Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak kdyby to byl nějaký šílený pád tak jedu hned a neváham…a malá mi dnes ukazovala jak spadla…židli měla opěrátkem k topení asi 5cm od něho a jak se houpala tak jí ty nohy podjely a ona zklouzla po tom topení a trochu se bouchla…jo a spadla ze sedu ne ze stoje, navíc jsem sušila na topení ručníky takže to až tak moc nebylo…Přítel jak měl 8let tak spadl z poschodovky na topení přímo hlavou a rozsekl si jí tak mu to šily jinak mu nebylo nic.
Mě se líbí, jak všechny maminky nejdřív vyšilujou, sedí u emimina a chtějí odpovědi, co asi tak jejich potomkovi může být a pak, když uplyne pár hodin/ dní, vše bagatelizujou, že se vlastně vůůůůbec nic nestalo
jak kdyby se chtěly ospravedlnit, či co…
@klafina123 tak nas taky na pohotovosti znali všichni. Dr si delal srandu, že na nas posle socialku. A hanba, ja jsem to tak nikdy nebrala.Pady sem nikdy nemohla nijak ovlivnit, jedine pribitim kluka k podlaze, protoze to bylo vzdy necekane a tak rychle, ze jsem ani nestacila mrknout a uz se valel na zemi v breku.
@verunka84 Jako z mého pohledu už docela provokuješ. Zůstaňte doma, když jsi si tak jistá. To jsi chtěla slyšet?
I kdyby měla zlomenou lebku, tak se s tím nic nedělá. Dokonce ani rentgen hlavy, protože je to zbytečné ozáření, protože by se to nijak neošetřovalo. Důležité je vyloučit, zda nemá krvácení do hlavy a to se zjistí hlavně tím, že ji budeš pozorovat. Kdybyste šli na ambulanci a řekla jsi, že jí už nic není, tak by stejně nic neudělali (CT ani RTG není v tomto případě indikované). Tak prostě hlídat a kdyby byla ospalá, stěžovala si na bolesti nebo něco jiného, tak k doktorovi. Jinak je to zbytečné.
Zakladatelko, to je fakt těžký posoudit. Jedna z nás ti tady napíše, že se ji stalo to samé a nic to nebylo a na to jiná ti napíše že při té stejné situaci došlo k vážnějšímu úrazu. Věřím, ze dcerka je v pořádku ale co se týče úrazu hlavy, nerada bych něco zanedbala, takže bych k Dr určitě zašla,
@Trojlístek Já neprovokuju jen jsem napsala jak mi malá popsala ten pád dneska odpoledne…nevěděla jsem přesně jak spadla až dneska když mi to popsala…nevím proč bych měla provokovat ![]()
@blumen mas sice pravdu, ze s tim nic neudela, ale dite zustava v nemocnici. A pro me jsou dulezitejsi rady a pokyny od dr nez reci z netu.Co ja jsem se od dr na pohotovosti dozvedela jsem se nikde na netu nedocetla.
@Jaruna píše:
@blumen mas sice pravdu, ze s tim nic neudela, ale dite zustava v nemocnici. A pro me jsou dulezitejsi rady a pokyny od dr nez reci z netu.Co ja jsem se od dr na pohotovosti dozvedela jsem se nikde na netu nedocetla.
No jo no, já jsem doktor, tak mi nedochází, že lidi, kteří nemají s medicínou co společného, vlastně neví, co po úrazu je a není normální Tak snad to dobře dopadlo.
@blumen Tak malá spí celý den lítala jak třeštidlo…tak snad už nic nehrozí ![]()
Tak jsem volala na pohotovost bo mi malá před chvíli usla ale je i nachlazená má rýmu a bolí jí trochu ouško a má 36,9teplotu, ale radši jsem zavolala na 155 vše jsem jim do detailu řekla a paní říkala, že to spaní bude spíš od toho nachlazení virozy že to už by měla nějaké příznaky dřív…ale že mám sledovat a kdyby něco tak jet na pohotovost ale říkala, že by to mělo být dobré ![]()
@verunka84
vidíš, kdybys jela na pohotovost, když malá spadla, nemusíš se pořád užírat a sledovat…a volat 155 kvůli dotazu!! Tak to bych tě hnala. Snad voláš na pohotovost ne? 155 slouží pro akutní záchranu člověka a ne na vykecávání se
a 36.9 není žádná teplota…je vidět, že ji stále sleduješ, dumáš, přemýšlíš. Tak ji vem zítra k pediatrovi.
@Bunny puella já volala první na pohotovost a paní mi tam řekla, že neví že mám volat na 155,tak jsem volala a byla tam náhodou moc milá paní a vůbec se nezlobila že se ptám ještě jsem se jí omlouvala a říkala že to nevadí…tak asi tak!!co mi řekli na pohotovosti to jsem volala!