Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Bunny puella Tak tomu nevěř ale je to tak byla tam nějaká starší paní a prostě mi řekla že neví že tam nemá žádného dětského lékaře a že mám volat 155,taky jsem se divila
tak jsem udělala co mi řekla…nevím proč bych si měla vymýšlet!!
@blumen píše:
I kdyby měla zlomenou lebku, tak se s tím nic nedělá. Dokonce ani rentgen hlavy, protože je to zbytečné ozáření, protože by se to nijak neošetřovalo. Důležité je vyloučit, zda nemá krvácení do hlavy a to se zjistí hlavně tím, že ji budeš pozorovat. Kdybyste šli na ambulanci a řekla jsi, že jí už nic není, tak by stejně nic neudělali (CT ani RTG není v tomto případě indikované). Tak prostě hlídat a kdyby byla ospalá, stěžovala si na bolesti nebo něco jiného, tak k doktorovi. Jinak je to zbytečné.
Klukům vždycky rtg dělali, i když byli podle všech ostatních vyšetření v pohodě… U staršího mi jednou rtg přišel i zbytečnej, na pohotovost jsme jeli kvůli tomu, že při pádu trefil čelem šutr a rozsekl si ho, jinak bych na pohotovost ani nejela… Ale „pro jistotu“ rtg dělali…
![]()
Jinak k tématu (i když teda pozdě
) dodám, že kdybych ten pád neviděla, jela bych na pohotovost nejspíš hned…
Spolíhat se na to, co prcek řekne druhej den…
![]()
@kate02 Já vím byt to nějakej šílenej pád kdy by řvala hodně a dlouho tak okamžitě jedu, ale ona brečela jen asi půl minutky a trochu spíš se lekla a to je co říct protože malá je posera brečí i u pádu na koleno venku…ale už je to 72hodin, tak si myslím, že snad už nic nehrozí
lítá, skáče, zpívá, říká básničky je živá až až…říkala mi včera ta paní na té záchrance že většinou ty příznaky po pádech začínají hned max do dvou dnů…
Dobrý den maminky,
chtěla jsem se jen zeptat, zda jste některá neslyšela o nějaké ochraně, kterou bych mohla předejít pád dítěte na topení. Dnes mi kamoška řekla, že je jakoby nějaká dřevěná ochrana, která se dá na topení pořídit. Jen nevím, jak to mám vyhledat na internetu, ráda bych předešla nějakému úrazu dítěte.
Velmi děkuji za rady ![]()
@Miss Roses no právě. nerada bych běhala po špitálech. teda ale dívala jsem se na ty ceny a 1800kč za m je teda hoodně velká pálka
hovada ![]()
Ahoj
Chtěla bych se zeptat zdali tu nějaká maminka má zkušenost o bouchnutí do hlavy, mám 5 měsících holčičku a když sem s sní ležela v posteli tak sem s ní blbá a omylem si ji přetočila k straně kde máme topení a malá se hodila… Ze začátku plakala a byla chvíli vzhůru reagovala v pohodě i když sem jí uklidila ale vzadu se jí vytvořil malí červený flek a nevím co tet dělat jestli to mám jen pozorovat neboli jít na pohotovost… Četla sem mnoho diskuzi o tom..a tak nak si nejsem jista… Budu ráda za vše rady děkuji
@verunka84
na pohotovosti řekla, že neví, jo? Tak tomu fakt nevěřím, promiň.
spíš by řekla, přijeďte, pokud si nejste jistá a ne, že máš volat 155. Tomu fakt nevěřím.