Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj maminky, dnes jsem po delší době potkala svou kamarádku tak jsme před našim barákem kecali a dcerky (3a6let)pobíhali kolem s nějakou větší holčičkou, najednou se koukám že obě holky mi jí trávu, tak hned letím k nim co to jí a ta větší holka je nabádala k tomu aby mi jedli nějaké listy, vypadají jako takové menší lopuchy či co to je. Tak ted mám nervy jestli jim z toho něco nemůže být, každá mi snědla dva listy a malá myslím i květ pampelišky. Ještě, když kolem baráku chodí lidi venčit psy a listy s velkou pravděpodobností, můžou být i pochcané od psů. Nestalo se některé z vás, že by vam děti snědly listy? děkuji
Pampeliška je v pohodě, z těch se dělá i salát. ![]()
Obecně napsat listy je nulová informace. ![]()
Já bych si z toho hlavu nedělala
děcka dokážou sbaštit i mnohem horší věci než trávu nebo listí
a pampeliška je vlastně aj zdravá ![]()
Listy zatím malej neochutnal, ale nedávno papal hlínu i s kamínkama. Pokud to nebyla jedovatá rostlina, tak bych to neřešila. Jen bych si být tebou zkusila najít tu kytku a zjistit jestli náhodou není jedovatá, ale počítám, že nebude.
Nejen poch. cané listy, ale kozí bobky, kuřince a určitě i jiné mňamky… Žije zatím bez následků ![]()
Pampeliškové listy nevadí. A to co popisuješ jako malé lopuchy..to je co? Nejedly šťovík?
Ony ty jedovaté listy většinou vábně nechutnají, toho bych se nebála.
A pochcania od psa by som sa takisto nebala..:-)..ved moc je sterilny..:-)))..vacsie s*ačky sú treba z dazda..
My jsme jedli (možná) počuraný šťovíky ve velkej porcích a nepociťuju, že by mě to nějak poznamenalo ![]()
Ty malé „lopuchy“ budou asi jitrocel, zkus kouknout na fotky na netu. Většina běžných rostlin na trávníku jedovatá není, přinejhorším se
. Pokud to nebyl vlaštovičník, nebo okrasné rostliny, mělo by to být ok.
@Drovers píše:
Pampeliška je v pohodě, z těch se dělá i salát.
Přesně tak
Taky z toho někdo vaří med ![]()
BTW. Ted jsem si vzpomněla, že ddyž mi bylo tak 5-6 let, tak jsme s pár kamarády urvali tulipány a snědli je
Taky nám nic nebylo ![]()
Když jdu s psisky na procházku tak si na louce sem tam utrhnu šťovík taky ![]()
Syn v roce rozkousal list jedovaté Diefenbachie. Naštěstí to dobře dopadlo, byli jsme v nemocnici na pozorování a nic mu nebylo.