Pád na topení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1808
26.5.13 10:51

pád na topení

Ahoj maminky, dcera 4 roky včera spadla ze sedu ze židle na topení houpala se na ní a spadla má tam tvrdou bouli a brečela jen chvíli žádné jiné příznaky nemá, ale chci se zeptat jestli může při pádu na topení prasknout lebka? Mám docela strach a furt ji hlídám :,(hraje si normálně i dnes, lítá, skáče…tak doufám že už jí nic nehrozí když je v pohodě je to už 24hod.Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
26.5.13 10:56

Kdyby měla otřes mozku, už by se to projevilo. Kamarádce spadnul kluk s rozeběhem, praskla kůže, krve jak z vola, tak jeli. Na rentgenu nic. Já malou vždy osaham, myslím, že praskla lebka by bolela.. Lebka toho hodně vydrží, blby jsou spánky a ten měkký zátylek. Můj názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25070
26.5.13 10:57

@verunka84 Já myslím, že by zvracela a byla malátná jako třeba po otřesu mozku. Prasklá lebka by se podle mě neprojevila jen boulí… Nám malá spadla na celkem ostrou hranu terásku, tak jsme ledovali, pozorovali a když byla druhý den dobrá, tak jsem to vypustila z hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
26.5.13 11:06

@verunka84 Evidentně ti to vrtá hlavou, poněvadž mám pocit, že jsi včera pokračovala v nějaké diskusi a prasklé lebce (omlouvám se pokud jsi to nebyla ty). Se divím, že jsi ochotná takto pochybovat, tak se prostě seber, dojeď si s malou na pohotovost a budeš vědět co „je“ nebo „není“ na 100% :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
26.5.13 11:07

Díky holky za uklidnění…já se fakt zlekla byl to první pád na něco takového vždycky spadla jen na koberec nebo tak…a taky jsem se vylekala pže jak jsem jí sáhla hned po pádu do zadu na tu hlavu tak mi to připadalo jako kdyby tam měla volné místo ale to asi díky té bouli tak vypadalo…jsem fakt hrozná neuhlídám dítě :,( ale byla to chvilka pila jsem kafe a držela malého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
26.5.13 11:08

https://www.emimino.cz/…rankovani/2/

Jo byla jsi to ty…

Příspěvek upraven 26.05.13 v 11:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
26.5.13 11:09

@Trojlístek jo jsem to já…já se jen chtěla zeptat jestli má s pádem na topení někdo zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
26.5.13 11:10

Nedávno jsem tu narazila na diskuzi/deníček, kdy dítě spadlo, bouchlo se o hračku a vyskočila mu boule a měl prasklou lebku po obvodu vzadu :nevim: stát se to může, ale zase jsou ji 4 roky. Má už tu kebulku tvrdší, ale já myslím, že tvrdá boule je dobrá, horší by byla měkká boule, to bych radši jela na rentgen. Uvidíš, kdyby si začala stěžovat, tak jeďte, zrengenujou ji a budete mít jistotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
26.5.13 11:11
@verunka84 píše:
Díky holky za uklidnění…já se fakt zlekla byl to první pád na něco takového vždycky spadla jen na koberec nebo tak…a taky jsem se vylekala pže jak jsem jí sáhla hned po pádu do zadu na tu hlavu tak mi to připadalo jako kdyby tam měla volné místo ale to asi díky té bouli tak vypadalo…jsem fakt hrozná neuhlídám dítě :,( ale byla to chvilka pila jsem kafe a držela malého…

Prosím tě, takhle velké dítě už nejde „uhlídat“. Přece ji nepřivážet do křesla. Takovejch pádů bude hodně. Pády miminek z přebalováků jsou nepozornost rodiče, tohle si fakt nevyčítej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.5.13 11:12

No ono obnovené diskuze často zapadnou.. Moje malá začala chodit brzo a byla fakt zbrkla, takže já už jsem v tohle taková „otlučená“ teď je naštěstí opatrná, ale i tak se tomu nedá někdy zabránit. Moc hrozně ráda tančí - točí se a pak je jak ožrala a bere hlavou rohy skříněk. No moje nervy! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
26.5.13 11:12

@verunka84 Jakože všechny děti padají stejně a mají stejné příznaky? Jako já do tebe nechci rýpat, ale pokud to stále vnitřně řešíš, tak fakt nechápu co ti brání návštěvě pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
26.5.13 11:14

@araw No ona si tam nenechá sáhnout že jí ta boule bolí ale večer když jsem sahala jak usla byla tvrdá, tak to snad bude ok…já měla největší strach z krvácení do mozku…ale to už snad po 24hod nehrozí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
26.5.13 11:21

@verunka84 Nebudu ti psát proč jsem malé nedávno volala záchranku. Jen napíšu, že se nejednalo o žádný pád, nebo úraz. Kdybych ji nezavolala, tak se udusí. A to „jen z ničeho nic divně zvracela“.

Nechci tě strašit, ale nikdo ti nepředá potřebné zkušenosti, každý případ je individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maaiiaa
26.5.13 11:25

Krvácení do mozku nebo prasklou lebku odhalí pouze lékař. a nelze srovnávat, jednodítě spadne, rána jak z děla a nic a druhé spadne méně, ale trošku jinak a je zle. pokud máš pochybnosti, nech malou zkontrolovat u lékaře.

• Citovat
  • Upravit
1808
26.5.13 11:27

@Trojlístek jako já vím že je to individuální…ale zase když jí nic není, lítá, skáče, piští, normálně jí a pije, hlava jí nebolí, jen ta boule tak zase nechci plašit…když tak zítra skoknu k pediatričce jdu s malým do poradny tak jí vezmu sebou at jí to prohmatá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák