Pád na topení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11689
26.5.13 11:28

@verunka84 Proč se zbytečně trápit a přemítat, prostě dceru vezmi na rengen. Aspon budeš klidnější. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
26.5.13 11:33

Já v deseti letech padla na radiátor při rvačce s bráchou, žduchnul do mně a už to bylo, rozseklé, krve jak z vola, jeli jsme šít.
ale jsem plašan a s malýma jedu vždycky, když se mi něco nezdá. je pak na dr.zda pošle na rtg nebo ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marllon12
26.5.13 11:35

Krvácení do mozku se může projevit do 72h a dítěti nemusí mít nějaké výraznější příznaky, pokud žuchla z výšky na nic bych nečela a frčela na pohotovost, ať udělají rengen, je možné, že si Vás tam i nechají na pozorování, já bych teda raději 100× jela zbytečně, než jednou pozdě. :(

• Citovat
  • Upravit
1808
26.5.13 11:38

Nežuchla z výšky ale ze sedu z takové té židle z ikei mammut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
26.5.13 11:39
@verunka84 píše:
@Trojlístek jako já vím že je to individuální…ale zase když jí nic není, lítá, skáče, piští, normálně jí a pije, hlava jí nebolí, jen ta boule tak zase nechci plašit…když tak zítra skoknu k pediatričce jdu s malým do poradny tak jí vezmu sebou at jí to prohmatá…

Tak ono se to nijak projevovat nemusí a ta lebka prasklá je. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
26.5.13 11:53

Ahoj, řešila jsem něco podobného včera. Malý mi spadnul na nohu židle a mysl., že po 24 hod. by měly být rizika minimalizovány.

Pokud by se ti ovšem něco nezdálo jela bych na chirdu. Nejhorší místa jsou spánky a zátylek, jak už holky psaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
26.5.13 12:17

Moje sestra mívala pravidelně cca 1 měsíčně otištěné na hlavě litinové topení…spadla na něj Xkrát několikrát i až tak že krev tekla ale nikdy jí nic jiného(vážnějšího) nebylo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
26.5.13 12:31

@Melody 4 jak to myslíš že lebka prasklá je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
26.5.13 12:41

@verunka84 Může to myslet tak, že prasklá lebka se nemusí vždy projevit krvácením. To znamená, že si vždy nemusí rozseknout kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
26.5.13 12:50

Jinak, můj syn až do doby, než začal chodit do školy, tak pořád někde boural hlavou. Byl schopný sebou prásknout při chůzi na rovném chodníku. Věčně byl samá boule, odřeniny, jednou si přerazil pádem nos, jindy jako malý..to jsme byli kvůli něčemu jinému v nem. a na jídelně čekali na propouštěcí zprávu. Syn poskakoval u židličky a chechtal se, já seděla u něj. Najednou se mu podvrkla noha a hlavou-čelem-bouchnul o opěradlo židle. Vylítla mu taková ohromná fialová boule, že když to viděl Dr.,nechal si nás tam na pozorování ještě jednu noc..myslela jsem, že mě trefí. Nejhorší pád měl, když mi utekl na ekalátory (krátké),ale spadl z nich, téměř nebrečel, ale choval se divně, večer si nic nepamatoval. Měl otřes mozku. Není to vždy o tom, že se člověk o dítě nestará, některé jsou živější.. Dcera je co do pohybu klidnější a žádné takové úrazy nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
26.5.13 13:12

Ja teda vubec nechapu nikoho, kdo po osklivem padu ditete je doma a pro lenost ci nezodpovednost nejde k lekari. Nejsem z tech matek, co si rekne…ale, deti jsou gumovy, to bude jeste hodne padu, to bude dobry.Ja po kazdem kluka padu na hlavu a ze jich bylo opravdu pozehnane k tomu dr sla.Pro jistotu. Ditete zdravi mi za to stoji.Nas kluk nema dodnes zadny pud sebezachovy, je to sebevrah.Pady a urazy hlavy si delal sam snad umyslne. S rozebehem v nejvetsi rychlosti hlavou do futer, topeni, venku do lampy, skakal z vysek schvalne :zed:,ale vzdycky se prastil do palice, boule behem 3 vterin zbarvena uplne do cerna. Nikdy me nenapadlo k dr ci na pohotovost nejit :nevim:.
A krvaceni do mozku se muze projevit klidne i po tydnu od urazu. A pro ty, ktere by me chtely osocit z hysterie, tak se nebavim o tom, kdyz se dite strejchne do hlavy, ale o urazech, kde opravdu hrozi vnitrni zraneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marllon12
26.5.13 13:41

Jj, souhlas s jarunou

• Citovat
  • Upravit
2526
26.5.13 13:51

@Jaruna Taky jsme co se týče hlavy bývaly u Dr. pomalu jak doma. Dokonce nás na pohotovosti už znaly jménem-mno…hamba nám, ale taky jsem se bála, abych něco nezanedbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
26.5.13 14:18

Nechápu…sedět doma u PC a strachovat se a stresovat se…raději zajedu na pohotovost. No a že na mě budou koukat jak na vola, od toho tam jsou. Udělají RTG a ty budeš vědět víc..když nám kluk nalítl hlavou na roh skříně, jeli jsme okamžitě. Nic mu nebylo, hlava to ustála, modřinu měl měsíc…ale já měla klid a nemusela jsem se doma strachovat, protože prasklou lebku prostě nepoznám a otok na mozku taky ne…

Nechápu tohle sezení u emimina a čekání kdo co napíše. :zed:

• Citovat
  • Upravit
maaiiaa
26.5.13 16:02
@Bunny puella píše:
Nechápu…sedět doma u PC a strachovat se a stresovat se…raději zajedu na pohotovost. No a že na mě budou koukat jak na vola, od toho tam jsou. Udělají RTG a ty budeš vědět víc..když nám kluk nalítl hlavou na roh skříně, jeli jsme okamžitě. Nic mu nebylo, hlava to ustála, modřinu měl měsíc…ale já měla klid a nemusela jsem se doma strachovat, protože prasklou lebku prostě nepoznám a otok na mozku taky ne…Nechápu tohle sezení u emimina a čekání kdo co napíše. :zed:

Také nerozumím, žádná z nás diagnózu nestanoví. A pokud bych z pádu svého dítka byla takto nervozní, místo příspěvků na emimino bych už seděla na pohotovosti. Tady může sto maminek napsat, že to nic není a může být a naopak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák