Pád dítěte a zvracení

Anonymní
20.3.17 20:10

pád dítěte a zvracení

Prosím o radu maminky, které mají zkušenosti s pádem dítěte a následném řešení. Mému čtyřletému synovi při slézání z palandy uklouzla nožička a spadl. Spadl na nožičky, pak na zadek a nakonec se ještě břinkl do zátylku. Na podlaze byl koberec, pád jsem viděla a na první pohled to nevypadalo nijak hrozně, spíš jsem se bála, jestli nebude zranění nohy. Asi tři hodiny syn trochu pofňukával a pak se jednou vyblinkal. Od té doby byl naprosto bez příznaků, tak jsme zvolili jen klidový režim a nejeli nikam do nemocnice. Je to od pádu tři dny, žádné další projevy syn nemá. Pořád mám ale nejistotu a nevím, jestli raději někam nezajet. Prosím zdržte se komentářů, proč jsme nejeli hned, byli jsme na horách, bez internetu, až zpětně jsem získala info, že při zvracení raději jet. prosím o radu, jestli máme něco řešit po třech a více dnech. Prosím o zachováni anonymity. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
20.3.17 20:14

Už to neřeš stalo se, příště při zvracení hned jeď… teď už bude určitě ok :)

• Citovat
  • Upravit
10468
20.3.17 20:18

Pokud už je to 3 dny, tak bych to hodila za hlavu, vážné poranění hlavy by se už projevilo jinak a to bys nepřehlédla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.3.17 20:21

Ja malyho sledovala, dokud byl normalni tak sem neresila, kdyby byl spavejsi, zvracel, bez nalady tak bych jela. Pokud je to uz 3 dny tak mu nic nebude, otres mozku se projevi do nekolika hodin, kdyby ho mel tak uz druhy den rano byste to poznali, segra se jako mala prastila do hlavy, sla spat a rano uz sme ji nemohli vzbudit, byla cela zelena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
20.3.17 20:21

Já bych zavolala pediatrovi a poradila se s ním, protoze jedine lékař vám může říct správný postup. Třeba navrhne RTG hlavy, aby se vyloučila naprasklá lebka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
20.3.17 20:28

No teď už bych to vůbec neřešila, když už, tak buď hned.. :) Tři dny poté (pokud je jinak bez problémů) bych to už nechala plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
20.3.17 20:54
@sediza píše:
Já bych zavolala pediatrovi a poradila se s ním, protoze jedine lékař vám může říct správný postup. Třeba navrhne RTG hlavy, aby se vyloučila naprasklá lebka.

Souhlas :palec: Jednala bych stejně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.17 21:21

Děkuji za názory. Jaký je obvykle průběh vyšetření, když se jede bezprostředně po pádu? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
31672
20.3.17 21:24

TeĎ už bych to neřešila. nám vypadl nejmladší v srpnu v 19m ze sprcháče, a taky pak v noci v 2 krát zvracel, asi hodinu a půl a 2 hodiny po pádu. byla už noc, spaly mi tu další 2 děti, tak jsem ho jen sledovala a po hodině budila, a ráno jsme zajeli do Motola, udělali vyšetření, a všechno bylo ok. to zvracení tím prý být mohlo, ale otřes mozku patrně neměl, byl normálně orientovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
20.3.17 21:27
@sediza píše:
Já bych zavolala pediatrovi a poradila se s ním, protoze jedine lékař vám může říct správný postup. Třeba navrhne RTG hlavy, aby se vyloučila naprasklá lebka.

Upřímně, po 3 dnech je to celkem zbytečné, i kdyby byla, tak v tom nejrizikovějším období jste stejně byli doma a lebka sroste… To snad akorát, pokud má dítě pojistku, tak aby to šlo vykázat jako úraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
20.3.17 21:30
@Anonymní píše:
Děkuji za názory. Jaký je obvykle průběh vyšetření, když se jede bezprostředně po pádu? Děkuji

No, cca

• identifikace okolností pádu, hlavně výška, dopad a tak
  • chování po pádu, zda bych chvilku mimo, zda začal hned brečet, chování
  • RTG hlavy
  • hospitalizace na pozorování
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
20.3.17 21:36
@Kriss Tina píše:
Ja malyho sledovala, dokud byl normalni tak sem neresila, kdyby byl spavejsi, zvracel, bez nalady tak bych jela. Pokud je to uz 3 dny tak mu nic nebude, otres mozku se projevi do nekolika hodin, kdyby ho mel tak uz druhy den rano byste to poznali, segra se jako mala prastila do hlavy, sla spat a rano uz sme ji nemohli vzbudit, byla cela zelena…

Smarja, dostala se z toho? To zni dramaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.3.17 21:41

@warita jo nechali ji par dni v nemocnici, je to uz skoro 20 let aje to zdrava ciperna holka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
20.3.17 21:50
@Anonymní píše:
Děkuji za názory. Jaký je obvykle průběh vyšetření, když se jede bezprostředně po pádu? Děkuji

Jela jsem do nemocnice po pádu dcerky (hodně plakala, žádné další projevy), než jsme se probojovaly skrz okýnka a lístečky alespoň k RTG, uplynula určitě hodina a půl, potom další 3/4hodiny před ordinací lékaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
20.3.17 22:57

Já už bych to neřešila, pokud bude dítě ok. I kdyby při rtg zjistili prasklinu v lebce, sádrovat mu to stejně nebudou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák