Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My staveli a kdyz jsem mela tahat cihly, tak jsem rekla, ze nemuzu, ze cekame miminko
a od ty doby jsem mela celkem leharo ![]()
Já úplně neoriginálně, ale 14 dnů po tom co mi řekli, že to nepůjde jinak než přes IVF, jsem si Udělala test (v práci, koupila mi ho kolegyně, která si ho šla koupit, tak jsem ji řekla ať ho vezme 2×) a on byl pozitivní. Málem mi vypadli oči z důlku
a chlap mě v práci vyzvedával tak jsem mu to hned řekla..ale co, hlavně že to dobře dopadlo a jsme rodina! ![]()
Já jsem manželovi koupila hrnek na kávu, na dně bylo napsáno: Budeš táta. Každé ráno pije kávu, tak jsem mu ji jedno ráno do toho hrnku nachystala
Byl šťastný a hrnek nechal bokem, že až budu těhotná znovu, tak mu mám opět ráno uvařit kávu do tohohle hrníčku ![]()
Ahojte, taky mám dotaz ohledně oznámení těhotenství - i když trošku jiný, než původní zakladatelka. Dnes mi vyšla slabá druhá čárka (jsem cca v termínu ms). Trošku šok - snažíme se víc jak rok.
Manžel je ale až do konce listopadu mimo domov. Tak teď nevím, jestli to s ním nějak řešit po telefonu nebo počkat až dorazí domů a rovnou mu říct případné výsledky z vyšetření (pokud dřív nedojde ms). Voláme si denně, ale většinou v době, kdy je manžel v práci - kvůli časovému posunu…Jak byste to řešily?
Prosím o zachování anonymity, o těhu zatím nikdo neví.
@Anonymní píše:
Ahojte, taky mám dotaz ohledně oznámení těhotenství - i když trošku jiný, než původní zakladatelka. Dnes mi vyšla slabá druhá čárka (jsem cca v termínu ms). Trošku šok - snažíme se víc jak rok.
Manžel je ale až do konce listopadu mimo domov. Tak teď nevím, jestli to s ním nějak řešit po telefonu nebo počkat až dorazí domů a rovnou mu říct případné výsledky z vyšetření (pokud dřív nedojde ms). Voláme si denně, ale většinou v době, kdy je manžel v práci - kvůli časovému posunu…Jak byste to řešily?
Je to těžké vydržet, ale jeste bych chvili vyckala zda testy sílí a opravdu se ms nedostaví. A kdyz bude vse o.k., tak budes mit krásné prekvapeni k přivítání. ![]()
@Anonymní píše:
Já osobně bych počkala, samozřejmě nikdo nechce nikdy nic špatného, ale přeci jen člověk nikdy neví, já po zkušenosti se ZT v 10tt jsem byla ráda že to věděl jen manžel. Takže bych si to nechala jako dárek k příjezdu, třeba budeš mít i obrázek z utz ![]()
@Kristyna.Vechtova Však jde jen o manžela, nikomu jinému to říkat nehodlám????Taky mám za sebou raný potrat a tehdy to věděla i mamka, protože jsem u ní na návštěvě začala hodně krvácet a musela jsem do nemocnice.
@Anonymní píše:
@Kristyna.Vechtova Však jde jen o manžela, nikomu jinému to říkat nehodlám????Taky mám za sebou raný potrat a tehdy to věděla i mamka, protože jsem u ní na návštěvě začala hodně krvácet a musela jsem do nemocnice.
Tak ptala jsi se na názor, já jsem řekla, že bych počkala, kór když není doma, tak nevím cos vlastně chtěla slyšet. Ptáš se na názor a když Ti ho někdo řekne, tak mu oponuješ, tak to manželovi vyklop během příštího telefonátu a bude mít dušička pokoj, pak ale nechápu dotaz ![]()
@Kristyna.Vechtova Já jsem vůj příspěvek právě asi špatně pochopila. Psala jsi, že jsi byla ráda, že to ví jen manžel a u mě by to také nikdo jiný nevěděl
Jinak asi opravdu počkám do potvrzení u doktora, aspoň to bude mít snad už i s nějakou fotkou…doufám ![]()
Vždycky jsem chtěla, abychom takové věcí sdíleli společně už od začátku, ale takto přes telefon nebo mail mi to nějak nepřijde vhodné.
@Anonymní píše:
@Kristyna.Vechtova Já jsem vůj příspěvek právě asi špatně pochopila. Psala jsi, že jsi byla ráda, že to ví jen manžel a u mě by to také nikdo jiný nevědělJinak asi opravdu počkám do potvrzení u doktora, aspoň to bude mít snad už i s nějakou fotkou…doufám
Vždycky jsem chtěla, abychom takové věcí sdíleli společně už od začátku, ale takto přes telefon nebo mail mi to nějak nepřijde vhodné.
Tak kdyby byl doma tak mu to taky řeknu, ale když není doma, tak by mi to přišlo divný, i když já současné těhotenství oznámila pomocí Messengeru, protože manželův šéf přišel den před tím s tím, že prý čekáme druhé ( to jsem to ještě nevěděla ani já, i když tušení jsem měla) tak jsem si natruc udělala test, když první usnul a poslala mu to do práce, ať si šéf k firmě otevře ještě věštírnu
ale my jsme si nikdy nepotrpěli na „extra romantiku“ abych to někde čančala test s botičkama nebo tak. A rodine jsme to oznámily až po screeningu ve 14+0tt ![]()
@Anonymní píše:
Ja bych zkusila vydrzet jen at vidim jeho vyraz ![]()