahlášení“ je tady více.
@LaManka píše:
Tak předpokládám, že pokud se ukáže „logopedčino“ obvinění jaké lživé, že bude trestně stíhána, i když nehlásila přes tento web, ale jaksi „napřímo“
Jiste, pokud se prokaze, ze ji holcicka nerekla, ze ji tatinek utiral mezi nohama etc, ze si to logopedka vymyslela, tak at jde sedet.
Neoznamujes, ze nekdo nekoho zneuziva, ale ze na nekom pozorujes nejake priznaky mozneho zneuziti. Pokud oznamis, ze dite ma spaleninu velikosti konce cigarety a ma ji, neni to lzive obvineni. POkud oznamis „tohle dite nekdo doma pali cigaretou“ lzive obvineni to muze byt.
To myslíte vážně? Kolik diskuzí na toto téma chcete zakládat?
Možná by bylo podle vás,,juvenilních,, nejlepší zrušit OSPODy, tvářit se, že žádné týrání není, sexuání také ne, a když ano, no co, vždyť ty děti to vydrží, oklepou se z toho a hotovo…
@LaManka takže asi takto, toto co jsi napsala(musela jsem googlit, mi až tak strašné nepřijde, vždy byly podobné věci, jak už tu někdo zmínil schránka důvěry, linka bezpečí(tam nemusí volat jen oběť, ale i ten kdo ví o týrání či zneužívání pro radu)
Pokud se bojíš že to tu bude jako v Norsku, nedivím se, nemám ze systému v Norsku dobrý pocit, nicméně si to pleteš, Norský systém je o něčem jiném, tam je Barnevern čistě soukromá firma, která má síť pečovatelů, pečovatelé za peníze pečují o odebrané děti a je třeba jim stále děti dodávat, mají to velmi dobře dotované od státu a stát nemá právo zasáhnout(jen tak v rychlosti shrnuto). My bychom měli být spíš ostražití aby se tu nezavedla, či lépe nezaložila podobná instituce, takto je OSPOD alespoň pod dohledem MPSV(ikdyž o ministryni si myslím své), takže značný rozdíl. No a jako pracují tam lidi, takže samozřejmě chybují, asi by na OSPODu měli pracovat ženský co maj děti, lépe si dokážou představit co děti navykládaj a dokážou vyvést(to je ale jen můj názor)
Upřímně já raději využiju takovouto možnost na něco upozornit, než jít fyzicky na úřad, a pokud bych věděla že sousedovic Toníček je týrané dítě, tak bych to udělala, dítě se nemůže bránit